• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

De wereld van vloerbedekkingen ondergaat voortdurend innovaties die een impact hebben op de manier waarop we onze interieurs inrichten en beleven. Een van de meest opwindende ontwikkelingen in de recente jaren is Wood-Powder-Technologie. Een vernieuwende technologie die het mogelijk maakt om vloeren te creëren die de natuurlijke schoonheid van hout combineren met de voordelen van laminaat en PVC. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat de Wood-Powder-Technologie precies is en de unieke collectie die voorzien is van deze technologie, genaamd ‘Hybride Hout’.

Floer-Hybride-Hout-Natuur-Eiken-Subtiel-sfeer-1
Floer Hybride Hout – Natuur Eiken Subtiel

Wat is Wood-Powder-Technologie?

Wood-Powder-Technologie is een geavanceerde technologie die houtpoeder, dat wordt verkregen uit reststromen van houtbewerking, combineert met harsen om een duurzame en veelzijdige vloer te creëren. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde productieprocessen om het houtpoeder, de harsen en de design laag onder zware druk en hitte te smelten tot echte houten vloeren. Hierdoor zijn de vloeren niet alleen uiterst duurzaam, maar hebben ze ook de voordelen van laminaat en PVC, terwijl ze het uiterlijk van een echte houten vloer behouden.

Wat maakt Wood-Powder-Technologie uniek?

Wat de Wood-Powder-Technologie echt uniek maakt, is het vermogen om de warmte en het gevoel van echt houten parket te behouden, terwijl het tegelijkertijd de duurzaamheid en prestaties van laminaat en PVC biedt. Bovendien zorgt het unieke productieproces en de toevoeging van harsen ervoor dat de vloeren uiterst drukvast en bestand zijn tegen krassen, vocht, zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal geschikt voor zowel intensief huishoudelijk als commercieel gebruik. Dit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor liefhebbers van houten vloeren, die nu kunnen genieten van de voordelen van een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer dankzij de Wood-Powder-Technologie.

Floer-Hybride-Hout-opbouw-plank-technologie
Wat maakt Hybride Hout revolutionair?

Hybride Hout collectie

De collectie die is voorzien van de Wood-Powder-Technologie, is de ‘Hybride Hout’ collectie. Deze collectie bevat een groot aantal aan vloerstijlen en kleuren, variërend van rustiek eikenhout tot subtiele houtsoorten. Elke vloer in de collectie heeft zijn eigen unieke uitstraling en karakter, waardoor er altijd wel een vloer tussen zit die past bij jouw persoonlijke stijl en interieur. De Hybride Hout vloeren bieden vele voordelen. Zo zijn ze eenvoudig te installeren dankzij het Fastclick bevestigingssysteem, waardoor je binnen een mum van tijd jouw ruimte kan voorzien van echte houten vloeren.

Hybride Visgraat vloeren

Daarnaast zijn er ook vier visgraat hybride hout vloeren beschikbaar; perfect voor de liefhebbers van eiken visgraat parket en weinig onderhoud! Bovendien zijn de vloeren gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar een schone vloer van groot belang is. Een ander belangrijk aspect van de Hybride Hout collectie is de duurzaamheid. Door gebruik te maken van Wood-Powder als hernieuwbare en gerecyclede grondstof, draagt deze collectie bij aan een duurzame toekomst.

Maar is de Wood-Powder laag niet gevoelig voor vocht?

Een begrijpelijke vraag die opkomt bij het overwegen van vloeren met Wood-Powder-Technologie is of de houten laag gevoelig is voor vocht. Het is belangrijk om te weten dat de Wood-Powder laag wordt ondersteund door specifieke componenten die een uitstekende waterbestendigheid bieden voor de rechte planken. Om vochtproblemen te voorkomen, wordt de Wood-Powder laag gecombineerd met een water werende draagplaat. Deze draagplaat fungeert als een beschermende barrière tussen de ondergrond en de houtachtige laag, waardoor vocht geen kans krijgt om de vloer te bereiken. Daarnaast is er ook nog een waterbestendige PU-laklaag toegepast op de designlaag van de rechte Hybride Hout vloeren. Hierdoor zijn deze rechte Hybride Hout vloeren tot wel 24 uur waterbestendig. De beste eigenschap van PVC vloeren; check! Dus als je per ongeluk iets morst, hoef je niet meteen in paniek te raken 😉.

floer-duurzaam

Duurzame keuze

Wood-Powder-Technologie heeft een vernieuwing teweeggebracht in de wereld van houten vloeren door het combineren van de natuurlijke schoonheid van hout met de voordelen van laminaat en PVC. De Hybride Hout collectie is een vernieuwende collectie die voorzien is van deze uitmuntende technologie, met vloeren die duurzaam, veelzijdig en stijlvol zijn. Als je op zoek bent naar een vloer die de warmte en charme van hout combineert met de duurzaamheid en prestaties van laminaat en PVC vloeren, dan zijn de Hybride Hout vloeren de perfecte keuze.

2 reacties - “Ontdek de magie van de Wood-Powder-Technologie”

  • In de eerste keer het woord draagplaat…staat er draaglaat.
    Dus de p is vergeten.
    Zonde van dit mooie artikel .
    Als het mijn bedrijf zou zijn zou ik erg blij zijn met dit commentaar.

    Mvg Mieke Poleij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen