• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

In deze blog nemen we je mee door alle stappen om jouw Hybride Houten vloer in optimale conditie te houden. Hybride Hout is een fantastische vloeroplossing die de warme uitstraling van hout combineert met de duurzaamheid van laminaat en PVC. Het beste gedeelte? Deze vloeren zijn ongelooflijk onderhoudsvriendelijk. Van stofzuigen tot dweilen en het voorkomen van krassen, we bespreken alles wat je moet weten om je hybride houten vloer in topconditie te houden. Lees verder om te ontdekken hoe je van A tot Z voor je Hybride Houten vloer kunt zorgen.

Floer-Hybride-Hout-Gerookt-Wit-Eiken-Subtiel-sfeer-2
Floer Hybride Hout – Gerookt Wit Eiken Subtiel

Wat is Hybride Hout?

De Hybride Hout collectie biedt een revolutionaire vloeroplossing, een houten vloer met de voordelen van zowel laminaat als PVC. Deze houten vloeren zijn tot wel 24 uur waterbestendig en eenvoudig te onderhouden. Ze zijn uiterst krasbestendig, duurzaam en geschikt voor vloerverwarming. Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar, waaronder een trendy visgraatpatroon. Mocht je nog niet verkocht zijn door deze unieke vloeren? Neem dan een kijkje in de collectie en kies voor duurzaamheid, functionaliteit en stijl met deze absolute onderhoudsvriendelijke houten vloeren!

Onderhoud van houten vloeren

In tegenstelling tot parketvloeren, staan Hybride Houten vloeren bekend om hun eenvoudige onderhoud. Waar parket regelmatige zorg vereist, zoals het gebruik van speciale onderhoudszeep en periodiek schuren, hebben Hybride Hout vloeren deze extra stappen niet nodig. Het onderhoud van deze houten vloeren is verrassend moeiteloos. Om vuil en zanddeeltjes te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken, is het belangrijk om regelmatig je vloer te stofzuigen. Voor een grondige reiniging kun je jouw Hybride Houten vloer dweilen met lauw warm water. Dit zal de meeste vlekken en vuil verwijderen zonder schade aan de vloer. Als je toch liever een onderhoudsmiddel met een aangenaam geurtje wilt gebruiken, zorg er dan voor dat het geschikt is voor gelakte houten vloeren. Vermijd het gebruik van parketzeep of andere producten die niet specifiek bedoeld zijn voor dit type vloer, omdat elk type vloer zijn eigen specifieke behoeften heeft. Ondanks dat het dus beide houten vloeren, zijn ze toch uit ander hout gesneden 😉.

Floer-Hybride-Hout-Visgraat-Natuur-Eiken-sfeer-2
Floer Hybride Hout Visgraat – Natuur Eiken

Kans op krassen verminderen

Hoewel Hybride Hout vloeren uiterst krasbestendig zijn, is het altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om eventuele beschadigingen te voorkomen. Zoals het gezegde luidt, ‘Voorkomen is beter dan genezen’. We raden dan ook aan om viltjes onder meubels te plaatsen, wat krassen voorkomt. Bovendien verklein je de kans op krassen door bij de voordeur een schoonloopmat te gebruiken. Zelfs kleine zandkorrels kunnen je prachtige vloer beschadigen, ondanks hun onschuldige uiterlijk. Met een schoonloopmat voorkom je niet alleen krassen, maar ook dat je stof en ander vuil van buiten naar binnen meeneemt. Als je meer wilt weten over het onderhoud van andere vloertypen, aarzel dan niet en lees onze blog ‘Het schoonmaken en onderhouden van jouw vloer‘ voor meer algemene onderhoud tips.

Kortom, Hybride Houten vloeren zijn unieke vloeroplossingen die je interieur naar een hoger niveau tillen en weinig onderhoud vereisen. Toch liever voor een ander onderhoudsvriendelijk product gaan? Neem dan een kijkje bij de extra brede Landhuis Laminaat vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen