• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten
Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloer-Onbehandeld-Geolied-klantfoto-@rianne.meijer-2
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Onbehandeld geolied parket

De eiken parketvloeren van Floer zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Zo heb je keuze uit een zwart geoliede vloer, een verouderde parketvloer en zelfs een bezaagde eiken houten vloer. Maar je kan ook kiezen voor een onbehandeld geoliede vloer! We horen je al denken – “Dat is toch tegenstrijdig, onbehandeld en geolied?” En ja, daar heb je gelijk in. Hoe zit dat eigenlijk, en wat betekent onbehandeld geolied? We vertellen je het in deze blog!


Onbehandeld geolied, wat betekent dat?

Het is voor velen een mysterie… Hoe kan een zogenaamde onbehandelde vloer wél geolied zijn? Het zit hem in de kleur van de olie. Door het gebruik van een transparante olie lijkt een eiken houten parketvloer onbehandeld en behoudt deze zijn originele houtkleur. Ondanks het onbehandelde uiterlijk is de vloer toch beschermd tegen vuil, vlekken en slijtage. Je kan dus zeggen dat een onbehandeld geoliede vloer toch behandeld is, maar met een onzichtbare en transparante olie.

Het verschil tussen onbehandeld en geolied

Binnen onze eiken parket collecties vind je twee soorten onbehandelde vloeren: de onbehandelde parketvloeren en de vloeren met een onbehandeld geolied afwerking. Het verschil zit hem dus in de afwerking. Waar een onbehandeld geoliede vloer al een behandeling heeft gehad in de fabriek, heeft de volledig onbehandelde vloer nog geen olie behandeling gekregen. Deze onbehandelde vloer zal dus nog bewerkt moeten worden zodra hij ligt. Wij raden aan om dit door een professional te laten doen, maar hier kan je lezen hoe je een houten vloer moet oliën.

Waarom moet je parket oliën?

Wanneer je voor een eiken parket vloer kiest, is het belangrijk dat deze behandeld is met olie of dat je deze gelijk behandelt zodra hij ligt. De olie vormt een beschermende laag op het oppervlak van de eiken vloer, waardoor deze beter bestand is tegen dagelijks gebruik. Daarnaast behoud je de natuurlijke look van de vloer, omdat de olie volledig in het hout trekt en niet op de oppervlakte blijft liggen. Door de vloerdelen te behandelen met een transparante olie wordt de natuurlijke kleur van het eiken extra benadrukt. En als kers op de taart is een geoliede visgraat parket vloer relatief eenvoudig te herstellen, mochten er wel krassen of slijtage op zitten. Dit door je door de vloer te schuren en deze opnieuw te oliën. Uitgekeken op een bepaalde kleur vloer? Schuur die Floer en kies voor een andere kleur olie! Uiteindelijk zullen deze voordelen ook zorgen voor een langere levensduur van je parketvloer – lekker duurzaam en beter voor de portemonnee!Floer-Hybride-Hout-vloeren-Puur-Eiken-Rustiek-kind-3-portrait-hybride-hout-in-verschillende-afmetingen-alles-over-floer-goes-international-wat-betekent-onbehandeld-geolied
Floer Hybride Hout – Puur Eiken Rustiek

Onbehandeld Hybride Hout

Ben je op zoek naar een houten vloer met onbehandelde look, maar geen zin in veel onderhoud? Ontdek Hybride Hout! Binnen deze collectie gebruiken we niet de term “onbehandeld”, omdat deze houten vloeren zeker wel behandeld zijn. Daarnaast willen we niet dat we onduidelijk zijn in het onderhoud van deze vloeren – ze zijn namelijk al behandeld met een speciale coating waardoor oliën niet meer nodig is. Daarom noemen we hybride vloeren die een onbehandelde look hebben “puur”, zodat men niet onnodig met olie aan de slag gaat. Dus ben jij in de markt voor een hybride vloer met een onbehandelde look? Ontdek dan eens de Puur Eiken Rustiek of Puur Eiken Subtiel vloeren in deze collectie!

Andere onbehandelde vloeren

Soms ontstaat er wat verwarring over andere typen vloeren die de naam “onbehandeld” hebben. We krijgen namelijk vaak de vraag of een PVC of laminaat vloer met een onbehandelde tint nog geolied moet worden. Het antwoord hierop is nee. Een laminaatvloer is afgewerkt met een coating die hem beschermt tegen vocht en vuil. PVC vloeren hoeven al helemaal niet behandeld te worden met een olie. Deze kunststof vloeren hebben een keiharde PU-slijtlaag die het design van de vloer beschermt. Daarom hoeven extreem matte PVC vloeren, zoals het Walvisgraat PVC, niet behandeld te worden nadat ze gelegd worden!

Pssttt… Wil jij je onbehandeld geoliede parketvloer even goed boenen?

Kies dan voor een Naturel Vloerzeep. Met dit onderhoudsmiddel houd jij je Floer schoon en “onbehandeld” 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen