• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~5 minuten

Als het gaat om het renoveren van je vloer, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Twee populaire keuzes zijn de naadloze (PU) gietvloer en de trendy PVC vloer. Wat gebeurt er als je overweegt om een PVC vloer bovenop je bestaande PU-gietvloer te plaatsen? Is dit een slimme keuze? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van deze beslissing met je doornemen en laten we je zien waar je op moet letten bij het plaatsen van een PVC vloer over een PU gietvloer. We zullen ook bespreken hoe je deze combinatie kunt combineren met vloerverwarming voor een optimaal comfort.

Floer-Walvisgraat-PVC-Gaia-Grijsbeige-sfeer-perspectief
Floer Walvisgraat PVC – Gaia Grijsbeige

Gietvloer vs PVC vloer

Wanneer je op zoek bent naar de ideale vloeroplossing voor je woning, kom je al snel bij de keuze tussen een PU gietvloer en een PVC vloer. Terwijl beide opties aantrekkelijk kunnen zijn, zijn er een serie aan voordelen verbonden aan het kiezen van een PVC vloer boven een PU gietvloer. Laten we eens dieper ingaan op waarom PVC een keuze kan zijn voor jouw vloerproject. PVC vloeren staan bekend om hun veelzijdigheid in ontwerp en stijl. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en patronen, waardoor je je vloer kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en de algehele inrichting van je huis. Of je nu op zoek bent naar een eiken vloer, visgraat, of stenen uitstraling, PVC vloeren bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden. Daarnaast zijn PVC vloeren zeer onderhoudsvriendelijk, regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen en dat is al voldoende. Vaak is een PVC vloeren budgetvriendelijke optie ten opzichte van een gietvloer, een gietvloer aanbrengen is een zeer lastige klus, daar waar een Click PVC vloer eenvoudig zelf te leggen is. Hiermee kunt u dus weer besparen op legkosten. Wel zo fijn voor de portemonnee!

Waar op letten bij het plaatsen?

Het is allereerst belangrijk om te beslissen welke vloer je wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een Walvisgraat Click PVC vloer, die zwevend geplaatst wordt? Of ga je toch voor een verlijmde PVC vloer? Hieronder leggen we je uit hoe je de PVC vloer moet leggen over een PU gietvloer en waar je rekening mee moet houden.

Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld-de-mogelijkheden-van-klik-pvc
Floer Natuur Click PVC – Veluwe Onbehandeld

Click PVC plaatsen

Het plaatsen van een Click PVC vloer over een PU gietvloer is een vrij eenvoudige klus. Echter moet je wel de goede voorbereidingen treffen voordat je de vloer gaat leggen. Ondanks dat je met een Click PVC vloer enkele hoogteverschillen kan opvangen met de Rigid Click PVC ondervloer, is het van belang dat de onder grond wel goed is. Vaak worden gietvloeren egaal opgeleverd, maar in sommige gevallen kan het zijn dat deze niet goed is gegoten. Inspecteer dus goed of je bestaande vloer legbaar is. Vergeet overigens niet om de stofzuiger door de ruimte te halen. adat je de ondergrond goed hebt geïnspecteerd en deze geschikt is, kun je beginnen met het leggen van de ondervloer en vervolgens de vloer plaatsen. Kan je wel een handje worden geholpen bij het leggen van een zwevende vloer? Neem dan een kijkje bij onze artikelen over ‘Hoe leg ik?‘.

Plak PVC leggen

Het leggen van een Plak PVC vloer is in tegenstelling tot een Click PVC vloer een minder eenvoudige klus. Wij raden je aan om het leggen van de vloer door een ervaren parketteur uit te laten voeren. Daarnaast kost de voorbereiding over het algemeen meer tijd en inspanning. De vloerdelen worden rechtstreeks verlijmd op een geschikte ondergrond. Om de ondergrond geschikt te maken, moet deze worden opgeschuurd. Een PU gietvloer beschikt over een kunststoffen toplaag, deze moet volledig opgeschuurd zijn voor een optimale hechting tussen de lijm en de ondergrond. Bij een verlijmde PVC vloer dient de ondergrond 100% egaal te zijn, mocht dit niet het geval zijn in uw woning, dan dient u de ondergrond te egaliseren. Wanneer de ondergrond volledig egaal is, kun je beginnen met het leggen van jouw prachtige Visgraat PVC of Dorpen PVC vloer. Alleen de vloer walsen, en jouw PVC vloer ligt als gegoten😉!

Floer-Visgraat-PVC-Creme-Eiken-sfeer-perspectief-akupanel-noten
Floer Visgraat PVC – Crème Eiken

PU Gietvloer met vloerverwarming

Een ander voordeel wat nog niet aan de pas is gekomen, is het comfort van PVC vloeren. PVC vloeren voelen van nature warmer en zachter aan dan gietvloeren, waardoor ze aangenaam zijn om op te lopen, zelfs zonder vloerverwarming. Mocht je een PU gietvloer hebben die voorzien is van vloerverwarming, dan kun je hier zowel een Klik PVC als Plak PVC vloer overheen leggen. De vloeren beschikken namelijk over een lage warmteweerstand. Houd er rekening mee dat je geen hogere warmteweerstand van 0,15m²K/W krijgt. Voordat je een PVC vloer over een PU gietvloer legt, is het dus raadzaam om na te gaan wat de warmteweerstand is van jouw PU gietvloer. Wil je meer weten over vloeren in combinatie met vloerverwarming? Neem dan een kijkje bij ‘Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?‘ en laat je onderrichten over alle mogelijkheden.

2 reacties - “PVC vloer over PU gietvloer”

  • Hoi, wij hebben nu een strakke pu gietvloer. Ik zou daar graag pvc visgraat op willen verlijmen. Heb je een geschikte lijm hiervoor. De vloer gaat wel lukken. Groeten Erie

    • Hi Erie, bedankt voor je vraag! In dit geval kan je het beste de PU laag wegschuren, hieronder zit als het goed is een zandcement egaline laag. Hierop kan je jouw Visgraat PVC vloer verlijmen met een standaard PVC lijm. We raden echter aan te informeren bij een van onze dealers voor jouw specifieke situatie – zij kunnen jou het beste hierover inlichten. Als je meer vragen hebt, dan horen we het graag! Groetjes, Kat – Team Floer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen