• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~7 minuten

Ze gaan als warme broodjes over de toonbank; we hebben het natuurlijk over PVC vloeren. Verkrijgbaar als realistisch breed PVC, in trendy visgraat patroon, stoere betonlook tegels en het bijzondere walvisgraat PVC maakt het mogelijk dat er voor ieders smaak een unieke PVC vloer te krijgen is. Maar waarom is PVC zo populair? En wat zijn de voordelen van PVC vloeren? In deze FloerTube video leggen we de 6 belangrijkste voordelen van een PVC vloer aan je uit.

De zes voordelen van PVC vloeren

Door het enorme aanbod in verlijmde PVC en de pluspunten van deze vloeren zijn ze enorm populair. Niet zo gek ook als je onderstaande voordelen ontdekt van PVC vloeren!

  1. 100% waterbestendig PVC
  2. Perfect voor op vloerverwarming
  3. Onderhoudsvrij
  4. Legmogelijkheden
  5. Geluiddempend
  6. Geen plakplinten nodig!

Lees gauw verder om alles te weten hierover!

1. 100% waterbestendig PVC

We beginnen misschien wel met het grootste voordeel: PVC vloeren zijn 100% waterbestendig! Het kan gebeuren, een ongelukje zit in een klein hoekje. Is er een glas water op de vloer omgevallen? Of het nou komt door je kind, partner, huisdier of omdat je zelf schrok van een spin! We dwalen af, dat kan korter: Een glas water omgevallen? Al valt er een emmer water om, met een PVC vloer hoef jij geen zorgen te maken. Deze kunststof vloeren zijn zeer waterbestendig, simpelweg door het materiaal waar PVC vloeren van gemaakt worden. Water op een PVC vloer brengt geen schade!
Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-interieur-woonkamer

2. Vloerverwarming & PVC

Floer VloerverwarmingVan dit voordeel kan je niets anders dan genieten! PVC vloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming en vloerverkoeling! Hierdoor creëer jij in huis een aangenaam binnenklimaat. In de winter zorgt de extreem lage warmteweerstand van PVC voor een fijne warmte in huis, terwijl in de hete zomer de vloer kan koelen en zorgt voor verkoeling in de woning. Dit geldt zowel voor verlijmde PVC vloeren als voor PVC met een klik verbinding. Door het kunststof materiaal waar PVC vloeren van zijn gemaakt en de plankopbouw hebben ze een extreem lage warmteweerstand. De warmteweerstand van een vloer geeft aan hoe hoog of laag de vloer weerstand biedt aan de warmte. Kortom, hoe snel de vloer de warmte door laat. Wist je dat laminaat en parket vloeren ook op vloerverwarming kunnen worden gelegd? Lees meer over welke vloer is geschikt voor vloerverwarming.

Floer check: feit of fabel

Zijn click PVC vloeren minder geschikt voor op vloerverwarming?

We horen het geregeld, men kiest voor een plak PVC vloer omdat diegene vloerverwarming krijgt in zijn of haar woning. Maar wist je dat een click PVC vloer ook erg geschikt is voor op vloerverwarming? In tegenstelling tot plak PVC wordt er bij deze vloer wel gebruik gemaakt van een ondervloer. Daarnaast zijn de vloer delen iets dikker door de rigid core tussenlaag. Maar met de super lage warmteweerstand van 0,039 m2 K/W laten we zien dat ook klik PVC vloeren erg geschikt zijn op vloerverwarming! Het moge duidelijk zijn: je haalt het beste resultaat uit de vloerverwarming als je deze combineert met een PVC vloer!

3. Onderhoudsvrij

Wil je de look van een eiken parket vloer maar niet het onderhoud? Dan is een PVC vloer de beste keuze! Een houten vloer is natuurlijk prachtig maar niet iedereen kiest voor eiken parket vloeren. Dat komt voornamelijk doordat deze vloeren relatief veel onderhoud vragen. PVC vloeren hebben geen enkele olie behandeling nodig! De kunststof vloeren vragen weinig onderhoud; geregeld stofzuigen en af en toe dweilen (gebruik GEEN allesreiniger en dergelijke schoonmaakmiddelen!) is het enige wat jij moet doen. Kijk je niet echt uit naar jouw wekelijkse schoonmaak uurtje? Dan zijn PVC vloeren een absolute aanrader doordat de vloeren eenvoudig zijn schoon te houden. 

Floer-Visgraat-PVC-Onbehandeld-Eiken-vloer-interieur
Floer Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

4. De legmogelijkheden van PVC

We noemen het ook wel het best bewaarde geheim van PVC; doordat plak PVC vloeren geen verbinding hebben kunnen deze in principe op iedere mogelijk manier gelegd worden! Een elleboog patroon vloer, ladder vloerpatroon, traditioneel visgraat patroon of in halfsteensverband, het is allemaal mogelijk met een plak PVC vloer! Doordat deze vloeren geen klikverbinding hebben en worden verlijmd op de ondergrond is de mogelijkheid er om ook voor een ander vloer patroon te kiezen. Ben je verliefd op het Walvisgraat PVC maar zit jouw favoriete Floer kleur er niet tussen? Bekijk eens de PVC vloeren in de Dorpen collectie of de Bossen PVC collectie. Ook deze brede PVC vloeren kunnen in een XL visgraat verband gelegd worden! Hoe leuk is dat?!

Bij Click PVC is dit niet mogelijk doordat deze vloeren een klikverbinding hebben. Gaat je voorkeur uit naar een Click Visgraat PVC vloer? Bekijk de trendy collectie. Wil je meer weten over de verschillen tussen plak en click PVC vloeren? Bekijk de FloerTube video!

5. Geluiddempend

Wist je dat PVC vloeren super geluiddempend zijn? Woon je in een appartement of hou je niet van het loopgeluid van een laminaat vloer? Kies dan voor PVC! PVC vloeren zijn hartstikke stil, dit geldt zowel voor het contactgeluid als het loopgeluid. Dit is een groot voordeel van deze kunststof vloeren!

Let wel op: moet er aantoonbaar aan de 10dB geluidseis worden voldaan door de Vereniging van Eigenaren (VvE)? In dat geval moet je gebruik maken van een ondervloer met certificaat. PVC vloeren zijn namelijk niet voorzien van dit certificaat.

6. Geen plakplinten nodig!

Wil jij een superstrakke afwerking? Kies dan voor een plak PVC vloer. Een plak PVC vloer kan vrijwel strak tegen de muur aan gelegd worden waardoor er geen plak plinten nodig zijn! Dit is een groot voordeel voor jouw interieur. De vloer heeft 0,25 mm bewegingsruimte nodig, deze zeer kleine opening tussen de muur en vloer kan worden opgevuld met kit. Vraag bij jouw dichtstbijzijnde Floer dealer naar de mogelijkheden. Hierdoor krijg je een extreem strak eindresultaat!

Nog meer voordelen van PVC

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-band-en-bies-hoge-plintEr zijn meer dan zes voordelen van PVC vloeren, zoals ook de kwaliteit en de interieur mogelijkheden van PVC vloeren!

Uiteraard wil je een vloer dat tegen een stootje kan en van hoge kwaliteit is! Met een PVC heb je zo’n vloer! De click PVC en plak PVC vloeren hebben een hoge gebruiksklasse! Wat betekent de gebruiksklasse van een vloer? Simpel gezegd geeft de gebruiksklasse (hoe hoger, hoe beter) de kwaliteit van de vloer aan. Er zijn drie categorieën: huishoudelijk, commercieel en industrieel gebruik. De Floer plak PVC  en click PVC vloeren zijn zeer geschikt voor commercieel en sommigen zelfs industrieel gebruik! En ook niet onbelangrijk, de PVC vloeren zijn super slijtvast. Hierdoor gaan ze jaren mee en zijn de PVC stroken extra beschermd tegen krassen en/of vlekken door de krasvaste toplaag.

Voor de interieur liefhebbers onder ons is dit misschien wel het grootste voordeel. PVC vloeren zijn namelijk geschikt voor iedere ruimte in huis! Creëer eenheid door jouw favoriete Floer te leggen in de woonkamer, keuken, badkamer en op de wc! Dit voordeel zorgt ervoor dat je maar één perfecte vloer hoeft te kiezen en deze in iedere ruimte kan laten leggen! Ideaal! Hiernaast zijn plak PVC vloeren tevens te leggen zonder plint.

Benieuwd geworden naar de verschillende PVC vloeren? Bekijk het prachtige Visgraat PVC, de stoere betonlook PVC tegels of de bijzondere Bossen PVC vloeren. Ben je benieuwd naar een vloer en wil je deze in het echt bewonderen Vraag een proefstaal aan of ga langs bij één van de dealers om het volledig Floer assortiment te zien. Bestel de catalogus van Floer of neem contact op om een afspraak in te plannen voor een bezoek aan het Floer Experience Center.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen