• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~5 minuten

Wat zijn de zes voordelen van PVC vloeren?

Ze gaan als warme broodjes over de toonbank; PVC vloeren. Maar wat is het voordeel van een PVC vloer? De populaire kunststof vloeren hebben verschillende designs, een realistisch eiken houtlook en zijn er in verschillende kleuren. Benieuwd naar de zes voordelen van PVC vloeren? Je leest ze hier.

1. 100% waterbestendig vloeren

Een van de voordelen van PVC vloeren is de waterbestendigheid. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Of het nou komt door je kindje, huisdier, partner, huisgenoot, moeder, buurmeisje, neef, buurhond of omdat je schrok van een spin.. We dwalen af, dat kan korter: Een glas water omgevallen? Al valt er een emmer water om, met een PVC vloer hoef jij geen zorgen te maken. Deze kunststof vloeren zijn zeer waterbestendig, simpelweg door het materiaal waar PVC vloeren van gemaakt worden. Ze zullen niet gaan werken of op een andere manier worden aangetast door water.

2. Vloerverwarming & PVC

Floer_Walvisgraat_PVC_Balein_Beige De zes voordelen van PVC vloeren

Nog zo’n voordeel wat je alleen maar kan genieten, vloerverwarming en een PVC vloer zijn de perfecte combi! Doordat de vloeren uit kunststof worden gemaakt en ze zeer dun zijn hebben ze een zeer lage warmteweerstand. Plak PVC vloeren zijn het beste met vloerverwarming te combineren, doordat deze vloeren worden verlijmd op de ondergrond liggen ze er direct op. Maar ook Click PVC vloeren zijn erg goed te combineren met vloerverwarming. Je maakt dan wel gebruik van een ondervloer en ze zijn iets dikker dan vinylstroken, door het materiaal zijn ze erg geschikt. Je haalt het hoogste rendement uit de vloerverwarming als je het combineert met een PVC vloer. Wist je dat laminaat en parket vloeren ook op vloerverwarming kunnen worden gelegd? Lees meer over welke vloer is geschikt voor vloerverwarming.

3. Weinig onderhoud

Een houten vloer is natuurlijk prachtig maar niet iedereen kiest voor eiken parket vloeren. Dat komt voornamelijk doordat deze vloeren relatief veel onderhoud vragen. PVC vloeren hebben geen enkele olie behandeling nodig! De kunststof vloeren vragen weinig onderhoud; geregeld stofzuigen en af en toe dweilen (gebruik GEEN allesreiniger en dergelijke schoonmaakmiddelen!) is het enige wat jij moet doen. Kijk je niet echt uit naar jouw wekelijkse schoonmaak uurtje? Dan zijn PVC vloeren een absolute aanrader doordat de vloeren eenvoudig zijn schoon te houden.

4. Geschikt voor iedere ruimte

Voor de interieur liefhebbers onder ons is dit waarschijnlijk het grootste voordeel van een PVC vloer. PVC vloeren zijn namelijk geschikt voor iedere ruimte! Echt, ook voor de badkamer en keuken. Je kunt een PVC vloer eindeloos doorleggen en hierdoor volledige eenheid in jouw interieur creëren. Nog een voordeel: je hoeft maar één perfecte vloer uit te kiezen en kunt deze in iedere ruimte laten leggen. Dit geldt zowel voor onze Plak PVC vloeren als Click PVC vloeren!

5. De leg mogelijkheden van een PVC vloer

Floer-Dorpen-PVC-Vloer-Geldrop-Gerookt-Eiken de zes voordelen van pvc vloerenVeel klanten realiseren zich niet dat de mogelijkheden met verlijmbare PVC vloeren eindeloos zijn. Het Floer Visgraat PVC is een enorm populaire collectie, al halen de prachtige XL visgraat vloeren, ook wel Walvisgraat PVC genoemd, deze collectie tegenwoordig in qua populariteit. Ben je op zoek naar een extra grote visgraat PVC vloer? Maar zit bij de Walvisgraat PVC collectie niet jouw favoriete kleur? Dat is geen probleem. Wist je dat ‘gewone’ Plak PVC vloeren in ook in visgraat patroon kunnen worden gelegd? We noemen het ook wel het best bewaarde geheim van deze kunststof vloeren. Doordat de vloeren geen klikverbinding hebben en worden verlijmd, is dit een mogelijkheid. Bekijk eens de Dorpen PVC vloeren of de Bossen PVC collectie. Deze vloeren zijn extra breed qua formaat waardoor het ook XL visgraat vloeren kunnen worden. Hoe leuk is dat?! Bij Click PVC vloeren is dit niet mogelijk doordat deze vloeren een klikverbinding hebben. Gaat je voorkeur uit naar een Click Visgraat PVC vloer? Bekijk de collectie! Meer weten over het verschil tussen plak PVC en click pvc?

6. De kwaliteit van PVC vloeren

Uiteraard wil je een vloer welke sterk is en van goede kwaliteit. Nog een groot voordeel van een PVC vloer. Onze kunststof vloeren hebben een hoge gebruiksklasse. Wat de gebruiksklasse betekent? De gebruiksklasse (hoe hoger, hoe beter) geeft aan wat de kwaliteit van de vloer is. Er zijn drie verschillende gebruiksklasse categorieën: huishoudelijk, commercieel en industrieel gebruik. Al onze Plak PVC vloeren zijn zeer geschikt voor commercieel of zelfs industrieel gebruik! Vloeren die zeker bestand zijn tegen een stootje kunnen. En ook niet onbelangrijk, de PVC vloeren zijn erg slijtvast. Hierdoor gaan ze jaren mee en zijn ze extra beschermd tegen krassen en/of vlekken door de krasvaste toplaag.

Meer weten over vloeren?

Benieuwd naar de verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren? Bekijk de video! Heb je een eiken parket vloer, ben je een ervaren klusser en wil je deze zelf gaan leggen? Nadat je Hoe leg je een eiken parket vloer hebt gelezen weet jij precies wat je moet doen en waar je op moet leggen. Heb je interieur advies nodig? Benieuwd welke vloer past er bij een industrieel interieur? Of hoe je een Scandinavisch interieur krijgt? Lees alle vloeren blogs en blijf op de hoogte!

Floer-Dorpen-PVC-Vloer-Nispen-Natuurlijk-Eiken de zes voordelen van pvc vloeren

Heb je een vloer gezien maar wil je deze in het echt bewonderen? Vraag een proefstaal aan of ga langs bij één van onze dealers om het volledig Floer assortiment te zien of neem contact op.