• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Soms is het onduidelijk wat de verschillen tussen vloeren én juist de overeenkomsten zijn.
Zo kan een plak PVC vloer op de ondergrond worden verlijmd. En wist je dat jij zelf een click PVC vloer kan leggen dankzij de handige klikverbinding? Maar zijn er nog meer verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren? In deze nieuwe aflevering van FloerTube vertelt Guido er alles over.

De verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren

Eén van de grote verschillen tussen een plak en click PVC vloeren is de manier waarop de vloeren gelegd worden. Doordat een klik PVC vloer een klikverbinding heeft worden deze type vloeren op een dezelfde manier geïnstalleerd als een laminaat vloer. Een plak PVC vloer plank heeft geen klikverbinding, dit vraagt daardoor om een hele andere aanp(l)ak! Benieuwd naar meer verschillen? Lees er hier alles over!

Plak PVC vloeren

Floer-Dorpen-PVC-Vloer-Winssen-Witgrijs-Eiken nieuwe dorpen PVC vloerenEerst alles over het plak PVC vloeren! Zoals aangegeven wordt een plak PVC vloer op een totale andere manier gelegd dan een kunststof click vloer! Plak PVC vloeren worden verlijmd op de ondergrond en hebben daardoor in de meeste gevallen geen ondervloer nodig. Hierbij is het cruciaal dat de ondergrond waar de PVC vloer op wordt verlijmd, egaal is. PVC stroken zijn erg dun qua materiaal waardoor eventuele oneffenheden in de bodemvloer eerder zullen opvallen. Is de ondergrond ongelijk of zitten er kleine oneffenheden in de bodem vloer? In dat geval moet je eerst egaliseren. We raden aan om het egaliseren van de ondergrond en het verlijmen van een PVC vloer door een professional te laten doen.

Het grote voordeel van deze manier van installeren? De Floer ligt er super strak in! Bovendien heeft het nog een groot voordeel! Heb je voor vloerverwarming in jouw woning gekozen? Door het materiaal en de dikte van 0,25 mm liggen deze vloeren direct op de ondergrond. Plak PVC vloeren hebben daardoor de allerlaagste warmteweerstand van alle vloeren die er zijn! Wat is warmteweerstand? Simpel gezegd zegt het iets over de weerstand dat de vloer biedt tegen de warmte dat vrijkomt van de vloerverwarming. Hoe lager de warmteweerstand, hoe sneller de woning warm wordt!

Het grote verschil tussen plak en click PVC vloeren is de aan- of afwezige klikverbinding op de vloerdelen. Doordat plak PVC geen klikverbinding heeft is het in principe mogelijk om deze stroken in ieder gewenst legverband te plaatsen. Ben je verliefd op het Walvisgraat PVC maar zit jouw favoriete kleur er niet bij? Het is ook mogelijk om één van de Dorpen PVC vloeren in een visgraat patroon te leggen!

Klik PVC vloeren

We noemen het ook wel doe-het-zelf PVC vloeren, dat is ook meteen het grote voordeel van een click PVC vloer! Geen hulp van een vriend, de klusser in de buurt of een vakman nodig, dit klusje klaar je zelf want een klik PVC vloer leg je zelf. Dit komt doordat klik PVC vloeren een klikverbinding hebben dat vergelijkbaar is met laminaat vloeren.

De Floer Natuur Click PVC vloeren, Visgraat Click PVC en het Tegel Click PVC bestaan uit rigid click PVC. Dit betekent dat deze vloeren bestaan uit een mix van PVC en steenmineralen, door deze sterke tussenlaag liggen de vloeren extra stabiel! Voor het leggen van een klik PVC vloer is het egaliseren van de ondergrond meestal niet nodig, al is het ook bij deze vloeren belangrijk dat er weinig tot geen oneffenheden in de ondergrond aanwezig zijn. Om de klikverbinding van deze sterke PVC vloeren goed te ondersteunen raden we het gebruik van de Rigid Click PVC Ondervloer sterk aan. Enkel in combinatie met deze ondervloer ontvang je 20 jaar garantie. Deze ondervloer rollen zijn speciaal gemaakt voor de rigide core PVC vloeren en biedt voldoende druksterkte aan de klikverbinding.

5 overeenkomsten tussen plak en click PVC vloeren

Nu je op de hoogte bent van de grootste verschillen van plak vs klik PVC vloeren is het tijd voor de overeenkomsten want die zijn er ook!

  1. PVC vloeren zijn 100% waterbestendig
  2. Click en plak PVC is ijzersterk en zijn voorzien van een sterke slijtlaag
  3. Plak en klik PVC vloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming
  4. Vloeren zijn van zeer hoge kwaliteit
  5. Allemaal afgewerkt met een realistisch eiken of stenen design!

Benieuwd naar de verschillen tussen laminaat en PVC vloeren? Of wil je meer weten over de drie structuren van laminaat en PVC vloeren? Bekijk alle FloerTube! Benieuwd geworden naar één van deze vloeren? Bestel een proefstaal van jouw favoriete vloer en ervaar de voordelen van plak en click PVC vloeren zelf!