• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~3 minuten

Soms is het onduidelijk wat de verschillen tussen vloeren én juist de overeenkomsten zijn.
Zo kan een plak PVC vloer op de ondergrond worden verlijmd. En wist je dat jij zelf een click PVC vloer kan leggen dankzij de handige klikverbinding? Maar zijn er nog meer verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren? In deze nieuwe aflevering van FloerTube vertelt Guido er alles over.

De verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren

Het grootste verschil tussen deze twee typen vloeren is de manier waarop de vloeren kunnen worden geïnstalleerd. Maar ondanks dat beide vloeren uit grotendeels hetzelfde materiaal bestaan zijn er meer verschillen!

Verlijmde PVC vloeren

Allereerst vertellen we meer over plak PVC vloeren. Een plak PVC vloer wordt verlijmd op de ondergrond en heeft daardoor geen ondervloer nodig. Het is wel belangrijk dat de ondergrond helemaal egaal is. Is dit niet het geval dan moet de ondergrond worden geëgaliseerd. Het verlijmen en egaliseren kan je het beste laten doen door een professional.

Doordat plak PVC direct op de ondergrond wordt verlijmd liggen deze vloeren super strak. Dit zorgt voor een strakke afwerking en een super clean eindresultaat. Maar het heeft nog een voordeel! Heb je vloerverwarming? Verlijmde PVC vloeren liggen direct op de ondergrond, hebben de allerlaagste warmteweerstand en worden snel warm.

Doordat plak PVC vloeren geen klikverbinding hebben is het in principe mogelijk om deze vloeren in elk legverband te plaatsen, zoals het visgraatpatroon. Wil je weten wat de zes voordelen van PVC vloeren zijn? Ontdek het zelf.

Floer-Dorpen-PVC-Vloer-Winssen-Witgrijs-Eiken nieuwe dorpen PVC vloeren

Klik PVC vloeren

We noemen het ook wel onze doe-het-zelf vloeren. Een groot voordeel van de comfyclick PVC vloeren is dat je deze zelf kan leggen! Geen hulp van je vader, de klusser in de buurt of een vakman nodig, dit klusje klaar je zelf. De vloeren hebben een klikverbinding, vergelijkbaar met laminaat vloeren. Daardoor leg je de click PVC vloeren makkelijk zelf.

Deze zware vloeren zijn geproduceerd uit een mix van PVC en steen mineralen. Hierdoor hebben ze een sterke tussenlaag en liggen ze erg stabiel. Voor het plaatsen is het niet altijd nodig de ondergrond te egaliseren, al is het ook bij deze vloeren belangrijk dat er weinig tot geen oneffenheden in de ondergrond zijn. Alleen in combinatie met de ComfyClick Ondervloer ontvang je 20 jaar garantie. Deze ondervloer rollen zijn speciaal ontwikkeld voor de rigide core PVC vloeren en bieden voldoende druksterkte.

5 overeenkomsten tussen plak en click PVC vloeren

Maar de vloeren hebben ook een aantal overeenkomsten! We lichten 5 overeenkomsten voor je uit.

  1. De vloeren zijn 100% waterbestendig
  2. Ze zijn ijzersterk en hebben een sterke slijtlaag
  3. Plak en click PVC vloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming
  4. De vloeren zijn van zeer hoge kwaliteit
  5. Ze zijn afgewerkt met een realistisch eiken design!

Dit waren de grootste verschillen en overeenkomsten tussen click en plak PVC vloeren. Benieuwd naar de verschillen tussen laminaat en PVC vloeren? Of wil je meer weten over de drie structuren van laminaat en PVC vloeren? Guido legt het graag aan je uit. Bekijk alle FloerTube video’s bij Floer blogs. Heb je zelf een vraag en wil je hier antwoord op? Geef het vooral door, via onze sociale media kanalen of neem contact op! Wie weet wordt het behandeld in een van de volgende FloerTube video’s.