• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~4 minuten

Houd je van de natuur en een groene omgeving om je heen? Dan is deze groene woontrend iets voor jou! Wat de kenmerken zijn van een botanisch interieur leg ik graag aan je uit. En natuurlijk vertel ik je alles over de perfecte basis van een botanisch interieur: de vloer. Zit je liever buiten in de natuur dan binnen? Na het lezen van de blog en het veranderen van jouw inrichting zal het net zo groen binnen als buiten zijn.

Groen in jouw interieur

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 1
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Wandelen in het bos, picknicken op de hei of op de fiets een rondje maken. De afgelopen maanden hebben we massaal meer tijd doorgebracht in de natuur. Doordat ik meer thuis was dan normaal, spendeerde ik ook meer tijd in of om mijn huis. Ik beken het maar meteen: er zijn weer een aantal nieuwe planten bijgekomen. Al dat groen om me heen doet wat met me. En als we het hebben over interieur & groen, dan denk je ook meteen aan een botanische inrichting. Het najaar staat om de hoek waardoor je toch de groene omgeving om je heen wat kan gaan missen. Dus wacht niet langer en zorg zelf voor groen in jouw interieur.

Verschillen tussen urban jungle en een botanisch interieur

Een botanische inrichting heeft wat overeenkomsten met een urban jungle interieur, de woontrend botanisch staat ook bol van de planten en het groeiend groen. Maar toch zijn er grote verschillen tussen de woonstijlen. Een urban jungle inrichting is vooral aangekleed met accessoires uit een industriële woonstijl terwijl de kenmerken van een botanisch interieur weer veel weg heeft van een Scandinavische interieur. De meubels bepalen dus voor een groot deel welke interieur stijl je hebt! Nu je dit weet is het tijd voor de kenmerken van deze groene trend.

De kenmerken van een botanisch interieur

Ga je op jacht naar de juiste accessoires? Kies groen, prints op kussens met groen of bladeren en een bloemen of jungle thema fotobehang. Mix en match! Hier kan je niet mee mis gaan. Het belangrijkste kenmerk van een botanisch interieur? Groen! Andere kenmerken in deze inrichting stijl? Natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en leer. De stijl heeft elementen van een Scandinavisch interieur maar dan gaat het voornamelijk om de stijl van de meubels. Een leuke rotan hangstoel, een jute vloerkleed op de grond en een draadstoel in de hoek van de woonkamer zullen perfect staan in jouw botanische interieur.

Floer-Dorpen-PVC-Vloer-Geldrop-Gerookt-Eiken
Floer Dorpen PVC – Geldrop Gerookt Eiken

In deze inrichting komen vaak donkere kleuren naar voren, gecombineerd met crème wit en verschillende tinten groen. Een tikkeltje sober en veelal minimalistisch aangekleed. Op zoek naar aankleding voor de muren? Een van de grote decoratie trends zijn posters. Dit is perfect voor in een botanische inrichting. Kies de mooiste posters uit van bomen, bossen of planten en hang het op. Hiermee creëer je en benadruk je de ultieme, botanische sfeer.

Haal de natuur naar binnen!

Echt ontspannen doe je pas met levend groen om je heen en laat dat nou net het belangrijkste kenmerk in een botanisch interieur zijn. Op naar de dichtstbijzijnde winkel waar je planten kan kopen! De populaire botanische woonstijl maak je pas echt af met planten. Haal de natuur naar binnen, goed voor je inrichting én goed voor jouw gezondheid! Want kies je voor luchtzuiverende planten? Dan draagt het bij aan een gezond binnenmilieu.

Welke vloer past bij een botanisch interieur?

Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-vloer-interieur
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken

De natuur staat centraal in deze woonstijl. Daardoor passen vloeren met een natuurlijke houten look bij botanisch interieur. Kies voor een vloer dat goed is voor de natuur, zoals eco-vriendelijk geproduceerde Walvisgraat PVC vloeren. Wil je een PVC vloer met een echte houten uiterlijk? De Natuur Click PVC vloeren zijn niet de onderscheiden van hout maar praktisch als PVC. Wil je de woonstijl helemaal af maken in jouw woning? Ik kan er niet om heen. Er is eigenlijk maar één vloer welke perfect zal staan in een botanisch interieur: een eiken houten parket vloer! Zoals een onbehandeld geoliede visgraat parket vloer, te zien op de afbeelding. Met de natuur centraal, groen, natuurlijke accessoires en de houten vloer zal het geheel samen komen in jouw botanische inrichting.

Wil je liever een extra brede laminaat vloer combineren met de botanische woontrend? Bekijk de Landhuis Laminaat collectie. Meer blogs van Floor lezen? Of juist op zoek naar meer interieur inspiratie? Lees hoe je een modern of romantisch interieur creëert. Of lees alle Floer blogs voor meer informatie. Bekijk alle vloeren van Floer.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen