• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~4 minuten

Ken jij het al? Het ton sur ton effect is dé manier om te spelen met kleuren in een interieur. Dit kan op allerlei verschillende manieren! Ik zie het als de perfecte oplossing om gebruik te maken voor felle kleuren en tegelijkertijd te zorgen voor een rustige basis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je er alles over!

Wat is ton sur ton?

We beginnen eerst bij het begin, wat is eigenlijk ‘ton sur ton’? Het is de Franse benaming voor ‘tint op tint’. Hier wordt de combinatie van verschillende tinten van dezelfde kleur bedoeld. Een interieur krijgt hierdoor een extra chique uitstraling. En nog leuker, je kunt dus ook kiezen voor felle kleuren zoals roze, rood of groen. Door een aantal tinten te kiezen van één kleur en deze met elkaar te combineren wordt het geheel minder fel maar krijgt het wel een stijlvol geheel.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-ton-sur-ton
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Hoe voeg je het toe in jouw interieur

Ga aan de slag en creëer zelf het ton sur ton effect in jouw interieur. Je herkent het vast: een nieuwe kleur op de muur en direct op zoek naar decoratie en accessoires in exact dezelfde kleur. Met het ton sur ton effect doe je dit juist niet! Hoe maak je de combinatie? Verf een muur in de gekozen kleur. Koop accessoires in dezelfde kleur maar met iets andere tint en combineer dit met elkaar. Niet kiezen voor een identieke kleur maar juist een tint lichter of donkerder. Plaats de accessoires bij de muur en krijg het ton sur ton effect.

Wil je een extra bijzonder effect op jouw muur? Maak op een muur een houtreliëf in bijvoorbeeld een visgraat patroon met houten latjes en verf deze in een andere kleur tint dan de muur. Hierdoor benadruk je het ton sur ton effect en combineer je twee interieur trends in één. Dubbel zo leuk!

Met welke vloer combineer je ton sur ton?

Door het ton sur ton effect creëer jij een stijlvol interieur in huis. Maar met welke vloer combineer je dit? Als je bang bent dat het tint op tint effect druk is, geen zorgen want niets is minder waar. Door te kiezen voor dezelfde kleur combinaties krijgt een interieur juist een rustige uitstraling en oogt het meer een geheel en dat zorgt voor een groot voordeel. Het is daardoor vrij simpel om ton sur ton te combineren met een vloer want alle vloeren kunnen deze basis dragen!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-woonkamer-interieur-ton-sur-ton
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Wil je de laatste interieur en vloeren trends met elkaar combineren? Populaire vloer kleuren zijn licht eiken en onbehandelde vloeren. Zoals bijvoorbeeld één van de hippe Landhuis Laminaat vloeren of het Walvisgraat PVC. Door te kiezen voor een rustgevende basis kan jij met het interieur alle kanten op.

Hoe moet je dit voor je zien? Bekijk de foto’s in dit artikel want deze Floer klanten hebben ook het ton sur ton effect toegepast. Zo hebben de klanten met de walvisgraat vloer gekozen voor populaire zand tinten en ook een vloer in bijpassende kleur. In de gang hebben ze gekozen voor een gouden (!) muur met gouden accenten in verschillende tinten. Het ultieme ton sur ton effect met een bijpassende vloer! Ben jij gefloerd en heb je het bijzondere ton sur ton effect toegepast in jouw woning? Deel het met ons. We zijn benieuwd!

Ik ben erg benieuwd naar jouw ton sur ton creatie! Heb jij jouw interieur aangepakt en heb je voor deze stijl gekozen? Laat het ons dan weten via één van onze social media kanalen. Wil je meer blogs van mij lezen? Lees het op Floer blog en ontdek alle interieur artikelen. Lees onder andere hoe je een romantisch interieur kunt creëren.

 

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen