• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Mirror, mirror on the wall, what’s the fairest fish of them all? Fan van een visgraat vloer? Maar weet je door het enorme aanbod gewoonweg niet welke visgraat vloer je moet kiezen? In dit artikel delen we 4 handige tips die jij kan gebruiken bij het kiezen van een nieuwe visgraat vloer. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een visgraat Floer? Welke voordelen hebben deze prachtige patroonvloeren? Je leest het hier!

Tip 1. Waar komt de visgraat vloer te liggen?

Floer-Visgraat-Laminaat-Onbehandeld-Eiken-welke-visgraat-vloer-moet-ik-kiezen
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

Vloeren zijn beschikbaar in verschillende materialen, kleuren, patronen en afmetingen. Een random greep uit het assortiment? Breed PVC bijvoorbeeld! Of realistisch en ijzersterk klik PVC. Liever eiken parket? Er is zoveel keuze! Ben jij op zoek naar een nieuwe visgraat vloer? Bedenk je dan goed waar de visgraat vloer komt te liggen! Je stelt andere eisen aan een vloer voor in de badkamer dan een vloer voor in de woonkamer of keuken. Dit kunnen zowel functionele eisen als voorkeuren zijn. Een vloer voor in de badkamer moet bijvoorbeeld beter bestand zijn tegen water. Terwijl een vloer voor in de woonkamer waarschijnlijk vooral moet passen bij de look en de stijl van het interieur! Voordat je tot het kopen van een nieuwe vloer over gaat is het belangrijk om dit in beeld te brengen.

Vraag jezelf eens af

Doe het net zoals Brace, vraag jezelf eens af! Waar moet een nieuwe vloer aan voldoen en komt deze te liggen? Stel voor jezelf een lijstje op zodat je een helder beeld krijgt voor jezelf. Is het voor jou belangrijk dat de nieuwe visgraat vloer geschikt is voor iedere ruimte in huis? Of wil je beneden een andere vloer dan op de bovenverdieping? Heb je vloerverwarming in je woning? Wil je de vloer ook in de badkamer leggen? Door deze en meer vragen te beantwoorden, kan je diverse visgraat vloeren collecties meteen uitsluiten. Zo kom je dichterbij het doel om te kiezen voor een visgraat vloer.

Tip 2. Kies het materiaal

Nu je in beeld hebt gebracht in welke ruimtes de nieuwe visgraat vloer komt te liggen, wordt het langzaamaan ook duidelijk welk materiaal het beste bij jouw situatie past. Wil je een vloer dat geschikt is voor vloerverwarming en deze in iedere ruimte in huis leggen, ook de badkamer, het toilet en de keuken? In dat geval is een visgraat PVC vloer of een Walvisgraat klik PVC vloer vaak de beste keuze. Wil je een echte eiken houten visgraat vloer en in de badkamer gaan voor mooie betonlook PVC tegels? Dan kan een eiken visgraat vloer de beste visgraatvloer voor jou zijn! We’re living in a material world. In deze stap kies je het materiaal van de visgraat vloer dat het beste bij jou aansluit. Op deze manier kies je de visgraat vloer dat perfect past bij jou! Ben je benieuwd welke verschillen er tussen een visgraat laminaat en visgraat PVC vloer zitten? Lees het in de blog het verschil tussen visgraat laminaat en visgraat PVC.

Tip 3. Welke visgraat vloer past bij mijn interieur?

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-interieur-woonkamer-welke-visgraat-vloer-moet-ik-kiezen
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Welke visgraat vloer past bij jouw interieur? Het uitzoeken van de juiste visgraat vloer die precies bij jouw interieur past is een hele klus. Daarom geven we je graag wat advies. Alle visgraat vloeren in het assortiment zijn goed te combineren met veel interieurstijlen. Heb je een zwarte keuken? Combineer dit met een mooie onbehandelde of licht eiken vloer. Het contrast van zwarte accenten in jouw interieur met een lichte vloer creëert een intieme sfeer in het interieur. De combinatie van deze twee vormt een strak design dat een nog luxere uitstraling krijgt door het toevoegen van bijvoorbeeld zwart stalen deuren.

Heb je een minimalistisch interieur met lichte kleuren en veel wit? Visgraat vloeren die hier goed bij passen zijn lichte PVC vloeren visgraat. Het rustige en natuurlijke design van deze vloer gaat goed samen met een minimalistische look. Een vloer die hier op lijkt, maar nog unieker is in zijn patroon is het XL visgraat PVC. Deze vloer is de ‘grote broer’ van een normale visgraat vloer. Dit komt door de extra brede en lange planken. Het Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld gaat daarom perfect samen met de neutrale kleuren en strakke vormen die deze woonstijl kenmerken. Deze extra grote visgraat vloeren zijn ook nog eens beschikbaar in zowel plak als klik PVC!

Helemaal weg van een klassieke woonstijl? Geen probleem! Visgraat vloeren zijn hier namelijk perfect mee te creëren. Het patroon van deze vloeren bestaat namelijk al sinds de 17e eeuw. Het Visgraat Laminaat past perfect bij deze woonstijl door de karakteristieke houten look die deze vloeren hebben. Het Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken brengt deze woonstijl samen met kenmerkende accessoires tot een mooi geheel. Het geheel zorgt voor een indrukwekkend kleurenpalet en chique uitstraling.

Tip 4. De mooiste vis in de zee

Er zijn zoveel vissen! De laatste tip is misschien wel de belangrijkste want wat is de mooiste vis in de zee? Ben jij fan van een echte eiken visgraat vloer? Of wil jij gaan voor een unieke PVC visgraat vloer? Na alle praktische overwegingen is het tijd om verliefd te worden op jouw favoriete Floer. De mooiste vis in de zee is de visgraat vloer die jou het meest aanspreekt. Ontdek alle vloeren collecties. Vraag het collectieboek aan. Bestel een proefstaal en doe inspiratie op! Kom binnenkijken bij Floer klanten, dompel jezelf onder in alle Floer mogelijkheden en ontdek jouw favoriet! Zo kies jij de mooiste visgraat vloer voor jouw woning.

Liever iets anders dan een visgraat vloer uitzoeken?

Heb je iets gehad aan deze 4 tips bij het kiezen van een visgraat vloer maar ben je benieuwd naar de andere collecties? Geen probleem! Ontdek het XL laminaat uit de brede Landhuis Laminaat collectie of de realistisch eiken Steden Laminaat collectie. Door de extra brede planken zijn deze vloeren erg indrukwekkend om te zien! Wil jij een stoere tegel vloer dat 100% waterbestendig is? Bekijk het klik tegel PVC of de tegel PVC plak vloeren. Heb jij al een keuze gemaakt? Neem contact op en kom kijken bij het Floer Experience Center of ga langs bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen