• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Een minimalistisch interieur, hoe ziet dat eruit? Lichte of witte vloer, functioneel en licht zijn enkele kenmerken van deze hippe interieurstijl. Ben je benieuwd waaraan je een minimalistische woonstijl kan herkennen en wil je weten met welke vloer je deze woonstijl combineert? Je leest het in dit blog!

Minder is meer

Floer-Visgraat-PVC-vloer-Onbehandeld-Eiken-woonkamer-interieur-minimalistisch interieurJe weet wat ze zeggen; less is more ofwel minder is meer. In minimalistisch wonen is dit hét belangrijkste onderdeel van deze woonstijl. Een woning met een minimalistisch interieur is te herkennen aan de praktische indeling en functionaliteit van de inrichting. Doordat er in deze interieurstijl geen poespas te vinden is en meubelen enkel met een functioneel nut worden gebruikt, ontstaat er een rustig, sober en elegant interieur. 

Minimalistisch licht

Kies voor wit: krijt wit, crème wit, gebroken wit of RAL 9010. Het kan allemaal! In deze woonstijl wordt deze lichte basis vaak gecombineerd met meubelen en functionele accessoires in verschillende grijs- of beige tinten. Het rustige karakter wordt daardoor extra benadrukt.

Wil je contrast creëren en een donkere tint toevoegen? Zwart kan gebruikt worden als tint voor een accessoire hier en daar, maar maakt het niet te bont in deze donkere tint. Dit accentueert de sobere kant van een minimalistische inrichting.

Floer-Visgraat-PVC-Onbehandeld-Eiken-woonkamer-interieur-vloer minimalistisch interieur

Natuurlijk minimalistisch

Een huis met een minimalistisch interieur draait om functionaliteit en eenvoud. Meubels en accessoires met een natuurlijk design sluiten perfect aan. Strakke vormen en materialen die duurzaam zijn, zoals hout en staal zijn veelvoorkomend. Het geeft de woonstijl een elegant en chic uiterlijk. 

Gebruik het licht en breng het naar binnen! Licht staat centraal in een minimalistisch interieur, hierdoor is daglicht ook essentieel! Wil jij raambekleding gebruiken? Wanneer je kiest voor vitrage in een lichte of zachte zand tint zal het de simplistische kant van de woonstijl benadrukken. Neutrale kleuren, strakke vormen en licht zijn de belangrijkste kenmerken van een minimalistisch interieur. 

Keuzes, keuzes, keuzes

Eerlijk is eerlijk, er is niets leukers dan accessoires voor je huis kopen. Wanneer je een rondje loopt in de stad, is de kans groot dat je leuke woonaccessoires tegenkomt. Maar hou het clean! Tierelantijntjes moeten in een minimalistische inrichting absoluut voorkomen worden. Kom je een mooi, nieuw plaid tegen of zie je in jouw favoriete woonwinkel dat ene tafeltje waar je al tijden naar op zoek was? Om een minimalistische stijl te krijgen én behouden moet je keuzes maken. Wees kritisch over de rest van de inrichting en hanteer de gouden regel: komt er iets bij, dan moet er ook weer iets uit. Alleen zo behoud jij jouw interieur sober, simplistisch en minimalistisch!

De perfecte vloer bij een minimalistisch interieur

Doordat het interieur van een minimalistische woning rustig en neutraal is, moet een vloer dat ook zijn. Ga dus niet voor een donkere vloer maar voor een lichte vloer. Het kiezen van een vloer is een erg bepalend onderdeel! Een eiken houten, laminaat- of PVC vloer met weinig noesten, wisselende kleuren en een natuurlijk design is perfect te combineren met een minimalistisch interieur. Een visgraat vloer benadrukt de elegante stijl van jouw interieur en draagt bij aan de luxueuze sfeer.

Benieuwd naar de top drie vloeren voor in een minimalistisch interieur?

  • Natuur Click PVC – Veluwe Onbehandeld

    Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-interieur
    Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Deze click PVC vloer heeft een rustig, onbehandeld uiterlijk met weinig noesten. Door de lichte kleur van de vloer is dit de perfecte vloer voor in een minimalistisch interieur!

  • Visgraat PVC – Puur Eiken

Een visgraat PVC vloer mocht natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Dankzij het rustige design van de vloer, het natuurgetrouwe uiterlijk en de charme van het visgraatpatroon past ook deze vloer erg goed in een woning met een sober, minimalistische inrichting.

  • Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Ben je dol op het visgraatpatroon maar ben je op zoek naar iets meer unieks? Misschien is één van de XL visgraat PVC vloeren iets voor jou. Het Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld heeft een natuurlijk en rustig design, het benadrukt de prachtig minimalistische en elegante sfeer in huis.

 

Maar er zijn nog meer vloeren die perfect gecombineerd kunnen worden met een minimalistische stijl! Ontdek het bijzondere breed laminaat zoals het Landhuis Laminaat of het Steden Laminaat. Wil je meer weten over woonstijlen? Lees alle interieur blogs of bekijk de FloerTube video’s voor meer vloer advies. Lees bijvoorbeeld onder andere hoe je een romantisch interieur creëert.

 

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen