• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Heb jij een klein appartement of studio en wil je deze gaan inrichten of herinrichten? Bij Floer ben je aan het juiste adres! In deze blog ‘5 tips voor het inrichten van een klein appartement’ ontdek je de beste manieren om in jouw kleine appartement zo veel mogelijk ruimte te creëren.

5 tips voor het inrichten van een klein appartement

Show no fear, de Floer inrichting tips are here! Je leest in deze blog bijvoorbeeld welke vloer je het beste kunt gebruiken in een klein appartement. Altijd al fan geweest van optische illusies? Ook ontdek je namelijk hoe je door creatief om te gaan met spiegels en glazen tafels hoe je anderen en jezelf voor de gek kunt houden. Hiernaast geven we je ook nog wat wooninspiratie om te gebruiken als jij van plan bent om de boel super praktisch en georganiseerd in te richten!

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Livyatan-Licht-sfeer-perspectief
Floer Walvisgraat Laminaat – Livyatan Licht

1. Ga voor lichte kleuren

De eerste van de 5 tips voor het inrichten van een klein appartement! Bij alles wat je doet in het leven is het zeer verstandig om met een goede basis te beginnen. Bij het inrichten van een klein appartement behoort het uitzoeken van het perfecte kleurenpalet tot de basis, dus zorg ervoor dat je dit goed doet. Om een kleinere ruimte groter te laten lijken kun je het beste kiezen voor lichte kleuren. Lichte kleuren zijn namelijk beter in het reflecteren van kleuren waardoor een ruimte al snel ruimer en meer open voelt. Je kunt ervoor kiezen om de lichte kleuren alleen op de wand en in de accessoires te houden, maar het mooiste is natuurlijk om dit door te trekken in de vloer. Dit kun je onder andere doen door het gebruik van licht eiken vloeren.

Lichte vloeren zorgen voor een neutrale en warme ambiance in een woning. Er zijn een groot aantal lichte vloeren verkrijgbaar waardoor je veel kanten op kunt qua stijlen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Scandinavisch interieur? Deze stijl wordt gekenmerkt door het veelvuldig gebruik van lichte kleuren, waardoor het wellicht de perfecte stijl is om te gebruiken in een kleine ruimte. Lichte vloeren zijn beschikbaar in zowel grijs-, wit- als bruintinten. Als je voor een lichte kleur met bruine tint wilt gaan dan kun je bijvoorbeeld een Walvisgraat Laminaat vloer in de kleur Livyatan Licht overwegen. Hiermee voeg je tevens door het visgraat patroon een extra effect toe aan het interieur.

2. Gebruik spiegels en glazen tafels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand……. Door in jouw appartement of studio gebruik te maken van een spiegel creëer je een heuse optische illusie. Een spiegel zorgt er namelijk voor dat het lijkt alsof er extra dimensie wordt toegevoegd aan een ruimte. En een extra dimensie staat weer gelijk aan extra ruimte! Een spiegel zorgt er tevens voor dat het binnenkomende licht weerkaatst wordt naar andere hoeken van een kamer. En zoals besproken in het eerste punt zorgt extra licht weer voor extra ruimte. Naast het gebruiken van spiegels kun je ook met een glazen tafel een optisch effect nabootsen. Een glazen of transparante tafel gaat op in de rest van het interieur waardoor je weer meer openheid creëert.

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Onbehandeld-Eiken-interieur-slaapkamer
Floer Akupanel Wandpanelen – Onbehandeld Eiken

3. Maak gebruik van smart en double duty furniture

Smart furniture en double duty furniture? De oplossing om van jouw klein appartement een ruimte te maken waarin je alles kunt doen! Smart furniture zijn meubels waarin technologie is verwerkt zodat je thuis ruimte kunt creëren. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld stoelen en krukken verkrijgbaar met ingebouwde speakers, waardoor je deze niet meer los hoeft aan te schaffen. Op deze manier kan je de ruimte waar de speakers hadden gestaan weer gebruiken voor iets anders. Een tweede en misschien nog handigere manier om ruimte te besparen is het gebruik van ‘double duty furniture’. Double duty in het Nederlands is ‘dubbele plicht’. Deze soorten meubels vervullen dus meerdere plichten, waardoor je maar één meubel nodig hebt voor twee doeleinden.

Neem bijvoorbeeld een bed met grote lades eronder. Door deze grote lades heb je ineens veel meer opbergruimte en hoef je geen extra kast in de kamer te zetten. Een ander meubelstuk waarmee je veel ruimte bespaart is een bedbank. Een bedbank ziet er uit als een bank, maar als je hem uitschuift kun je hem gebruiken als bed. Bedbanken worden vaak gebruikt in kamers en studio’s waar geen plek is voor een bed en een bank. Bij Floer zijn we groot fan van ‘double duty furniture’. De Floer Akupanel Wandpanelen zijn namelijk producten die meerdere plichten vervullen. Je kunt ze namelijk gebruiken voor het dempen van geluid in een bepaalde ruimte. Tegelijkertijd geven deze duurzame panelen jouw woning een indrukwekkende look en maken ze het interieur helemaal af.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Mokka-Zwart-Eiken-tips-klein-appartement-inrichten
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

4. Zorg voor veel opbergruimte

Zoals bij het vorige punt vermeld kun je door het gebruik van multifunctionele meubels eenvoudig extra opbergruimte creëren. Extra opbergruimte creëren is een van de belangrijkste dingen om te doen als je een klein appartement graag wat groter wilt laten lijken. Als je niet genoeg opbergruimte hebt dan ga je spullen op allerlei plekken neerleggen wat ervoor zorgt dat het optisch heel snel vol lijkt. Naast het gebruiken van ruimte onder een bed of bank zijn er meer handige manieren om opbergruimte te creëren.

Ga bijvoorbeeld de hoogte in! Door gebruik te maken van hoge stellingkasten krijg je eenvoudig meer opbergruimte zonder dat jouw appartement er voller van wordt. Naast dat je ruimte bespaart is het ook super handig om alles lekker opgeruimd te hebben, scheelt weer tijd als je spullen probeert terug te vinden. Vraag je het jezelf af of zware opbergkasten op een Floer kunnen staan? Dit is geen probleem! Vloeren zoals het Visgraat PVC of Visgraat Laminaat zijn ijzersterk, waardoor het geen probleem is als je hier een zware kast op wilt zetten.

5. Creëer aparte ruimtes

De laatste van de 5 tips voor het inrichten van een klein appartement! Een goed georganiseerde ruimte lijkt al snel veel groter dan een ruimte waarin alles ongeorganiseerd door elkaar heen staat. Net zoals met ‘slimme meubels’ kun je ook met slim inrichten een klein appartement groter laten lijken. Zorg ervoor dat je een aparte leefruimte en slaapruimte hebt om zo een rustige ruimte te creëren. Meubels met een perfecte afmetingen hebben hier ook veel invloed op.

Ga je op zoek naar nieuwe meubels, houd dan rekening met de afmetingen ervan. Je wilt natuurlijk niet dat je een veel te groot bed of tafel hebt waardoor je verder niets kwijt kunt. Je hoeft jezelf gelukkig niet af te vragen of je dezelfde vloer kunt gebruiken voor alle aparte ruimtes. De meeste vloeren zijn waterproof of waterdicht, waardoor je ze in zowel het slaap- en leefgedeelte als in de keuken kunt leggen. Benieuwd of een laminaat vloer in de keuken kan? Lees de Floer blog ‘Kan een laminaat vloer in de keuken?‘ en ontdek er alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen