• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~4 minuten

Je wilt jouw Floer graag doorleggen in jouw open keuken. Maar is dit wel verstandig? Of wil je in de gang, keuken, woonkamer en eventuele bijkeuken overal dezelfde Floer en heb jij een laminaat vloer op het oog? Pak een kopje koffie, ga er goed voor zitten en lees in dit artikel alles over laminaat in de keuken!

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Is laminaat in de keuken verstandig?

We kunnen goed nieuws delen: een laminaat vloer is zeker geschikt voor in de keuken! Maar er zijn alleen wel een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Je wilt natuurlijk een vloer die tegen een stootje kan. Het is daarom belangrijk om te letten op de gebruiksklasse van een vloer. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe meer je mag verwachten van de vloer. Het Visgraat Laminaat heeft bijvoorbeeld gebruiksklasse AC6 en is daardoor geschikt voor intensief huishoudelijk, commercieel en soms zelfs industrieel gebruik. Hierdoor bieden de vloeren extra bescherming tegen veelvuldig gebruik en is het mogelijk om laminaat in de keuken te plaatsen. Daarnaast zijn garantie, krasbestendigheid en waterbestendigheid van het laminaat belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een laminaat vloer geschikt voor in de keuken. Zo ontdek je wat laminaat is.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-vloer-Bultrug-Bruin-interieur
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

Koken op top laminaat

Het kan gebeuren, een omgevallen glas, een hete pan op z’n kop of een sneetje in je vinger doordat je de enthousiaste snijtechnieken van Gordon Ramsay probeert na te doen. Een vloer voor in de keuken moet een beetje hufterproof zijn. Wat maakt een vloer geschikt voor in de keuken? Naast een hoge gebruiksklasse speelt ook een sterke toplaag een belangrijke rol! De toplaag op vloeren biedt extra bescherming aan de vloerdelen. Koken als een topkok op top laminaat in de keuken, dat is wat je wilt natuurlijk!

Bescherm het laminaat

Door het schoonmaken van laminaat met middelen zoals allesreiniger, kunnen er doffe plekken of strepen in de toplaag van het laminaat komen. Het schoonmaken en onderhouden van een laminaat vloer is super eenvoudig! Kookspetters, vet en ander vuil zijn met de Floer laminaat reiniger eenvoudig te verwijderen.

Waterbestendig laminaat

Waterbestendig laminaat is de ideale oplossing wanneer je kiest voor een vloer in de keuken. Zo kan jij genieten van het prachtige eiken design en alle voordelen van laminaat vloeren. Laminaat zorgt ervoor dat het morsen van water geen probleem is. Een doekje erover heen en klaar! Wil jij je helemaal geen zorgen maken over water op laminaat? Kies dan waterproof extra breed laminaat. Of bekijk de mooie Steden laminaat vloeren die ook waterbestendig zijn afgewerkt, tot in de groef! Het populaire Visgraat Laminaat, XL laminaat in de Authentiek collectie en de verouderde Sloophout Laminaat vloeren hebben een water beschermende coating op de bovenkant van de planken. Op het waterbestendig laminaat mag er tot vier uur lang een plasvorming op de vloer en de groefverbinding liggen, zonder dat het laminaat wordt aangetast. Maar liever voorkomen dan genezen!

Laminaat in de keuken leggen

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-Vloer-sfeer-8-1
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Naast het feit dat laminaat vloeren een hogere waterbestendigheid hebben dan parket vloeren, zitten er meerdere voordelen aan. Zo is een laminaat vloer goedkoper dan een echte houten vloer! Minder geld uit te geven om hetzelfde effect creëren in jouw interieur, dat klinkt als muziek in de oren toch?! Doordat laminaat vloeren voorzien zijn van een levensechte houtlook kun je een warme sfeer creëren in de keuken. Dankzij de gebruiksvriendelijke klikverbinding op de vloeren is het leggen van laminaat in de keuken een super makkelijke klus! Zo kun je zelf jouw favoriete vloer bij je thuis leggen. Niet zo’n zin om het zelf te doen? Bestel dan de legservice bij jouw dichtstbijzijnde dealer en het wordt voor je gedaan!

Liever een vloer die 100% waterbestendig is?

Gooi je (net als ik) bijna dagelijks een pan water over de vloer? Dan zijn PVC vloeren misschien handiger. PVC vloeren bieden niet alleen waterbestendigheid, maar ze hebben ook andere voordelen, zoals een zeer lage warmteweerstand, geluiddempende eigenschappen en een realistische eikenhouten uitstraling. Bovendien hebben alle varianten van PVC-vloeren, waaronder visgraat PVC en walvisgraat PVC, een buitengewoon hoge duurzaamheidsklasse, waardoor PVC-vloeren zeer geschikt zijn voor gebruik in keukens, woonkamers en zelfs badkamers. Niet alleen plak PVC is 100% waterbestendig, maar ook Klik PVC.

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen