• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

In deze interieurstijl omarmen we de oude elementen, voegen nieuwe accenten toe en maken er één geheel van. We hebben het natuurlijk over een klassieke inrichting. Ben je benieuwd naar de kenmerken van deze woonstijl en wil je weten welke vloer past in een klassiek interieur? Lees er hier alles over!

Hoe herken je een klassiek interieur?

Bij een klassiek interieur moet je denken aan traditioneel en stijlvol. Een inrichting waar oude en nieuwe elementen zijn samengebracht in één geheel. Een woning met een klassiek interieur herken je aan tijdloze elementen zoals prachtige ornamenten, een kroonluchter en sierlijke muur lijsten en lijkt een beetje op een romantisch interieur. Diep, donkere tinten zoals rood, blauw of groen worden vaak gebruikt, gecombineerd met lichte kleuren zoals roomwit of crème wit. De accessoires zijn van goud, in messing of een zilveren tint waardoor het uitstekend past in combinatie met het totale kleurenpalet. Het zorgt voor een elegant geheel en benadrukt de chique uitstraling van deze woonstijl.

Floer-visgraat-pvc-klassiek-interieur-welke-vloer-past-er-in-een-klassiek-interieur
Floer Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

Maak het classic

Maak het classic in huis! Combineer gordijnen van een dikke velours stof met een prachtig, levendige eiken houten tafel in het midden van de ruimte. Aan het plafond met diverse ornamenten hangt een sierlijke kroonluchter. Een klassiek interieur is te herkennen aan de luxueuze stijl dat je terugziet aan de harmonie en serene sfeer. Symmetrie accentueert de statige sfeer en speelt in een klassieke woonstijl een belangrijke rol.

Floer tip

Ga je voor een klassiek interieur en dit extra benadrukken? Maak sierlijsten op de muren! Het geeft een prachtig luxe uitstraling aan de ruimte en benadrukt een klassieke stijl. Bovendien kan je stijl lijsten eenvoudig zelf maken. Verf de lijsten vervolgens in dezelfde kleur als de muur en creëer het prachtige effect. Muur lijsten benadrukken de geraffineerde uitstraling van een klassiek interieur!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Benieuwd met welke vloer je de klassiek romantische woonstijl combineert? Een visgraat vloer is onmisbaar in een klassiek interieur! Deze patroon vloeren hebben een rijke geschiedenis en waren vroeger het toonbeeld van welvaart en rijkdom. Hierdoor waren visgraat vloeren vooral te zien in statige herenhuizen, paleizen en kastelen en passen deze patroon vloeren perfect bij een klassieke inrichting. Ondanks dat visgraat vloeren nu voor ieder budget beschikbaar zijn, heeft het de luxe en stijlvolle uitstraling niet verloren. In een klassiek interieur is een visgraat vloer daarom de perfecte keuze!

Visgraat parket, laminaat of een visgraat PVC vloer, door het traditionele patroon zijn deze vloeren ideaal te verwerken in een woning met een klassieke en stijlvolle inrichting. Liever geen patroon vloer? Kies voor een op maat gemaakt lamel parket. Een houten vloer is de ultieme tijdloze vloer, hierdoor zijn ook deze type vloeren uitstekend te combineren met een classic interieur.

Klassieke afwerking met band en bies

Een visgraat vloer met een band en bies afwerking rondom benadrukt het traditionele patroon en zorgt voor een schitterende, luxe uitstraling. Wat is een band en bies? Bij deze afwerking van een vloer wordt er een rechte plank rondom het patroon gelegd die tegen de muur aan ligt. Dit wordt ook wel de ‘band’ genoemd, het sluit als ware het visgraatpatroon. Een bies is een dunne strook in meestal een andere kleur dan de vloer. Er wordt vaak gekozen voor een zwarte bies. De bies wordt tussen de band en het visgraatpatroon geplaatst zoals hieronder te zien is! Wil je een andere afwerking? Ontdek de verschillende mogelijkheden in plinten en andere accessoires  zodat je de afwerking krijgt dat past bij jouw klassieke interieur.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-xl-visgraat

Wist je dat een klassiek interieur heel makkelijk te combineren is met een modern of hotel chique inrichting? Combineer verschillende interieur stijlen met elkaar en maak er een geheel van! Door verschillende interieurstijlen met elkaar te mengen creëer je een eclectisch interieur. Benieuwd naar het verschil tussen click PVC en plak PVC of wil je meer vloeren van Floer zien? Ontdek het Landhuis Laminaat, extra breed van formaat of de stijlvolle Natuur Click PVC vloeren. Ben jij gefloerd? Laat het ons weten! We zien het eindresultaat graag!

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen