• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~5 minuten

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen, vloeren met band en bies. Kies je voor een doorlopend patroon tot aan de muur of heb je bijvoorbeeld liever een extra luxe randwerking? Deze keer in LeesFoer alles over de mogelijkheden van een visgraat PVC vloer met band en bies.

Waarom een visgraat PVC vloer met band en bies

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Bies-en-band-visgraat-vloer-woonkamer-interieur-
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Waarom kiezen voor een visgraat vloer met band en bies? De afwerking van een vloer is erg bepalend voor de look & feel van een interieur. Een vloer met een band en bies geeft een bijzonder effect, het oogt klassiek. Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen, in oude statige herenhuizen en oude kastelen komt het nog geregeld voor. Deze luxe afwerking van vloeren was vroeger een toonbeeld van welvaart. Een extra exclusief effect? Kies voor een visgraat PVC vloer met band en bies! Het zorgt namelijk voor een stijlvolle uitstraling en geeft een woning een luxe sfeer.

Kies voor een PVC vloer visgraat met band en bies.
Het geeft een interieur namelijk een luxueuze afwerking!

PVC vloeren met band en bies

Verliefd geworden op een visgraat of een walvisgraat PVC vloer? Het is mogelijk om deze PVC vloeren met band en bies te leggen. Voor visgraat en walvisgraat PVC vloeren zijn bijpassende banden beschikbaar. De banden van de walvisgraat vloeren zijn gelijk aan de vloer delen. Voor de Visgraat PVC vloeren zijn er bijpassende brede banden beschikbaar. Kies je voor een smalle band? Gebruik dan de vloerdelen uit de visgraat vloer PVC collectie. Er is een ruime keuze in biezen: verschillende kleuren, breedtes en lengtes! Neem contact op met jouw dealer om hier alles over te weten te komen. Daarnaast is het mogelijk om eiken visgraat parket vloeren met band te leggen.

Wat is band en bies?

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-band-en-bies-hoge-plint
Walvisgraat PVC met band en bies

Wat is een vloer met een band en bies? Het is een bepaalde afwerking van de vloer! Bij visgraat vloeren zoals bij eiken visgraat parket en PVC visgraat vloeren, is het mogelijk om te kiezen voor een band en bies afwerking. Het is ook mogelijk om te kiezen voor alleen een band-afwerking. Het houdt in dat het patroon van de visgraatvloer ongeveer 12 cm van de muur af, stopt (afstand tot de muur ligt aan de breedte van de vloerdelen). Tussen het patroon en de muur wordt er vervolgens een ‘band’ geplaatst; een vloerdeel in dezelfde kleur als de vloer. Deze band komt met de lange zijde van de plank tegen de muur aan te liggen, net alsof deze vloer recht wordt gelegd dus. Dit komt rondom de visgraatvloer te liggen en noemen we ook wel de band van de vloer. Je kunt hiervoor kiezen met én zonder bies. De bies is vaak een zwart (maar andere kleuren zijn ook mogelijk) dun strookje dat tussen het vloer patroon en de band wordt geplaatst. De bies sluit het patroon van de vloer als het ware af.

Andere vloer afwerkingen

Floer-Walvisgraat-PVC-Balein-Beige-sfeer-perspectief
Floer Walvisgraat PVC – Balein Beige

Naast deze vorm van vloerafwerking heb je tevens de mogelijkheid om te kiezen voor andere randafwerkingen. Bijvoorbeeld in de vorm van bijpassende plakplinten, hoge muurplinten of sfeer plinten. Benieuwd naar deze vloer accessoires? Er zijn verschillende kleuren te kiezen, bijpassend aan elke laminaat of PVC vloer. Liever geen meekleurende producten? Gebruik dan wit gegronde MDF plinten. Deze muurplinten zijn namelijk beschikbaar in verschillende afmetingen en direct overschilderbaar. Maak ze bijvoorbeeld mat zwart of zuiver wit en creëer zelf een prachtige randafwerking. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de visgraat vloer met band en bies afwerking ook te voorzien van een stijlvolle hoge muurplint.

Welke vloer kan niet met band en bies gelegd worden?

(Visgraat) vloeren met een klikverbinding kunnen niet met band en bies worden gelegd. Dit komt doordat de planken van bijvoorbeeld een visgraat click PVC vloer uit linker- en rechter delen bestaan. PVC vloeren zonder verbinding kunnen in verschillende legverbanden gelegd worden doordat je niet vast zit aan een bepaald legpatroon. Omdat je de verlijmbare vloerdelen op elke manier kan leggen, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Floer-Bossen-PVC-Sterrenbos--Onbehandeld-Eiken-Bies-en-band
Floer Bossen PVC – Sterrenbos Onbehandeld Eiken

Recht PVC met band en bies

Ben je geïnteresseerd in een rechte PVC vloer met een bies? Het kan! Doordat recht PVC ook bestaat als dryback variant, is het ook mogelijk om met bijvoorbeeld een Dorpen PVC vloer een extra breed PVC vloer te creëren met band en bies. Kijk maar eens naar het voorbeeld hiernaast. De klant is #gefloerd met het prachtige Bossen PVC in Sterrenbos Onbehandeld Eiken, en heeft deze plak PVC vloer laten leggen met een zwarte bies. Zo wordt de breedte van de vloerdelen en de lengte van het vloeroppervlak extra benadrukt. Een extra speciaal effect!

Wil je meer weten over de afwerking van een vloer? Zoals een vloer zonder groeven, een microvelling of V-groef? Of wil je bijvoorbeeld weten welke ondervloer je nodig hebt? Ontdek alles over vloeren op Floer.nl/blog, bekijk het volledige assortiment of ontdek de bijpassende accessoires van Floer. Kijk bij het assortiment voor meer keuze in PVC vloeren zoals het breed PVC. Wil je liever een laminaatvloer? Bekijk dan eens de breed laminaat collectie. Liever wel visgraat vloeren, maar weet je niet welke? Op de website kun je tevens terecht voor blogs over de verschillen tussen bepaalde vloeren. Lees bijvoorbeeld het verschil tussen visgraat laminaat en visgraat PVC.