• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~7 minuten

De huidige woon- en interieur trends worden gedomineerd door zwarte matte keukens, stalen deuren en visgraat vloeren. Het traditionele visgraat blijft prachtig om te zien maar wil je liever iets anders dan anders? Misschien is het Walvisgraat PVC de vloer die je zoekt. Benieuwd naar het verschil tussen visgraat en een walvisgraat PVC vloer? Je ontdek het in deze nieuwe FloerTube video!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Bies-en-band-visgraat-vloer
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Wat is walvisgraat?

Floer things first want regelmatig krijgen we de vraag: wat is een walvisgraat vloer eigenlijk? De naam is niet alleen leuk gevonden, het zegt namelijk iets over de lengte van de vloer delen. We noemen het Walvisgraat PVC ook wel de grote broer van het visgraat doordat deze vloeren grotere planken hebben. Dankzij deze afmetingen zijn de punten van het walvisgraat PVC groter dan visgraat vloeren. Je weet nu precies wat een walvisgraat vloer is en daarom is het tijd geworden voor meer verschillen!

Walvisgraat VS visgraat vloeren

In de video staan de vier grootste verschillen en overeenkomsten tussen visgraat en walvisgraat vloeren centraal. Benieuwd naar meer? Lees gauw verder en ontdek er alles over!

1. De grootte van de vloerdelen

Het grootste verschil tussen walvisgraat PVC en PVC visgraat vloer is de afmetingen van de vloer delen. De PVC stroken uit de enorm populaire Walvisgraat collectie zijn 91,4 cm groot en hebben een breedte van 15,2 cm. De normale visgraat planken hebben een afmeting heeft van 60 x 12 cm en zijn dus korter en smaller dan de XL visgraat PVC variant. Bovendien bepalen de afmetingen van de patroonvloeren de hoeveelheid visgraat punten in het totale oppervlakte. Lees hier meer over onder verschil nummer 4 ‘hoeveelheid visgraat punten’. Maar er zijn meer verschillen!

2. De structuur in de vloer

Floer-Visgraat-PVC-Cremewit-Eiken-keuken-zwart
Floer Visgraat PVC –  Crèmewit Eiken

Twijfels tussen een walvisgraat of visgraat vloer? De structuur op de vloer kan doorslaggevend zijn voor het maken van de perfecte keuze voor jou. Verschil nummer 2 tussen deze type vloeren is daarom ook de structuur. De Walvisgraat vloeren zijn afgewerkt met een voelbare structuur. Hiermee geven we aan dat de vloerdelen een subtiele afwerking hebben die het eiken design benadrukt.

De vloeren in de visgraat PVC collectie hebben een zogenoemde register embossing structuur gekregen. Simpel gezegd betekent dit dat de PVC planken een eiken design hebben gekregen dat gelijk loopt met wat je voelt én ziet. Hierdoor hebben de vloeren een super realistisch eiken en natuurgetrouw uiterlijk. Dit lijkt een klein detail maar is toch zeker één van de grote verschillen! Laminaat, plak PVC en click PVC vloeren kunnen afgewerkt zijn met drie verschillende structuren. Wil je hier alles over weten? Bekijk de FloerTube video en leer alles over de uiteenlopende structuren.

Floer-Walvisgraat-PVC-MEGAMAT-vergelijking
Floer MEGAMAT PVC versus standaard PVC

3. Mat versus MEGAMAT

Het derde verschil tussen een walvisgraat en visgraat vloer is de matte afwerking. Visgraat vloer PVC is mat afgewerkt waardoor de vloer een rustige uitstraling heeft in een woning. Wil je liever nóg matter? Kies dan voor een grote visgraat vloer! De MEGAMAT afwerking geeft het walvisgraat PVC een levensecht design. Hierdoor bepaalt deze Floer de basis van een prachtig interieur.

Wil je een walvisgraat vloer op een groot oppervlakte zien?

Dat kan! We zijn zelf ook #gefloerd met het Walvisgraat PVC. Deze vloer is super populair door de warme eiken uitstraling, de realistische natuurgetrouw sfeer en de grote van de visgraat punten! Bovendien is het Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld stijlvol te combineren met elke interieur stijl. Wil je het walvisgraat op een groot oppervlakte zien? Kijk de video en ervaar de sensatie van het walvisgraat zelf.

Floer-Walvisgraat-PVC-Noordkaper-Natuur-sfeer-topdown-groot
Floer Walvisgraat PVC – Noordkaper Natuur

4. Hoeveelheid visgraat punten in het vloeroppervlakte

Dit laatste verschil is één van de redenen waarom de Floer walvisgraat vloeren zo gewild zijn: de hoeveelheid punten in het visgraat patroon. Visgraat vloeren werden enorm populair door, het zal geen verassing zijn, het patroon. Terwijl bij liefhebbers van Hongaarse punt en visgraat vloeren de liefde voor veel punten in het vloerpatroon de hoofdrol speelt, is bij fans van walvisgraat juist het rustige aspect van de vloer een reden om te kiezen voor dit XL patroon. Doordat de PVC stroken groter zijn, bestaan in het vloeroppervlakte van walvisgraat vloeren minder punten dan bij visgraat vloeren het geval is. Dit zorgt voor een iets rustiger geheel en is de reden dat mensen verliefd worden op deze grote visgraat vloeren.

Nog meer verschillen

Maar er is nog meer! Verliefd op een PVC vloer visgraat zoals het Floer Visgraat PVC – Grijsbeige Eiken? Bij aanschaf van deze Floer ontvang je 15 jaar garantie, op een walvisgraat vloer krijg je 20 jaar garantie. Daarnaast is het aanbod tussen deze vloeren erg verschillend. In elke collectie van Floer zijn visgraat vloeren te vinden. Wil je een eiken parket visgraat vloer? Of toch liever een visgraat laminaat vloer die je zelf kan leggen? Of zelfs visgraat klik PVC! Het is er namelijk allemaal, zoveel mogelijkheden! Dit is niet het geval bij walvisgraat PVC vloeren. Walvisgraat vloeren zijn alleen verkrijgbaar in eiken parket en in PVC variant! We kunnen dan ook niet anders dan het Floer Walvisgraat PVC uniek noemen. Hulp nodig bij het uitzoeken van een visgraat vloer? Hier lees je 4 tips bij het uitzoeken van een visgraat vloer. Wil je weten welk voordeel de twee vloeren gemeen hebben? Beide plak PVC vloeren zijn namelijk zonder plint te leggen.

Floer-Visgraat-PVC-Creme-Eiken-sfeer-perspectief-akupanel-noten
Floer Visgraat PVC – Crème Eiken
Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-interieur-visgraat-PVC-vloeren-duurzaamheid-stijl
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

PVC visgraat vloeren

Het Visgraat PVC is verkrijgbaar in zes prachtige tinten, van bijvoorbeeld Grijs Eiken naar Zwart Eiken en alles daar tussenin. De kleuren Onbehandeld Eiken en Crème Eiken zijn erg gewild onder onze klanten. Benieuwd naar alle grote visgraat vloeren? De top drie walvisgraat PVC vloeren zijn de eiken kleuren Orka Onbehandeld, Noordkaper Natuur en Bryde Bruin!

Walvisgraat liever in Click PVC?

Dat kan! De populairste kleuren uit de Walvisgraat PVC collectie zijn ook beschikbaar in Click PVC. Bekijk de waanzinnige Walvisgraat Click PVC vloeren en bestel een proefstaal! Deze XL visgraat PVC vloeren zijn niet alleen voorzien van een handige klikverbinding en ideaal in combinatie met vloerverwarming, maar ook MEGAMAT afgewerkt. Hierdoor geniet je van een ultra matte afwerking, waardoor het eiken uiterlijk van de vloer extra wordt benadrukt.

Meer PVC vloeren

Benieuwd naar meer PVC vloeren? Ontdek het breed PVC in de collecties Bossen PVC en Dorpen PVC. Dit zijn rechte eiken PVC vloeren maar doordat plak PVC vloeren geen klikverbinding hebben kan je deze ook in andere patronen leggen. Wil je een warme, licht eiken vloer combineren met een stoere tegel click vloer in de badkamer of keuken? Kies dan voor een van de klik PVC of XL PVC tegels. Naast click PVC tegels zijn er meer PVC vloeren met een klik verbinding zoals het Natuur Klik PVC en het Visgraat Klik PVC. Bekijk alle vloeren van Floer. Heb je een vervelende kras in je PVC vloer? Lees hier dan alles over het wegwerken van krassen op een PVC vloer.

Meer weten over het MEGAMAT Walvisgraat PVC? Dat kan! Bekijk de video en ontdek er alles over.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen