• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~6 minuten

Alleen het allerbeste is goed genoeg voor jouw kleine kroost en trouwe viervoeter. Daarom staat deze keer dit onderwerp centraal: welke kindvriendelijke vloeren zijn er en welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren? Een omgevallen glas, Max die achter de bal aanrent of Nala die de krabpaal liever links laat staan. Heb je een groot en actief huishouden? Jouw Floer moet tegen een stootje kunnen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een vloer voor een huishouden met een hond, kat of kinderen? In deze FloerTube video geven wij de vloer plank door en geeft de volgende generatie antwoord op deze vragen.

5 tips voor een vloer met huisdieren en kinderen

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren? Kan een PVC vloer gecombineerd worden met huisdieren? Is een laminaat vloer te glad voor een hond? Is PVC wel veilig in combinatie met kinderen? Wat is de perfecte vloer voor een kinderkamer? Dit zijn een aantal vragen die we geregeld voorbij zien komen. We geven 5 tips waar je op moet letten bij het kopen van een vloer voor een huishouden met huisdieren en kinderen. Zo weet je waar je op moet letten en welke Floeren geschikt zijn voor een groot gezin.

Tip 1 Krasbestendigheid

Wanneer je op zoek bent naar een vloer die geschikt is voor een huishouden met een kind of een hond speelt krasbestendigheid een grote rol. Een vloer moet geschikt zijn om op te spelen, rennen, leren lopen, vallen en weer opstaan. Onder andere de vloeren in de Landhuis Laminaat collectie, het Steden Laminaat, het Visgraat Laminaat, Walvisgraat Laminaat en het Sloophout Laminaat zijn anti-kras afgewerkt. Dit betekent dat de toplaag als het ware een soort beschermlaagje heeft gekregen en de vloeren zeer goed bestand zijn tegen krassen. Hierdoor kan er zonder zorgen rustig en zelfs onrustig op gespeeld worden en hoef jij je geen zorgen te maken over krassen!

Floer-home-parket-laminaat-pvc-vloeren
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen waarvan onder andere een toplaag van PU en daaronder een keiharde slijtlaag van 0.55 mm. Het beschermt het design van de vloer en zorgt ervoor dat ook PVC vloeren erg geschikt zijn voor een huishouden met kinderen en huisdieren. PVC vloeren zijn in vergelijking met laminaat een iets zachter materiaal. Hierdoor kan er weleens een klein krasje in de PU coating ontstaan. Het grote voordeel hieraan is dat kleine krasjes en oneffenheden in de toplaag van een PVC vloer weg te werken zijn met een PVC polish. Door dit middel te gebruiken vul je de kras als het ware op waardoor deze er niet meer is.

Tip 2 Waterproof laminaat

Wanneer je een kleintje of een puppy in huis hebt is een klein ongelukje snel gemaakt. Een omgevallen glas of een drinkbak die per ongeluk is omgegaan, het is op een 100% waterbestendige vloer geen probleem. PVC is 100% waterbestendig waardoor jij je als papa of mama geen zorgen hoeft te maken en er gerust een paar uur water op kan liggen. Het zal geen enkel effect hebben op een plak of Visgraat Click PVC Floer. Weet je dat er ook waterproof laminaat bestaat? Dat is het extra brede Landhuis Laminaat en het Steden Laminaat met een coating waardoor deze vloeren waterbestendig zijn! Er kan tot 4 uur lang een plas water op de vloer liggen. Heeft de hond natte poten of heeft jouw kindje een klein ongelukje gehad? Met een Floer is het geen probleem.

Floer-Accessoires-Schoonmaakmiddelen-Compleet-Assortiment-Vloeren

Tip 3 Onderhoud

Wanneer er huisdieren of een gezin gebruik maakt van de vloer is het fijn als het weinig onderhoud vraagt. Je moet immers het huis wat vaker schoonmaken wanneer je een groter huishouden hebt! Het laminaat van Floer en alle PVC vloeren zijn extra gemakkelijk in onderhoud. Goed en regelmatig stofzuigen helpt al een hoop, daarna de vloer dweilen met een simpel sopje en de vloer is weer helemaal schoon. Wil jij extra goed voor jouw vloer zorgen? Gebruik dan een laminaat of PVC onderhoudsproduct, we hebben voor iedere soort vloer een onderhoudsmiddel verkrijgbaar via de dichtstbijzijnde Floer dealer.

Punt 4 Anti slip

We krijgen zo vaak de vraag: is laminaat geschikt voor mijn hond of zal mijn huisdier uitglijden op de vloer? Het is belangrijk om te weten dat we uiteraard niet kunnen voorspellen hoe je huisdier zich zal gedragen op een vloer. We kunnen wel voorspellen dat de kans zeer klein is dat jouw huisdier over de vloer glibbert. Dat komt door de anti-slip afwerking op de laminaat- en PVC vloeren. Hierdoor zal Max, Bella, Nala of Pip niet uitglijden op de vloer!

Punt 5 Veilige vloeren

Een veilige vloer, het is misschien wel een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe vloer. Vraag jij je af of ons PVC wel veilig is voor in huis? Je hoeft je geen zorgen te maken. Al onze PVC vloeren zijn verantwoord gemaakt en hebben het REACH certificaat. Hierdoor voldoet het aan de strengste Europese eisen en bewijzen we dat het net zo veilig is als kinderspeelgoed, dat ook aan moet voldoen aan de REACH eisen. Dit toont onder andere aan dat het Walvisgraat Click PVC ftalatenvrij is. Daardoor zijn de PVC vloeren veilige vloeren!

Kindvriendelijke houten vloeren

Een product dat we graag in de schijnwerpers zetten, zijn de Hybride Houten vloeren. Maar wat is Hybride Hout eigenlijk en waarom noemen we deze collectie zo specifiek? Deze vloeren combineren PVC, laminaat en parket op een manier die aan alle eisen voldoet. Kinderen moeten leren kruipen, lopen en rennen, zelfs als dat laatste eigenlijk niet in huis mag. Ze springen, klimmen, vallen en staan weer op, soms met een broodje in de hand of een anti-lekbeker die toch blijkt te lekken. Een vloer moet dit alles met vlag en wimpel doorstaan en er bij voorkeur altijd uitzien alsof deze net is gelegd. Hybride houten vloeren kunnen dat. Deze krasbestendige houten vloeren zijn niet alleen mooi, maar ook bestand tegen vocht, vuil en water. Het fijne is ook dat je de houten vloeren niet hoeft te behandelen na verloop van tijd. Handig, toch? Benieuwd naar deze unieke, kindvriendelijke houten vloeren? Bekijk dan de video hieronder en ontdek wat echt kindvriendelijke vloeren zijn!

Zoek je een vloer geschikt voor een hond of een gezin? Wil je meer FloerTube video’s zien? Blijf op de hoogte van iedere vloeren weetje, wordt FloerTube abonneetje! Wil je één van onze Floeren in het echt ervaren? Bestel een proefstaal en bekijk jouw favoriete Floer geschikt voor huisdieren en kinderen thuis!

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen