• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Ben je van plan om jouw kantoorvloer te vervangen? Dan zit je precies goed! Of je nu een thuiskantoor of een groot kantoor wilt voorzien van een nieuwe vloer, wij geven je de opties. Wat is er belangrijk bij het kiezen van een geschikte kantoorvloer en waar moet je op letten? Je leest onder andere advies en tips voor jouw nieuwe vloer in deze blog ‘Wat is de beste kantoorvloer?’.

Wat is de beste kantoorvloer?

In principe zou je iedere vloer kunnen gebruiken om in een kantoorruimte te plaatsen, maar de een is natuurlijk wat beter geschikt dan de ander. Zo moet je rekening houden met een aantal factoren als je een geschikte vloer wilt kiezen. De belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden is hoeveel je de vloer gaat ‘gebruiken’. Belangrijk om hierin mee te nemen is het aantal medewerkers dat jouw bedrijf telt, aangezien meer medewerkers voor meer gebruik zorgen. Werk je vanuit huis en ben je op zoek naar een vloer voor in jouw thuiskantoor? Dan hoef je hier natuurlijk iets minder rekening mee houden. Voor een thuis- of klein kantoor heb je dus vrij veel mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een eiken parket vloer in jouw kantoorruimte om een warme en sfeervolle look te creëren.

Floer-Authentiek-Laminaat-Zwart-Geolied-sfeer-perspectief
Floer Authentiek Laminaat – Zwart Geolied

Slijtvaste kantoorvloer

De slijtvastheid van een vloer zegt veel over de geschiktheid voor een kantoor waarin er veel gebruik van gemaakt wordt. Een vloer met een hoge slijtvastheid zal namelijk beter geschikt zijn voor een kantoor met veel medewerkers. Veel mensen die eroverheen lopen, schuivende bureaustoelen en zware kantoorkasten die erop komen te staan. De vloer moet zeker wel tegen een stootje kunnen en daarom is het handig om eentje te kiezen met een hoge gebruiksklasse. De meeste laminaat vloeren worden geleverd met een hoge gebruiksklasse waardoor ze geschikt zijn voor intensief commercieel gebruik. Neem bijvoorbeeld een extra lange laminaat vloer uit de Authentiek Laminaat vloer collectie. Deze zijn voorzien van een AC5 gebruiksklasse en hierdoor dus geschikt voor intensief huishoudelijk en tevens intensief commercieel gebruik. Liever een laminaat vloer met visgraat patroon? Het Visgraat Laminaat is voorzien van de hoogste gebruiksklasse voor vloeren. Hierdoor is de vloer ideaal voor commercieel gebruik.

Kies bij een laminaat vloer altijd een geschikte ondervloer voor de optimale combinatie. Een ruimte waarin gewerkt wordt zal er, zoals eerder in het artikel genoemd, ook voor zorgen dat er veel gelopen wordt. Het is dan handig om op basis hiervan een geschikte ondervloer uit te kiezen. De Floer Contactloos Ondervloer is de ideale ondervloer in deze situatie omdat het contactgeluiden tot wel 25% reduceert. De ondervloer is hiernaast voorzien van een uiterst lage warmteweerstand zodat je hem ook perfect kunt gebruiken in combinatie met een vloerverwarming.

Floer-Visgraat-Click-PVC-Reitdiep-Wit-sfeer-front
Floer Visgraat Click PVC – Reitdiep Wit

PVC kantoorvloer

Wil je er zeker van zijn dat jouw kantoorvloer goed tegen water kan? Ga dan voor een PVC vloer! Het gebruiken van PVC als kantoorvloer zien we steeds vaker voorbijkomen en dat is ook niet zo gek. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan de vloeren die goed van pas komen in een zakelijke setting. Zoals genoemd zijn de vloeren dus goed bestand tegen water. Het maakt verder niet uit of je een plak of klik PVC vloer neemt, beide vloersoorten zijn 100% waterbestendig. Tevens zijn de beide vloerplanken van beide PVC varianten aan de bovenkant voorzien van een slijtlaag. Deze slijtlaag zorgt ervoor dat de vloeren extra goed geschikt zijn voor ruimtes waarin veel gelopen wordt. Wil je precies weten wat alle verschillen en eventuele overeenkomsten zijn tussen de twee vloersoorten? Lees dan de Floer blog over de verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren.

De klik PVC vloeren worden ook wel Rigid Click PVC vloeren genoemd. Dit komt doordat de vloeren voorzien zijn van een rigid mineral tussenlaag. Deze tussenlaag is een mix van PVC en steen mineralen die de plank extra stevigheid en stabiliteit geeft. Het is wel van groot belang dat je bij een klik PVC vloer altijd een Rigid Click PVC Ondervloer gebruikt. Deze ondervloer heeft een hoge druksterkte waardoor de zware rigid click planken genoeg weerstand geboden wordt. Dit zorgt ervoor dat de planken niet zullen inzakken en hierdoor de klik verbinding van de vloer beschermd blijft.

Vloer plaatsen

Een vloer plaatsen kan op twee manieren: je legt hem zelf of laat hem leggen! De reden om te kiezen voor het een of het ander zal uiteindelijk afhangen van een aantal zaken. Twee van de belangrijkste zaken zijn: hoe veel ervaring heb je met het leggen van vloeren en welke vloer wil je gaan leggen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een plak visgraat PVC vloer te leggen? Houd er dan rekening mee dat bij het leggen van plak PVC vloeren vrij veel ervaring vereist is. Visgraat PVC is tevens verkrijgbaar als klik vloer, zie de foto hierboven.

Voordat je de verlijmde PVC vloer gaat leggen, moet je er namelijk voor zorgen dat de ondergrond 100% egaal is. Als dit niet het geval is dan zullen deze oneffenheden uiteindelijk terug te zien zijn in de vloer. Wees dus kritisch genoeg op je eigen kwaliteiten om eventuele problemen te voorkomen. Helemaal goed voorbereid aan de slag? Lees dan de top 5 meest gemaakte fouten bij het leggen van je vloer om jezelf in te dekken.

Voor het leggen van een laminaat- of click PVC vloer is er iets minder, maar als nog voldoende ervaring vereist. De ondergrond moet natuurlijk altijd egaal genoeg zijn om er een vloer op te plaatsen, maar er mogen iets meer oneffenheden aanwezig zijn dan bij een plak PVC vloer. Liever het plaatsen van een vloer laten doen door een vloerenlegger? Je kunt altijd bij jouw nieuwe vloer de legservice mee bestellen zodat je dit zelf niet hoeft te doen.

Floer-Kantoor-Pand-Walvisgraat-PVC-Wat-is-de-beste-kantoorvloer
Het Walvisgraat PVC – Orka Obehandeld in het Floer kantoor!

Wist je dat?

In het Floer kantoor ligt het Walvisgraat PVC in de kleur Orka Onbehandeld. Hier wordt iedere dag veelvuldig gebruik van gemaakt, dus hij is zeker weten geschikt om in een kantoor te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen