• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Je hele leven lang een boterham met pindakaas eten wordt op een gegeven moment ook saai. Het kan dus zeker voorkomen dat je op een gegeven moment flauw bent van de vloer die je in huis hebt liggen. Of hij is gewoon aan vervanging toe. Kan ook natuurlijk. Een duurzame vloer die 100% waterdicht is? Ga voor PVC! Soms kiezen mensen ervoor om een nieuwe vloeren op de bestaande vloer te leggen. Van Visgraat PVC tot Tegel PVC. In deze blog ‘PVC vloer op bestaande vloer leggen’ lees je er alles over!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

PVC vloer op bestaande vloer leggen

Zoals hierboven vermeld wordt er dus in sommige gevallen gekozen om een nieuwe PVC vloer over een bestaande vloer te leggen. Erg begrijpelijk natuurlijk als je ziet welke voordelen je allemaal bij een PVC vloer geleverd krijgt. Het is tevens mogelijk om zowel een verlijmde als klik PVC vloer op een bestaande vloer te plaatsen. Houd er dan wel rekening mee dat er bij het leggen van beide vloeren een verschillende voorbereiding aan vooraf gaat.

Niet alleen de verschillen in PVC vloer zal resulteren in een andere voorbereiding. De vloer waarop het PVC wordt gelegd zal ook een hele grote rol spelen in de voorbereiding. Heb je dus een houten vloer of een beton vloer? Dan is het belangrijk om dit voorafgaand aan het leggen goed in te calculeren in jouw planning. Het grote voordeel van het leggen van een nieuwe vloer op een bestaande vloer is de besparing op tijd en kosten. Het verwijderen van een oude vloer kan soms erg veel tijd en moeite kosten. Als je het door een externe partij laat doen kan het je ook nog eens veel geld gaan kosten.

Floer-Tegel-Click-PVC-Hasseberg-Antraciet-sfeer-kind-hond
Floer Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

PVC leggen op beton

Wil je een plak PVC vloer op een betonnen vloer leggen? Check dan eerst even of de ondergrond egaal genoeg is om de vloer op te leggen. Als dit niet het geval is dan zal de ondergrond geëgaliseerd moeten worden. Het egaliseren van de ondergrond zorgt ervoor dat de oneffenheden verdwijnen zodat deze niet terug te zien zijn in de verlijmde PVC vloer. Aangezien plak PVC vloeren direct op de ondergrond worden geplaatst is de kans namelijk groot dat deze oneffenheden na het plaatsen terug te zien zijn in de vloer. Wil je een klik PVC vloer op een betonnen ondergrond leggen? Dan is de kans dat je de ondergrond zal moeten egaliseren een stukje kleiner. Onder een PVC click vloer komt namelijk een ondervloer te liggen die minimale oneffenheden zal elimineren. Zitten er teveel oneffenheden in de ondergrond? Dan zul je alsnog moeten egaliseren.

Het is bij het leggen van PVC click wel erg belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Kies bij een klik PVC vloer altijd voor een Rigid Click PVC Ondervloer om van de 20 jaar fabrieksgarantie te profiteren. De Rigid Click PVC vloeren zijn voorzien van een steenmineralen tussenlaag waardoor ze zwaarder zijn dan andere klik vloeren. De Rigid Click ondervloer heeft een drukweerstand van 400 KPA waardoor het de extra zware klik vloer voldoende weerstand biedt. Als je de vloer op een ondervloer legt die te weinig weerstand biedt dan kan dit schade aan de klik verbinding opleveren doordat de vloerdelen inzakken.

PVC vloer op houten vloer

Ben je van plan om een PVC vloer op een houten vloer te leggen? Dit gaat net even op een andere manier dan bij het leggen op een betonnen vloer. Je kunt ervoor kiezen om de houten ondergrond te egaliseren of om houten spaanplaten op de ondergrond te bevestigen. Het doel is hier eigenlijk om de ondergrond zo stevig mogelijk te krijgen zodat er zo weinig mogelijk beweging in de nieuwe vloer komt. Ga je een plak PVC vloer leggen? Dan zal je de ondergrond sowieso moeten egaliseren. Bij een klik PVC vloer is het dus ook mogelijk om spaanplaten op de ondergrond te bevestigen en hier vervolgens een ondervloer op te leggen.

Floer Bossen Plak PVC Sterrebos Onbehandeld Eiken-de-6-voordelen-van-een-breed-pvc-vloer
Floer Bossen PVC – Sterrebos Onbehandeld Eiken

PVC op plavuizen met vloerverwarming

Wellicht de meest ingewikkelde klus van alle behandelde situaties in deze blog. Het leggen van een PVC vloer op plavuizen met een vloerverwarming. Als je een vloerverwarming hebt waar de plavuizen op blijven liggen dan zal je rekening moeten houden met de totale warmteweerstand. De warmteweerstand van de plavuizen moet je dus bij de warmteweerstand van de PVC vloer optellen. Het voordeel van zowel plak als klik PVC vloeren is dat deze vloeren de laagste warmteweerstand hebben van alle vloeren. PVC click vloeren hebben wel een iets hogere warmteweerstand dan plak PVC vloeren, maar dit is een minimaal verschil. Toch is het verstandig om dit verschil mee te nemen in de berekening. Wil je alles weten over het leggen van een PVC vloer op plavuizen met vloerverwarming? Lees dan de blog ‘PVC op plavuizen met vloerverwarming leggen‘ om er alles over te weten te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen