• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Hoe maak je een Walvisgraat Click PVC starterspunt? In FloerTube video aflevering #32 laat onze Guido zien hoe je een Walvisgraat Click PVC vloer legt. Ideaal, want zo weet jij exact wat je moet doen! Naast dat deze video vol met handige tips & tricks zit, geeft Guido je ook een A-tot-Z uitleg over het maken van een starterspunt voor Walvisgraat Click PVC vloeren. Een goed begin is natuurlijk het halve werk en je wilt geen half werk leveren. Na het zien van deze video weet jij exact hoe je een Walvisgraat Click PVC starterspunt maakt en zal je als een tierelier aan de slag gaan!

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-vloer-Noordkaper-Natuur-klant-interieur
Floer Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Natuur

Let op!

In deze uitleg en video laten we zien hoe je een starterspunt maakt enkel voor Walvisgraat Click PVC vloeren. De werkwijze kan bij andere vloeren, zoals Visgraat Click PVC en Walvisgraat Laminaat afwijken.

Benodigdheden

Zoals is eerder gezegd is een goed begin het halve werk, daarom is het essentieel om over het juiste gereedschap te beschikken voordat je aan een klus begint. Voor het maken van een starterspunt heb je de volgende gereedschappen nodig: een rubberen hamer, potlood, aanslagblok, PVC knipper (of decoupeerzaag), de Walvisgraat Click PVC vloer zelf, en uiteraard staat veiligheid voorop. Vergeet daarom niet om kniebeschermers te dragen bij het leggen van de vloer of het maken van een Walvisgraat Click PVC starterspunt.

Acclimatiseren Click PVC

Hoewel het wellicht voor zich spreekt, is het cruciaal om te benadrukken dat je de vloerdelen eerst laat acclimatiseren. Zorg ervoor dat de vloer minimaal 48 uur is geacclimatiseerd in de ruimte waar deze komt te liggen. Dit waarborgt een constante maatvoering van de vloerdelen. Ondanks de verleiding om met het maken van starterspunten te beginnen terwijl de rest van de vloerdelen acclimatiseert, raden we je aan om toch even geduld te hebben. We begrijpen dat je zo snel mogelijk van jouw nieuwe XL visgraat vloer wilt genieten, maar het wachten van 48 uur is de moeite waard voor een optimaal resultaat.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Narwal-Nootbruin-sfeer-perspectief-closeup
Floer Walvisgraat Click PVC – Narwal Nootbruin

Starterspunt maken

De Walvisgraat Click PVC vloeren bestaan uit zowel linker- als rechterdelen, te herkennen aan de klikverbinding en de markering op de achterkant (A & B). Voor een starterspunt heb je 3 (A) planken en 3 (B) planken nodig. Deze zes planken klik je in elkaar tot een punt. Zodra je de zes planken hebt samengevoegd tot een punt, is het tijd om deze op maat te maken. Neem het eerste punt van plank (A) en zaag deze in een hoek van 45 graden naar plank (B). Een handige tip van Guido: gebruik een extra (B) plank, klik deze aan het punt, en trek een lijn van de rechteruithoek naar de linkeruithoek. Nu rest alleen nog het op maat zagen van het starterspunt, dit kan zowel met een PVC knipper als met een zaag. Gooi de reststukken niet weg, deze kun je namelijk aan elkaar verbinden tot een punt die je kunt gebruiken voor het einde van de vloer!

Kan je nog wel een tip gebruiken?

Vertrouwen is goed, maar controleren is beter. Misschien is het in dit geval belangrijk om te controleren of er geen fout is gemaakt. Beide kanten van het starterspunt moeten even lang zijn als een volledige plank. Pak dus een extra plankje en houd deze naast beide kanten om te controleren of ze precies even lang zijn. Als dat het geval is, dan is jouw starterspunt goed! Kan je wel een voorbeeld gebruiken? In onderstaande video legt Guido je uit hoe je een starterspunt op maat maakt.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Balein-Beige-sfeer-perspectief-groot
Floer Walvisgraat Click PVC – Balein Beige

Aantal punten berekenen

Het is efficiënter en makkelijker om direct meerdere starterspunten te maken. Maar hoeveel starterspunten heb ik nodig? Dat is heel eenvoudig uit te rekenen. Meet de breedte van de te leggen ruimte en deel dit door de breedte van jouw op maat gemaakte Walvisgraat Click PVC starterspunt. Als jouw ruimte bijvoorbeeld 570 cm breed is en jouw starterspunt 127 cm breed is, dan kom je uit op 4,48 starterspunten. Rond het getal niet af naar boven, dus in dit geval heb je 4 volledige starterspunten nodig.

Walvisgraat Click PVC Starterspunt plaatsen

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, rest er nog één taak om er een punt achter te zetten😉. De starterspunten kun je nu naast elkaar in de te leggen ruimte plaatsen en ze vervolgens verbinden met de rest van de vloerdelen. Vanaf hier kun je doorgaan met het leggen van de vloer in de lengte door middel van de zigzag-methode. Nu ben jij klaar om zelf aan de slag te gaan met het leggen van de doe-het-zelf XL visgraatvloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen