• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten
Floer-Visgraat-Eiken-Parket-Onbehandeld-Geolied-Rianne-Meijer-klantfoto-1het-verschil-tussen-hybride-hout-en-eiken-parket-een-houten-walvisgraat-vloer
Floer Visgraat Eiken Parket – Onbehandeld Geolied

Houten visgraat parket vloeren – ze zijn altijd het symbool geweest van tijdloze schoonheid. En met een betoverend vloerpatroon is dat ook absoluut geen wonder! Vele mensen zijn gek op het visgraat patroon en houten vloeren, maar zijn tevens op zoek naar een extra groot patroon zodat het vloeroppervlak wat rustiger oogt. En hier komt Floer met het goede nieuws: je hoeft niet te kiezen tussen die drie! In deze blog leggen wij jou alles uit over een houten walvisgraat vloer.


Een XL visgraat vloer van hout?

Ja, je leest het goed! De walvisgraat collecties zijn uiterst populair vanwege hun realistische hout looks en prachtige designs. Maar naast PVC en laminaat bestaan er ook houten walvisgraat vloeren! De naam van de eiken visgraat parket collectie laat het misschien niet zien, maar wanneer jij gaat voor een eiken parket vloer met visgraat patroon kan je zelf kiezen hoe groot je de plank maakt. Zo kan je kiezen uit meerdere formaten, van klein tot extra groot!

Verschillende groottes visgraat vloeren

Een standaard visgraat vloerdeel is rond de 60 cm lang en rond 12 cm breed. Dit wijkt hier en daar af, maar meeste visgraat vloeren hebben hetzelfde formaat. Wil je groter? Dan kom je in de walvisgraat-range. De vloerdelen uit walvisgraat collecties, zoals het Walvisgraat Click PVC, zijn rond de 90 cm lang en 15 cm breed. Vooral de lengte van de walvisgraat vloerdelen is aanzienlijk langer dan een visgraat vloerdeel – dit zorgt voor een rustiger vloeroppervlak met minder punten.

Een walvisgraat parket vloer? Ga voor het grootste formaat visgraat parket!

Houten walvisgraat vloer

Dus, ben jij op zoek naar een vloer met extra groot visgraat patroon? En wil je graag dat de vloer van echt eiken hout is gemaakt? Dan ben je aan het juiste adres bij Floer! Je hebt namelijk binnen de eiken visgraat collectie de optie om te kiezen voor een vloerdeel van 90 cm lang en 18 cm breed. Dit is ongeveer zo groot als de andere walvisgraat vloerdelen. Naast het grootste formaat van 90 x 18 cm zijn er ook vloerdelen van 80 cm lang en 16 cm breed – net ietsjes kleiner dan een walvisgraat laminaat plank. De eiken houten walvisgraat vloer is, net als een visgraat houten vloer, zowel verlijmd als zwevend te leggen en kan daarnaast ook opgeschuurd worden voor een vernieuwde look.

De voordelen van een houten XL visgraat vloer

Je zal je vast afvragen wat de voordelen van een houten walvisgraat vloer zijn in vergelijking met de andere walvisgraat vloeren. Elk type vloer heeft zijn eigen specifieke voordelen, zo heeft een houten XL visgraat vloer ook zijn eigen pluspunten! Hier komen ze:

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Carbon-Zwart-Geolied-een-houten-walvisgraat-vloer
Floer Eiken Visgraat Parket – Carbon Zwart Geolied
 • Extreem duurzaam – Je zou het niet denken, maar een eiken walvisgraat vloer is uiterst duurzaam. Eiken houten vloeren kunnen namelijk meerdere keren opgeschuurd worden, waardoor ze uiterst lang mee gaan. Daarnaast kan je hem ook na het schuren een nieuw kleurtje geven, waardoor je met dezelfde Floer een geheel nieuw interieur kan creëeren!
 • Unieke vloerdelen – We scheppen graag op over de realistische eiken patronen op onze laminaat en PVC vloeren, maar niets kan een echt eiken look overtreffen. Bij de twee houtvervangende typen vloeren heb je altijd meerdere planken met hetzelfde patroon. Hierbij is het dus ook belangrijk om goed na te gaan of er niet twee van dezelfde planken naast elkaar liggen. Bij een eiken walvisgraat vloer is dit niet het geval, omdat het een natuurproduct is.
 • Vloerverwarming – Ook de eiken vloeren van Floer zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming! Als je voor een walvisgraat houten vloer gaat, dan hebben jouw vloerdelen een dikte van 1,6 cm. Door deze dikte krijg je een warmteweerstand van 0,11m2K/W – deze weerstand ligt onder de aanbevolen maximale weerstand van 0,15m2K/W. Zo kan je ook met een eiken visgraat vloer genieten van vloerverwarming!

Welk interieur past bij een houten walvisgraat vloer?

Een van de meest prachtige voordelen van een walvisgraat parket vloer is de optische illusie die deze vloeren creëren. Als het zonlicht over de vloer danst, lijkt het patroon te verschuiven en te rimpelen als water. Zo krijg je een dynamische visuele ervaring waardoor je ruimte levendig en uitnodigend aanvoelt. Maar hoe richt je de rest van de kamer in? Hier zijn drie prachtige interieurstijlen die perfect passen bij een XL visgraat vloer.

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Verouderd-Wit-Geolied-Sfeer-8-verticaal-een-houten-walvisgraat-vloer
Floer Eiken Visgraat Parket – Verouderd Wit Geolied
       • Klassiek interieur – Het zal je vast niet verbazen, maar een klassiek of traditioneel interieur past uitstekend bij een extra groot visgraat parket vloer. Het walvisgraat patroon voegt een vleugje verfijning toe aan een tijdloos klassiek interieur met prachtige sier- en plafondlijsten.
       • Modern interieur – Ook bij een moderne inrichting past een walvisgraat parket vloer uiterst goed. Met donkere tinten in de stalen deuren en een mat zwarte keuken leg je extra nadruk op de vloer, waardoor deze de ster van de show is! Of draai het eens om, want ook met een donkere parket vloer en een lichte keuken creër je een prachtige harmonie in jouw woning.
       • Maritiem interieur – Als je denkt aan parketvloeren, denk je aan herenhuizen en dure jachten. Althans, zo denken wij! Waan jezelf elke dag in een prachtig luxe vakantiehuis met een luxe parket vloer, en laat elke dag als vakantie aan strand voelen!

Walvisgraat parket

Houten walvisgraat parket vloeren zijn meer dan zomaar een vloerkeuze; deze vloeren maken een statement van elegantie en kunstzinnigheid in de ruimte. De duurzaamheid, prachtige optische illusies en harmonie met verschillende interieurstijlen maken ze tot een unieke keuze voor diegenen die hun leefruimtes willen verrijken met tijdloze pracht. Dus, ben jij klaar om je huis te betoveren in een oase van verfijning? Overweeg eens de betoverende allure van een houten walvisgraat parket vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen