• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~6 minuten

Het is oktober en dat betekent Woonmaand 2023! We weten allemaal dat trends als een hogesnelheidstrein voorbij razen, maar het is wel van belang om ze voor te blijven. Binnen al deze trends zijn vloeren geen uitzondering, omdat vloeren de basis creëren voor de rest van de kamer. Daarom gaan we in deze blog kijken naar de vloeren trends die in 2024 voorbij zullen komen. Van duurzaamheid tot innovatieve materialen en opvallende (matte) designs, in deze blog vertellen we je alles over de aankomende trends! 


Floer-Hybride-Hout-Visgraat-Wit-Eiken-sfeer-5-hybride-hout-in-verschillende-afmetingenhet-verschil-tussen-hybride-hout-en-eiken-parket-de-vloeren-trends-2024
Floer Hybride Hout Visgraat – Wit Eiken

Duurzaamheid

Net zoals bij het ontwerpen van een interieur is duurzaamheid met betrekking tot de vloer een belangrijke trend. En dat is niet gek, omdat we deze trend keer op keer zien terugkomen. Echter krijgt de trend wel een verfrissende dimensie in 2024; we kijken niet alleen maar naar het gebruik van gerecyclede materialen, maar ontwikkelen technologieën die het creëren van duurzame ecosystemen stimuleren. Een voorbeeld hiervan zijn de revolutionaire technologieën die gebruikt worden bij de productie van Hybride Houten vloeren, zoals het welbekende Wood Powder. Deze technologie maakt slim gebruik van geavanceerde productiemethoden om houtpoeder, harsen en de houten ontwerplaag samen te voegen. Zo worden deze producten onder een enorme dosis druk en hoge temperaturen getransformeerd tot echte houten vloeren. Dit resulteert in vloeren die niet alleen super sterk zijn, maar ook alle voordelen van laminaat en PVC bieden. En dat allemaal met een authentieke houten vloer look! 

Hybride Houten vloeren zijn dé oplossing voor duurzame vloeropties!


Visgraat en Walvisgraat vloeren

Floer-Walvisgraat-PVC-Zwaardvis-Zwart-sfeer-perspectief-boven-de-vloeren-trends-2024
Floer Walvisgraat PVC – Zwaardvis Zwart

We kennen ze allemaal – de visgraat vloeren! Waar vorig jaar de rechte vloeren in populariteit waren gegroeid, zijn ze nu volledig terug van weggeweest. In 2024 staan de visgraat en walvisgraat patroon vloeren weer volledig in de schijnwerpers! En niet alleen in een licht eiken tint, maar ook in donkere warme kleuren. In moderne interieurs is zwart namelijk een onmisbare kleur geworden. Denk maar aan de talloze mat zwarte keukens die voorbijkomen op Pinterest en Instagram. Wil je voor een eigentijdse uitstraling gaan? Dan is het altijd nog een goede keuze om te kiezen voor een licht eiken Walvisgraat PVC vloer in combinatie met donkere meubels, deuren en accenten. Maar in 2024 draaien we het graag even om, waarbij lichte muur kleuren worden gecombineerd met donkere vloeren. Donkere en warme visgraatvloeren geven ruimtes een elegante en moderne look, en creëren een knusse sfeer in slaapkamers en woonkamers. De veelzijdigheid van visgraat vloeren, in combinatie met de vele kleuren, zal het aankomende jaar zeker een design trend worden!

Donkere (wal)visgraat vloeren zijn terug van weggeweest!


Floer-Walvisgraat-PVC-MEGAMAT-vergelijking
Mat, matter, matst – MEGAMAT© vergelijking

MEGAMAT© PVC

De afwerking van je Floer speelt een cruciale rol in de algemene uitstraling van je interieur – het is iets waar de meeste interieur liefhebbers wel vanaf weten. Maar laten we even eerlijk zijn, de traditionele PVC vloeren van vroeger hebben een vervelende eigenschap. Oudere PVC vloeren zijn vrij reflectief, wat kan leiden tot vervelende reflecties van de zon bij een bepaalde lichtinval bij grote raampartijen of schuifpuien. En dit leidt weer af van de gewenste visuele harmonie! Iets wat je dus niet wilt. Gelukkig hebben we bij Floer een oplossing voor deze vervelende eigenschap.

Sinds kort hebben wij bij Floer met trots de nieuwe MEGAMAT© glanswaarde geïntroduceerd! Deze glanswaarde is uniek binnen de markt. In combinatie met een subtiel voelbare toplaag, zorgt de MEGAMAT© afwerking voor het perfecte plaatje van jouw woning! De MEGAMAT© afwerking is toegepast op onder andere de Walvisgraat PVC, Walvisgraat Click PVC en Dorpen PVC collecties. Heb jij de MEGAMAT© revolutie al meegemaakt? 😉 

MEGAMAT© – De unieke afwerking voor extreem matte PVC vloeren.


Floer-Tegel-PVC-Beton-Grijs-topdown-sfeer-verticaal
Floer Tegel PVC – Beton Grijs

Steen en beton looks

Een tijdje geleden was millennial grey (alles drenken in grijs) een populaire interieurtrend, maar wij zeggen graag gedag naar deze (ietwat saaie) kleuren in 2024. Voeg wat kleur toe aan je inrichting, want de interieur trends van 2024 staan namelijk allemaal rondom het thema “Positiviteit”! En wat is niet positief? Een saaie grijze bende. Maar in 2024 maken wel steen en beton look vloeren een volledige comeback. Omdat men al zoveel kleur in huis zal halen, is een goede basis erg belangrijk. Grijs gaat goed bij alles, en met een steenlook vloer kan jij je woning precies inrichten zoals jij dat wilt. 

Steen en beton looks horen dus ab-so-luut bij de vloeren trends van 2024. Maar welke kleur tegel moet je kiezen? En welke past het beste bij jouw interieur? Hier geldt eigenlijk dezelfde regel als bij de andere typen vloer. Ga voor een donkere tegel wanneer je een lichte kleur op de muur en in je meubels wilt laten terugkomen. Kies voor een lichtere marmeren tegel wanneer je een mooi contrast wilt laten terugkomen met je donkere meubels. Daarnaast kan je ook nog stil staan bij het optische effect: een lichte vloer maakt je ruimte groter en meer open, en een donkere vloer maakt de kamer gezelliger en knus. Dus, ga je voor een beton look vloer? Ontdek dan de vele mogelijkheden in de Tegel PVC collectie! 

Ga voor een steenlook vloer als je een kleurrijk interieur hebt!


Floer-Akupanel-XL-Wandpaneel-Lichtbruin-Noten-Horizontaal-1-een-akupanel-rondom-de-haard-de-interieur-trends-van-2024-vloeren
Floer Akupanel XL Wandpaneel – Lichtbruin Noten

De bovengenoemde vloeren trends laten zien dat onze vloer niet alleen een functioneel onderdeel is van de ruimte, maar een extra designelement die je interieur kan maken of breken. Gelukkig hebben we voor het doorbreken 😉 van de zon de MEGAMAT© afwerking, zodat er geen vervelende reflecties tevoorschijn komen. Daarnaast zijn visgraat en walvisgraat vloeren weer helemaal in! Ben jij een eigenwijze doe-het-zelver? Voor jou is er dan ook een oplossing, namelijk het MEGAMAT© Walvisgraat Click PVC. Daarnaast is duurzaamheid niet alleen maar een design keuze, maar een levensstijl waar iedereen aan zou moeten voldoen. 2024 staat in het teken van duurzame keuzes maken en producten kiezen met een lange levensgarantie. We gooien niet meer dingen weg, maar recyclen ze tot nieuwe producten. We zijn erg benieuwd wat 2024 ons verder gaat brengen binnen de vloeren wereld!

 

Kan je nog wat meer inspiratie omtrent de vloeren trends van 2024 gebruiken? Vraag dan het vloeren trends inspiratie boek GRATIS aan! De Floer catalogus staat boordevol informatie over vloeren en interieur inspiratie! Het meer dan 80 pagina’s tellende magazine laat je op deze manier nóg beter kennis maken met alle trends van 2024.

Een reactie - “De vloeren trends van 2024”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen