• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~6 minuten

Oktober is weer begonnen, en dat betekent… Woonmaand 2023! Elke oktober laten wij jou kennis maken met de verwachtingen van 2024, en in deze blog behandelen we de interieur trends die jij zal tegenkomen in het volgende jaar. Spoiler alert: duurzaamheid staat voor de vierde keer al in ons lijstje! En dat is niet zo gek, want het woord “duurzaamheid” is niet meer weg te denken in het dagelijkse leven, zowel binnen het huis als er buiten. Ben je er klaar voor? Laten we dan snel beginnen!


Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Orka-Onbehandeld-klantfoto-bad1-is-egaliseren-nodig-bij-klik-pvc-de-interieur-trends-van-2024
Floer Walvisgraat Click PVC – Orka Onbehandeld

Na de corona jaren hebben we het allemaal wel een beetje gehad met het thuis zitten werken en studeren. Hier komt de eerste interieur trends van 2024 om de hoek kijken: het is tijd voor een nieuw en fris interieur dat positiviteit uitstraalt! De afgelopen jaren heeft het “thuis” zitten een negatieve connotatie gekregen. Niet gek, want als je met corona thuis zat had je geen tot weinig contact met anderen waardoor je je soberder kon voelen. Door deze afgelopen jaren is thuiswerken niet meer weg te denken uit het huidige leven. Gelukkig hoeft dit niet alleen maar saai en grijs te zijn zoals voorheen. In 2024 maken we van onze grijze home office een oase van positiviteit, kleur, en natuurlijk, duurzaamheid. Zo verbeter je jouw relatie met “thuis” zitten en verleng je het positieve aspect van jouw thuis naar je werkplek. Zo zit je ook met een betere en heldere mind achter je laptopje thuis!

Positiviteit is dé interieur trend van 2024!


Breng het buiten naar binnen

Nog een trend die we vaker voorbij hebben zien komen de afgelopen jaren is het idee van buiten naar binnen brengen. En in 2024 zal dit niet anders zijn! We voelen ons namelijk meer dan ooit aangetrokken tot de rust van de natuur. Organische vormen staan centraal binnen het interieurontwerp van 2023 en 2024. Gebogen meubels, zachte randen en vloeiende lijnen roepen een gevoel van harmonie en “fluidity” op, en bootsen daarnaast de natuurlijke wereld buiten na. Zo zijn salontafels die lijken op gladde rivierstenen of modulaire banken die op elke manier in te zetten zijn al enorm populair binnen diverse interieurstijlen. En de organische vormen houden het niet alleen bij meubilair: ook binnen de decoratieve elementen zoals lampen, spiegels en zelfs kunst maakt deze trend zichzelf bekend. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals houten hybride vloeren, stenen elementen en rotan meubels versterkt de verbinding met buiten. Dit is een trend die niet alleen het oog aanspreekt, maar ook de ziel voedt!


Colour-drenching en blocking

Floer-FloerTube-in-zes-stappen-een-hotel-chic-interieur-inrichting-blog-60-30-10-regel-de-interieur-trends-van-2024
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Aan de kant, minimalisme en millennial grey! In 2024 draait alles om een levendige en nieuwe benadering van kleur. Het doordrenken van één kleurtint (hue) op alles – en dan bedoelen we ook echt alles – binnen een ruimte (colour-drenching) en het blokkeren van kleur door andere kleuren te gebruiken (colour-blocking) zijn al wat bekender geworden in 2023. Bij Floer verwachten we dat in 2024 dit type van kleur aanbrengen in jouw woning nog populairder gaat worden, omdat het technieken zijn waarmee je jouw ruimte energie en een persoonlijkheid kan geven. Stel je je het even voor: muren die overspoeld zijn met rijke kleuren, zoals diep smaragdgroen, hartstochtelijk karmozijnrood of sereen oceaanblauw. Niet gecombineerd, maar wel álles in je badkamer in een donkere emerald tint, of álles in je slaapkamer gedecoreerd met mauve kleuren. Tip: neem er een bijpassend Akupanel bij om je ruimte volledig af te maken!

Colour-blocking gaat nóg een stapje verder door contrasterende kleuren te combineren voor een opvallend visueel effect. En dan hebben we het niet over een donkere bruin bij een lichte marmeren kleur te combineren. In de eethoek staat een tafel met een gedurfd rood blad tegen een muur met rustgevende lavendel kleurige muren. Het resultaat is niet alleen een sfeer die stijlvol is, maar ook nog eens emotioneel. Kleuren hebben namelijk de kracht om onze stemmingen te beïnvloeden, en in 2024 gaan ze dat ook zeker doen!

Colour-drenching is dé manier om kleur in je interieur te laten terugkomen!


Uniekheid en optimisme in de woning

We noemden het al even, maar 2024 is het jaar van het omarmen van het unieke en het vieren van optimisme in onze leefruimtes. Hierbij draait het om het creëren van een omgeving die goed weerspiegelt wie we zijn en wat ons blij maakt. Deze trend stimuleert het gebruik van persoonlijke decoraties, erfstukken en unieke stukken die ons levensverhaal vertellen binnen de woning. De woonkamer wordt zo omgetoverd tot een galerie van herinneringen – vol met planken die versierd zijn met souvenirs van verre reizen, handgemaakte producten van lokale ambachtslieden en dierbare familiestukken. Ohja, over uniekheid en optimisme gesproken; die “Live, Laugh, Love” bordjes mogen ook wel de deur uit 😉 Tijd voor andere motiverende citaten die je dagelijks laten herinneren aan je potentieel en geluk! Het bijzondere aan deze interieur trends zijn dat deze esthetiek overstijgen (dit is absoluut niet het geval bij het unieke Walvisgraat PVC trouwens!). Bij deze trend gaat het niet over wat goed of slecht staat, maar juist over het creëren van een thuis dat je mentale en emotionele welzijn voedt.


Floer-Akupanel-XL-Onbehandeld-Eiken-interieur-de-interieur-trends-van-2024
Floer Akupanel XL Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Duurzaamheid en awareness

In 2024 is “duurzaamheid” niet alleen een modewoord, maar een manier van leven. Er werden al veel bewuste keuzes gemaakt in de afgelopen jaren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. In 2024 is duurzaamheid daarom weer een terugkomend topic! Materialen worden zorgvuldig geselecteerd op hun milieuvriendelijkheid, en upcycling en hergebruik worden weer populair. Meubels worden ontworpen met een lange levensduur in het achterhoofd, zodat ze minder vaak vervangen of gerepareerd hoeven te worden. Fair trade draagt ook hoog in het vaandel bij ontwerpbeslissingen, zodat ruimtes niet alleen mooi maar ook verantwoord zijn. Daarom is duurzaamheid zeker een van de interieur trends van 2024!

Duurzaamheid gaat niet alleen over of producten een groen labeltje hebben of niet, het gaat ook over bewustwording. Huiseigenaren worden zich steeds bewuster van hun (energie)verbruik en slimme technologieën maakt het makkelijker om duurzaam te leven. We zien een verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen, groene daken en regenwater opvangsystemen. Zo worden huizen niet alleen maar milieuvriendelijker, maar ook meer zelfvoorzienend!

Duurzaamheid is een must in 2024!


Als we kijken naar de bovengenoemde interieur trends, dan is het duidelijk dat onze leefruimtes meer worden dan alleen een plek om te verblijven. In plaats van ruimtes waar je in verblijft, worden de kamers verlengstukken van onze persoonlijkheiden een toevluchtsoord voor de mentale welgesteldheid. Hierbij hoort het omarmen van organische vormen, levendige kleuren, uniciteit en duurzaamheid. Dit laatste is niet alleen een ontwerpkeuze; het is een must voor 2024. In het volgende jaar zijn onze huizen niet alleen een plek om te wonen en te werken. Ze zijn ook de plek waar we onze eigen positieve impact kunnen hebben op ons eigen leven en onze planeet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen