• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~7 minuten

Aah, l’amour. Het is weer februari en het zonnetje is steeds vaker in huis te zien. De sneeuwklokjes schieten uit de grond en de winterdip maakt plaats voor de lentekriebels. Ben jij niet tevreden met je interieur of is jouw woning toe aan een opfrisbeurt? Kortom: heeft cupido in jouw huis nog niet raak geschoten? Wacht niet langer en steek je handen uit de mouwen. In 5 stappen zorgen wij ervoor dat jij weer verliefd wordt op je huis. En wat is nou mooier om daarmee te beginnen op de dag van de liefde?

In 5 stappen verliefd op je huis

Stap 1: Move over, Marie Kondo is here!

We hebben het al weleens vaker over haar gehad, dé opruimgoeroe Marie Kondo. Ze verwierf wereldwijde bekendheid met haar opruim skills en handige tips. Wat moet jij doen? Opruimen, en dan wel op een speciale manier. We beginnen niet bergen te verzetten per ruimte, maar per categorie waar een product bij hoort. Moet jij bijvoorbeeld administratie van de afgelopen weken weer netjes op de orde maken of heb je altijd al de slaapkamer willen veranderen en heb je veel kleren wat je niet meer draagt? Dan pak je dit als eerste aan: verzamel alle post en verwerk het netjes in de bijhorende mappen. Of verzamel alle kleren in huis en ruim dit op, zoek uit wat je wilt houden en bekijk waar je afscheid van kan nemen. Marie Kondo staat inmiddels ook wel synoniem voor kiezen of delen; wees bewust wat je echt nodig hebt en doe afstand van de producten die je (vrijwel) niet gebruikt. Met de lente in de lucht beginnen ook de voorjaarsschoonmaak kriebels. Stop deze niet langer in een hoekje maar ga het aan! Tijd voor een grote lenteschoonmaak!

Inspiratieverzoek

Ben jij weer verliefd op je woning geworden? En kan je niet meer wachten om jouw interieur met Floer als basis met iedereen die je kent, te delen? Geef je op voor een inspiratieverzoek en maak kans op een professionele fotoshoot en video opname van jouw interieur!

Floer-Akupanel-XL-Onbehandeld-Eiken-interieur-5-stappen-verliefd-op-je-huis
Floer Akupanel XL Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Stap 2: Dromen en doelen

Na het (op)ruimen van je huis is het tijd om te dromen. Wat zijn jouw dromen in het interieur? Welke wensen heb jij altijd al gehad voor je woning? Wat wil je doen maar heb je nog niet gedurfd? Maak een moodboard met je dromen en doelen. Hierdoor breng jij ze in kaart en weet je beter wat je wilt in jouw interieur. Heb je altijd al een felle kleur in huis willen hebben? Of heb je een bijzonder vloerkleed gezien die je hart heeft gestolen? Misschien heb je zelfs gedroomd van een open keuken en ben je bereid om de tussenmuur eindelijk te slopen? Met een moodboard breng je alles bij elkaar in een grote collage en visualiseer je welke kant je op wilt in huis. Zo maak je duidelijk wat het doel is in je woning.

Floer tip

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-Vloer-sfeer-8-1-visgraat-laminaat-vs-pvc
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Wil jij online een moodboard maken? Gebruik Pinterest! Door de eindeloze mogelijkheden kan je met deze handige app gemakkelijk een visualisatie van jouw dromen en doelen maken. Wist je dat Floer ook op Pinterest zit? Met maar één klik op de knop voeg jij gemakkelijk jouw droomvloer toe aan jouw Pinterest wensen bord.

Stap 3: Durven en doen

Tijd om te durven en doen! In stap 3 is het tijd om de mouwen nog verder op te stropen. Pak de sloophamer er bij en meppen maar op die muur! Of grijp die felle kleur verf en pak die saaie witte muur aan. Door je moodboard weet je direct wat je wel en niet gaat aanpakken. Of het nou gaat om een groot project of een kleine aanpassing, het kan allemaal. Soms maken de kleine verschillen juist hét grote verschil. Ben je dol op veel verschillende kleuren of heb jij een voorkeur voor een aantal soorten stoffen of materialen en ben je bang dat het geen geheel vormt? Door continu ervoor te zorgen dat er herhaling in jouw interieur plaats vindt zal je alsnog voor eenheid zorgen. Houd jij bijvoorbeeld van verschillende materialen en ben je fan van zandkleurige accenten? Kies dan voor een bloempot in de kleur zand, een zacht beige metalen hanglamp en een zandkleurig vloerkleed. Ondanks de verschillende materialen zal je door het terug laten komen van een bepaalde kleur zorgen voor een geheel en smelt jij jouw wensen en dromen samen.

Floer-Walvisgraat-PVC-Vloer-Orka-Onbehandeld-klantfoto-@huisje.in.parkzijde-7-de-interieurtrends-van-2023-5-stappen-verliefd-op-je-huis
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld | @huisje.in.parkzijde |

Fan van houten wandpanelen in huis maar wil je het net even wat anders dan alle anderen? Dat kan! Kies voor een unieke kleur zoals een Akupanel in de kleur groen of betongrijs. Of plaats een houten wandpaneel horizontaal en zorg voor een unieke eyecatcher in huis!

Stap 4: Vlinders vormen geven met een sterke basis

Vlinders geef je vorm door je wensen eindelijk na te jagen. Who needs a Valentine wanneer jij je eigen kan zijn? Met een opgeruimd huis, je dromen in beeld en een flinke start in stap 1, 2 en 3 is het tijd voor stap 4: het geheel samenbrengen. Hoe doe je dat? Door een goede basis in huis. Het onderwerp waarvan je wist dat hij zou komen. Floer is jouw Valentine! Heb jij altijd al een nieuwe vloer op je wensenlijstje staan? Dan is dit het moment om een keuze te maken. We kunnen er natuurlijk niet omheen, de vloer is de basis van jouw huis. En deze basis, dat moet goed zijn. We kunnen ons best voorstellen dat je vlinders voelt wanneer je het Walvisgraat PVC ziet liggen of één van onze andere bijzondere vloeren ontdekt. Dé manier om in jouw woning eenheid te zorgen? In iedere ruimte dezelfde vloer zorgt voor een rustige en stabiele basis. Door te kiezen voor een solide basis kan je met de rest van jouw interieur alle kanten op. Zolang de basis maar gelijk blijft zijn de andere mogelijkheden eindeloos, je betrekt op deze manier alle ruimtes bij elkaar. Met andere woorden, jouw interieur zijn geen los fladderende vlinders meer maar je maakt er één stabiele verliefdheid van!

Who needs a Valentine wanneer jij je eigen kan zijn?

Floer-Authentiek-Laminaat-Naturel-Geolied-sfeer-topdown
Floer Authentiek Laminaat – Naturel Geolied

Stap 5: Verliefd op je huis

Wie wil dat nou niet, weer verliefd zijn op je huis? Jouw woning moet de belangrijkste plek zijn die er is. Maar eerlijk is eerlijk; door de drukte van werk, een gezin en een sociaal leven kan het weleens een ondergesneeuwd kindje worden. Tijd voor de sneeuwschuiver want nu is het moment gekomen om verliefd op je huis te zijn. Door jouw interieur met dromen, aandacht en zorg te behandelen zorg je ervoor dat dit de plek is waar je tot rust kan komen. Eindelijk geen lijstjes meer met alles wat je nog wilt veranderen, kopen of aanpassen want jij hebt vorm gegeven aan jouw dromen. Je huis in nu de plek waar je kan thuis komen om na een drukke werkdag met een wijntje op de bank te ploffen. Wanneer je deze 5 stappen hebt doorlopen en jij je echt hebt gehouden aan het najagen van je dromen kan het niet anders dan gebeuren; vlinders in je buik wanneer je thuis komt en om je heen kijkt! Eindelijk, je bent weer verliefd op je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *