• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten
Floer-Landhuis-Variatie-Laminaat-Rustiek-Pure-Eik-Vloer-Vloeren-een-mid-century-modern-interieur-een-art-deco-interieur
Floer Landhuis Variatie Laminaat – Rustiek Pure Eik

Misschien heb je wel eens gehoord van deze bijzondere woonstijl, maar hij maakt momenteel een absolute comeback! Ik heb het natuurlijk over de roaring 20’s; nee, niet de roaring 2020’s – de originele jazzy jaren ‘20 en ‘30 uit Amerika! Steden groeien als kool en er komen meer en meer uitvindingen binnen de techniek. En juist deze ontwikkelingen binnen de technologie hebben gezorgd voor een nieuwe trend binnen de interieurwereld; Art Deco! Deze bijzondere woonstijl heeft veel bijzondere trekjes dus lees je mee? In deze blog lees je namelijk alles over een Art Deco interieur!

Wat is Art Deco?

Zoals hierboven beschreven is Art Deco ontstaan in de tijd van technologische ontwikkelingen. Door deze ontwikkelingen werd het mogelijk om de architectuur van een stad unieker te maken, bijvoorbeeld door non-traditionele vormen en materialen te gebruiken, zoals geometrie, extravagante versieringen en verchroomd staal en marmer. Maar ook natuurlijke materialen werden veel gebruikt, zoals hout voor visgraat parket vloeren. Daarnaast werden mensen geïnteresseerd in wat er buiten de westerse wereld gebeurt; invloeden van exotische oorden kwamen van ver uit Azië en Afrika. Samengevat is het een mengeling van vintage en modern, met veel kleuren en geuren!

Denk dus ‘jazzy’, ‘romantiek’ en ‘elegantie’, maar ook ‘robuust’, ‘modern’ en ‘gedurfd’! Deze uitstralingen zal je ook zeker tegenkomen binnen een Art Deco interieur. Begin bij het begin en creëer een kleurenpalet. De combinatie van wit en zwart zal een minimalistische uitstraling geven, maar dit is wel de basis van je kleurenpalet. Naderhand kan je her en der een gave statement kleur toevoegen binnen je inrichting, zoals donkergroen, pauw blauw, donkerpaars of een mooie okergeel. Als allerlaatste voeg je gouden accenten toe, als een kers op de taart! Alright, kleuren zijn vastgesteld. En nu?

Welke vloer bij een Art Deco interieur?

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Bultrug-Bruin-sfeer-topdown-1-een-art-deco-interieur
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

En nu? Nu gaan we bezig met de vloer! Want welke vloer gaat goed samen met een Art Deco interieur? Zoals je al las is geometrie een belangrijk onderdeel van Art Deco. Visgraat laminaat vloeren zijn door hun patroon van nature geometrisch, en ze geven een interessante uitstraling aan je woning. Daarnaast stralen deze vloeren ook luxe uit, wat perfect past binnen jouw Art Deco woonstijl. Een kleinere woning en bang dat een visgraat vloer te druk zal staan? Geen zorgen, want door de afmetingen van een XL visgraat laminaat vloer oogt deze vloer rustiger dan een visgraat vloer. Daarnaast zijn deze walvisgraat laminaatvloeren tot 4 uur lang waterproof en ook geschikt voor vloerverwarming, wat wil je nog meer?!

Spiegels, lijnen en patronen

Heeft jouw kamer een mooie Floer gekregen? Top, dan kunnen we bezig met het aankleden van de ruimte! Zoals eerder gezegd past er veel bij een Art Deco interieur, dus ga vooral helemaal crazy in vintage winkels! Een gave velours bank, ronde bijzettafeltjes met metalen elementen, een grote bananenplant in een gouden vaas, en natuurlijk een statement spiegel! Tegenwoordig heb je heel veel keus in hoe je je ruimte kan aankleden, dus wees wel kritisch in wat je aanschaft. Bij Art Deco draait het vooral om lijnen en patronen, die tegelijkertijd een bijzonder uiterlijk geven dat niet te druk is. En dat is de key, maak het niet te druk. Kies bijvoorbeeld voor een drietal kussentjes met leuke patroontjes, maar zorg ervoor dat het bijpassende plaid niet hetzelfde drukke patroontje heeft. Zo creëer je een contrast tussen rustig en druk, waardoor al je gave items uit je interieur springen! Voeg lijnen toe aan je woning door te kiezen voor een visgraat vloer, of een rechte PVC vloer. Door rechte lijnen toe te voegen aan je inrichting kan je het idee geven dat de ruimte groter is dan in de werkelijkheid. Het oog is makkelijk in de maling genomen, dus maak er gebruik van! Leg je rechte PVC vloeren altijd richting de grootste lichtbron in huis. Vaak is dit een glazen schuifdeur of een groot raam. Meerdere lichtbronnen in huis? Bedenk wat je wil doen met de kamer. Moet hij langer? Leg dan de vloer verticaal neer; door de lengte van de doorgelegde stroken zal je kamer een stuk langer lijken. Moet de kamer breder? Dan kan je de planken horizontaal neerleggen. Leg de vloerdelen langs de muur die jij extra breed of lang wilt laten ogen.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Narwal-Nootbruin-sfeer-perspectief
Floer Walvisgraat Click PVC – Narwal Nootbruin

Verschil Art Deco en Art Nouveau

Je zal wel denken: “We hebben het de hele tijd gehad over Art Deco, maar is dat hetzelfde als Art Nouveau?”. Nope, het is niet hetzelfde! Waar Art Deco wordt gekenmerkt door symmetrie, geometrie en zigzaglijnen, kenmerkt Art Nouveau zich door zwierige lijnen en asymmetrie. Laten we het er op houden dat Art Nouveau meer ‘organisch’ is in vergelijking met Art Deco, wat juist meer ‘gepolijst’ en ‘strak’ oogt.

Dus, ben jij in voor een Art Deco woonstijl binnen je huis? Wellicht is Art Deco niet zozeer jouw ding, maar misschien is een andere woonstijl wel iets voor je. Doe inspiratie op via onze blogs en website, en wellicht heb jij binnenkort wel een heel nieuw look in je woonkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen