• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten
Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-vloer-interieur-visgraat-laminaat-op-vloerverwarming-kan-je-laminaat-in-visgraat-patroon-leggen
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken

Kan je laminaat in visgraat leggen?

Bij Floer krijgen we vaak de vraag of je “standaard” recht laminaat ook in een visgraat patroon kan leggen. Het makkelijke antwoord is helaas: nee, dit is niet mogelijk. Het ietwat moeilijkere antwoord is: nee – maar er zijn wel mogelijkheden om van een rechte vloer een visgraat vloer te maken! Waarom dit in eerste instantie niet kan met recht laminaat, en hoe je het wel kan oplossen, lees je in deze blog!

Klikverbinding recht laminaat

De reden waarom je een rechte laminaat vloer niet in een visgraat patroon kan leggen is het kliksysteem. Neem bijvoorbeeld een vloerdeel van een van de vloeren in de Landhuis Laminaat collectie. Laminaat vloeren hebben een bepaald soort klikverbinding, in dit geval Variclick. Een Variclick verbinding zit rondom de plank, aan alle vier de kanten – maar de linkerzijde van de plank is anders dan de rechterzijde, net zoals de onderkant verschilt van de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat de planken zich netjes in elkaar laten klikken aan alle kanten, zonder een kier tussen de groeven! Dit betekent ook dat je alleen planken aan elkaar kan klikken die dezelfde verbinding hebben. 

Visgraat Laminaat verbinding

Het bijzondere aan een visgraat laminaat vloer, is dat deze Floer rechte- en linker delen heeft. Dit betekent dat de Fastclick verbinding aan de andere kant zit van de plank. Daarnaast hebben de visgraat laminaat vloeren ook een klikverbinding aan de kopse kant van de plank, die precies past op het lange gedeelte van een andere visgraat plank. Deze twee unieke onderdelen van een visgraat en Walvisgraat Laminaat vloerdeel zorgt ervoor dat er een prachtig visgraat patroon ontstaat! 


Wist je dat…

je dankzij de Fastclick verbinding de Visgraat Laminaat vloerdelen in allerlei patronen kan leggen?

Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen-kan-je-laminaat-in-visgraat-leggen
De verschillende patronen van Visgraat Laminaat

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Mokka-Zwart-Eiken-kan-je-laminaat-in-visgraat-patroon-leggen
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

Waarom kiezen voor een visgraat laminaatvloer?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen opteren voor het leggen van een vloer in een visgraatpatroon. Een veelvoorkomende motivatie omvat de doorgaans vriendelijkere prijs van laminaatvloeren. Een andere drijfveer zou kunnen zijn dat het leggen van laminaat over het algemeen gemakkelijker zelf te doen is. Het is natuurlijk niets voor niets een van de meest populaire doe-het-zelf vloeren! Tevens merken we vaak op dat mensen dit type vloer kiezen voor huurwoningen. Mensen maken deze keuze omdat in huurwoningen je doorgaans begrensd bent in de soorten vloerbedekking die je kunt aanbrengen. Daarnaast kan je een laminaat vloer ook combineren met een geruisloos ondervloer die voldoet aan de 10dB eis, die misschien is gesteld door de VvE van jouw huurwoning.

Rechte vloer in visgraat patroon leggen

Het is dus helaas niet mogelijk om een rechte strook laminaat vloer in een visgraat patroon te leggen. Dit komt doordat de klikverbinding van een rechte laminaat vloer niet compatibel is om in visgraat patroon te leggen. Echter is het wel mogelijk om een rechte strook plak PVC vloer in een patroon te leggen! Een verlijmbare PVC vloer heeft namelijk geen klikverbindingen, waardoor je deze vloeren in elk gewenst patroon kan leggen. Bedenk je echter wel dat een “standaard” PVC vloerdeel een stuk groter is dan een visgraat of walvisgraat vloerdeel. Dit zorgt ervoor dat je visgraat patroon een stuk groter zal zijn in vergelijking met een Visgraat PVC vloer!

Hoe leg je visgraat laminaat?

Heb je de keuze gemaakt, en ben je voor een Visgraat Laminaat vloer gegaan? Dan is het tijd om deze te leggen! In deze handige FloerTube video zie jij precies hoe je binnen enkele stappen een starterspunt maakt en jouw eigen laminaat in visgraat patroon kan leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen