• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Heb je op dit blog artikel geklikt omdat het de vraag is die constant door jouw gedachten zweeft? Mooi! Dan hoef je namelijk niet verder te zoeken. In deze blog vertellen we je namelijk waarom jij moet kiezen voor een visgraat laminaat vloer.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Mokka-Zwart-Eiken-8-voordelen-van-visgraat-laminaat
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

Waarom een visgraat laminaat vloer?

Laminaat vloeren zijn er in alle soorten en maten en natuurlijk ook in een van de meest populaire designs. Visgraat. Deze patroonvloer is al jarenlang een van de ‘king pins’ in de vloeren wereld en lijkt nog lang niet uitgespeeld te zijn. Combineer dit patroon met laminaat en je krijgt een razend populaire visgraat laminaat vloer. Waarom een visgraat laminaat vloer? Hieronder lees jij een aantal redenen om deze vloer mee te nemen in jouw keuze voor een nieuwe vloer. En we geven je alvast een waarschuwing. De onderstaande voordelen kunnen wel eens zo verleidelijk zijn dat je de vloer per se wilt hebben. 😉

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Licht-Eiken
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

Realistische eiken planken

De vloeren uit de Visgraat Laminaat collectie zijn voorzien van super realistische eiken design planken. Hoe kan dit? De planken zijn aan de bovenkant van een voelbare ‘Register Embossing’ structuur voorzien. De register embossing structuur loopt samen met het design op de vloerplank, waardoor de planken niet te onderscheiden zijn van echt eiken hout. Hiernaast loopt langs alle zijden van de vloerplank een luxueuze V-groef. Deze groef zorgt ervoor dat er extra nadruk wordt gelegd op de vloerplank waardoor het visgraat patroon nog beter te zien is. Zo kun je dus genieten van een eiken vloer terwijl je profiteert van alle voordelen van laminaat.

De planken van een visgraat laminaat vloer zijn tevens extra dik en krijgen hierdoor een massiever loopgeluid. Dit massieve loopgeluid is gelijk aan die van een eiken houten vloer waardoor het dus ook voelt alsof je op een houten parket vloer loopt. De extra dikke planken zijn hiernaast voorzien van een AC6 gebruiksklasse waardoor ze ook commercieel toe te passen zijn en dus heel lang meegaan. In combinatie met een fabrieksgarantie van maar liefst 35(!) jaar kun je dus optimaal genieten van deze prachtige vloer.

Veel klik verbindingen

Als we met het Visgraat Laminaat naar een relatie therapeut gaan dan zijn we waarschijnlijk heel snel weer buiten. Het ‘klikt’ namelijk heel goed tussen de verschillende planken. Doordat de planken aan meerdere zijden voorzien zijn van een klik verbinding kun je de planken in meerdere patronen leggen. Wil je bijvoorbeeld een halfsteensverband of een elleboog patroon? Geen probleem! Deze beide patronen kun je met de visgraat vloer laminaat planken leggen. Weten welke legmethodes er allemaal mogelijk zijn? Bekijk de afbeelding hieronder en ontdek de mogelijkheden!

Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen
Verschillende legmethodes Visgraat Laminaat

Doe-het-zelf visgraat vloer

De perfecte doe-het-zelf eiken visgraat vloer? Het visgraat laminaat is namelijk eenvoudig zelf te leggen door de handige Fastclick verbinding. Je hebt dus niet meer de hulp nodig van een handige vriend of klusser uit de buurt. Met een Fastclick verbinding leg je een laminaat vloer tot wel 50% sneller dan de gemiddelde laminaat vloer met klik verbinding! We hebben het nog een stukje eenvoudiger voor je gemaakt. Als je een laminaat visgraat vloer bestelt krijg je er namelijk standaard een starterspunt bij! Hiermee weet je precies hoe je moet beginnen aan het leggen van deze vloer. Wil je nog meer hulp en een uitgebreid stappenplan? Lees dan de blog ‘Hoe leg ik een visgraat laminaat vloer?‘ en bekijk de bijbehorende FloerTube video!

Naast het Visgraat Laminaat vind je nog een andere doe-het-zelf visgraat vloer. Namelijk het Visgraat Click PVC. Deze visgraat vloeren zijn PVC vloeren voorzien van een handige klik verbinding. Ondanks dat beide vloeren erg op elkaar lijken zijn ze wel totaal verschillend. Lees de blog ‘Het verschil tussen visgraat laminaat en visgraat PVC‘ voor alle verschillen en overeenkomsten tussen de twee Floer vissen.

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-Vloer-sfeer-1-3-1
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Geschikt voor een vloerverwarming

Een eiken visgraat design vloer die op een vloerverwarming te leggen is? Jep! Gewoon mogelijk hoor. Het visgraat vloer laminaat heeft namelijk een zeer lage warmteweerstand waardoor hij zonder problemen op een vloerverwarming kan liggen. Gebruik tevens een ondervloer die hiervoor geschikt is voor de perfecte combinatie. De Floer Contactloos Ondervloer en het laminaat visgraat hebben beide een warmteweerstand van 0,009 m2 K/W waardoor ze zonder problemen gecombineerd kunnen worden met een vloerverwarming.

De Floer Contactloos Ondervloer is speciaal ontwikkeld voor het reduceren van contactgeluid waardoor het muisstil wordt bij jou thuis. Dit kan ook erg handig zijn als je de laminaat vloer in een slaapkamer gaat leggen op een bovenverdieping. Ga je de laminaat vloer in een bovenwoning leggen en moet je rekening houden met onderburen? Dan is het vaak zo dat de vloer en ondervloer moeten voldoen aan bepaalde eisen voor geluiddemping. Informeer dan altijd bij de VvE wat er in jouw situatie van toepassing is. Wil je naast de bovengenoemde redenen weten waarom je voor een visgraat laminaat vloer moet kiezen? Lees de blog ‘8 voordelen van visgraat laminaat‘ en ontdek alle voordelen van deze vloer.

Groot visgraat laminaat

Er is naast de standaard visgraat laminaat een grotere en opvallendere variant van visgraat laminaat: Walvisgraat Laminaat. Walvisgraat laminaat vloeren zijn als de grote broer van de visgraat laminaat vloeren. Deze vloeren onderscheiden zich door hun extra grote afmeting en design. Het XL visgraat laminaat straalt een authentieke uitstraling uit en biedt een realistisch eiken design dat verrassend nauwelijks te onderscheiden is van authentieke visgraat parketvloeren. Wat deze vloeren nog opvallender maakt, is de voelbare structuur, waardoor ze een unieke keuze vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen