• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~4 minuten

Floor neemt de Landhuis Laminaat Collectie voor je onder de loep. Welke vloer kiest ze op basis van haar interieur en stijl?

Verliefd op Floer Landhuis Laminaat

Ondertussen ben ik helemaal verliefd geworden op het Floer Landhuis Laminaat. De brede planken en de ‘look and feel’ vind ik echt prachtig. Deze vloer past perfect bij mijn interieur. Door de beschikbare kleuren zijn de mogelijkheden eindeloos. Leuk leuk! Ik ben klaar met mijn huidige vloer, het past er gewoon niet bij. Hoe meer ik me focus op een nieuwe vloer, hoe meer ik ga twijfelen aan de kleur.

Nieuwe Floer, nieuwe kleur

Vorige week heb ik mijn grijze muur in de woonkamer donkergroen geverfd. Het is echt heel mooi geworden! Het past perfect bij de urban jungle die ik in mijn huis heb gecreëerd met industriële accenten en Scandinavische elementen. De bank heb ik omgedraaid, waardoor het nu met de rug tegen de groene muur staat en de woonkamer groter lijkt. De andere muren zijn wit, wat zorgt voor een rustige sfeer in huis. Door de nieuwe accentmuur moet mijn vloer niet te licht zijn. Als je een donkere accentmuur met een lichte vloer en witte muren combineert, kan het er voor zorgen dat je huis kleiner lijkt. De kleur vloer is dus erg belangrijk!

Floer Landhuis Laminaat - Rustiek Pure Eik
Floer Landhuis Laminaat – Rustiek Pure Eik

Welke kleur vloer moet ik kiezen?

Het is nog een heel onderzoek. Er achter komen welke kleur Floer uit de Landhuis Laminaat Collectie het beste past bij mijn interieur. Zoals ik al had aangegeven in ‘Breed laminaat: size really does matter’ wil ik mijn huis ruimer laten lijken en dat ga ik doen met de brede laminaat planken uit de Landhuis Laminaat Collectie. Daarnaast bestaat mijn interieur uit een mix van verschillende woontrends; industriële meubelen, een (letterlijk ‘groeiende’) urban jungle en tikkeltje Scandinavisch. Een heerlijke mix match. 

Wist je dat?

Een vloer met een subtiele grijze tint, zoals het Floer Walvisgraat PVC – Balein Beige zou het heel goed doen bij een volledig industrieel interieur. Wil je weten welke vloeren er nog meer passen bij deze stijl? Dat lees je in het artikel.

Bij een urban jungle interieur is een vloer met een natuurlijke houtlook een must-have, zoals een echte houten vloer of rustieke vloer uit de Landhuis Laminaat collectie.

Floer-klant-foto-landhuis-laminaat-licht-eiken-2
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Keuzes, keuzes, keuzes

Doordat het Floer Landhuis Laminaat bestaat uit veel verschillende kleuren is de keuze reuze. Wat in elk geval duidelijk is, is dat ik niet een een lichtere vloer kiezen. Een vloer met karakter, duidelijk zichtbare noesten en iets donkerder dan normaal zou mijn woning de juiste sfeer geven. Er springen daardoor drie kleuren voor mij eruit: de Lichte Eik, Natuurlijke Eik en de Rustiek Pure Eik. Lichte Eik is één van de populairste vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie. De vloer wordt vaak gebruikt in een woning met een industriële stijl. Het is een prachtige vloer, maar zelf gaat mijn voorkeur uit een met iets meer noesten en een donkerdere tint. De Natuurlijke Eik is dan een logische opvolger, ook deze vloer wordt vaak verkocht. De Rustiek Pure Eik vloer is van de Rustiek vloeren de meest gekozen. Deze vloer heeft veel zichtbare noesten en wat meer de houtlook van een echt houten vloer. Alle drie prachtige vloeren. Maar ik heb een andere gekozen…

P.S. Heb je het al gehoord over de Landhuis Laminaat collectie? BREED NIEUWS!

Het Floer Landhuis Laminaat gaat namelijk wijzigen. Een collega van mij schreef er een artikel over. Ik viel bijna van mijn stoel! Had ik net een Floer gekozen, wamen er nog 9 (!) kleuren bij! Shock!

Je kunt het assortiment van Floer bekijken voor nog meer leuke vloeren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in een PVC vloer. Neem dan eens een kijkje tussen PVC vloeren zoals de PVC tegel vloeren. Deze vloeren zijn 100% waterdicht en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je een vloer die zelf erg eenvoudig te leggen is? Bekijk dan eens het Floer Rigid Click PVC. Of kom binnenkijken bij een Floer dealer bij jou in de buurt.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen