• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Heb je eindelijk die mooie vloer liggen. Kom je er na een tijdje toch achter dat die oude trap er eigenlijk he-le-maal niet mooi bij staat. De oplossing? Floer trap overzettreden! In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van overzettreden. Hiernaast ontdek je of het mogelijk is om plak PVC vloeren als het Walvisgraat PVC te gebruiken als trapbekleding.

Floer-Trap-treden-overzettrede-natuurlijke-eik-interieur-mogelijkheden-overzettreden
Floer Trap Overzettreden – Natuurlijke Eik

Waarom trap overzettreden?

Floer overzet traptreden zijn ideaal voor het geven van een prachtige look aan jouw trap. Het maakt niet uit of je een bestaande trap wilt renoveren of dat je ze wilt gebruiken voor in een nieuwbouwwoning. Dit is een van de vele mogelijkheden van overzettreden. Het grootste voordeel van trap overzettreden is dat je niet per se de hele trap hoeft te vervangen, maar de overzettreden gewoon op de bestaande trap kunt monteren. Dit scheelt een hele hoop werk aangezien het verwijderen van traptreden een zeer tijdrovende klus kan zijn.

Overzet traptreden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Heb je een extra breed laminaat vloer uit de Landhuis Laminaat collectie? Dan kun je hier een bijkleurende set trap overzettreden voor bestellen in verschillende kleuren. Profiteer hiernaast van jarenlange garantie op traptreden. Floer overzet traptreden worden namelijk geleverd met maar liefst 20 jaar garantie! Het zou natuurlijk niet logisch zijn als laminaat vloeren geleverd worden met 20 jaar garantie en de traptreden niet. Hierdoor kun jij dus erg lang genieten van een prachtige laminaat vloer met bijkleurende traptreden.

Overzettreden zelf plaatsen

Ben jij een echte doe-het-zelver en is het leggen van bijvoorbeeld een doe-het-zelf Visgraat Klik PVC easy peasy? Dan kun je natuurlijk altijd proberen om de traptreden zelf te plaatsen! Het plaatsen van de overzettreden laminaat verschilt per trap in moeilijkheid, dus houd hier van tevoren rekening mee. Heb je bijvoorbeeld een gedraaide trap? Dan verschillen de traptreden vaak van elkaar in grootte en zullen de overzettreden dus op maat gemaakt moeten worden.

Ben je thuis graag bezig met klussen of het veranderen van alles? Tussen de Floer blogs vind je verschillende stappenplannen en instructies om jouw huis een andere look and feel te geven. Je vindt onder andere blogs over hoe je een extra breed laminaat vloer legt. Of bekijk de interieur blogs om tips te krijgen voor het creëren van een bepaalde stijl. Lees bijvoorbeeld hoe je jouw huis een eclectisch interieur geeft.

Floer-overzet-traptreden-laminaat-landhuis-onbehandeld-eiken-mogelijkheden-van-overzettreden
Floer Trap Overzettreden – Onbehandelde Eik

Het bevestigen van overzet traptreden

Het is van groot belang om de trap overzettreden op de juiste manier te bevestigen. Als je de laminaat overzettreden namelijk los op de bestaande traptreden legt kun je beter een telefoon bij de hand houden en 112 alvast klaar hebben staan. We gunnen iedereen een gezond en voorspoedig leven zonder botbreuken of hersenschuddingen. Onze tip om dit te voorkomen? Voeg de Floer High Tack Kit toe aan je bestelling met trap overzettreden. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan een ziekenhuisritje en het scheelt je ook een hoop ellende.

De High Tack Kit is onderdeel van de Floer accessoires. In deze categorie vind je onder meer accessoires om een Visgraat Laminaat vloer te onderhouden. Deze schoonmaakproducten kun je dus ook gewoon gebruiken om jouw laminaat trap overzettreden mee schoon te houden. Heb je een PVC vloer die je schoon wilt houden? Dan vind je in de accessoires categorie een PVC reiniger om jouw extra breed PVC vloer schoon te houden.

Mogelijkheden eiken overzettreden laminaat

De Floer trap overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende eiken laminaat kleuren om te matchen met het breed laminaat uit de Landhuis collectie. Heb je een donkere vloer? Dan kun je kiezen voor overzet traptreden in de kleur donker eiken. Heb je een lichte eiken laminaat vloer? Dan kun je voor een overzettrede in de kleur licht eiken. Naast deze kleuren zijn er nog 3 andere eiken kleuren waaruit je kunt kiezen. Je hoeft niet per se een bijkleurende trede te nemen. Ga bijvoorbeeld voor een donkere trede bij een lichte vloer om zo een mooi contrast te creëren. Genoeg mogelijkheden van overzettreden dus! Op zoek naar andere tips voor jouw interieur? De inspiratie pagina is speciaal ingericht om jou een handje op weg te helpen.

Wil je liever een echte eiken houten vloer in plaats van XL laminaat? Ook dan zit je goed bij Floer! De eiken lamel parket vloeren zijn leverbaar in verschillende houtstructuren en afwerkingen. Je kunt dus zelf helemaal jouw favoriete eiken houten vloer samenstellen. Van zwart eiken tot wit eiken. Heb je liever een eiken vloer met visgraat patroon? Het Floer eiken Visgraat Parket is net zoals het lamel parket zelf helemaal samen te stellen.

PVC overzettreden mogelijkheden

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Callantsoog-Creme-trap-bekleding-2-web
Floer Dorpen PVC – Callantsoog Crèmewit Eiken

Heb je thuis een plak PVC vloer en wil je graag de traptreden laminaat in dezelfde kleur? Dit is gewoon mogelijk! Omdat plak PVC vloeren erg flexibel en makkelijk op maat te snijden zijn kun je eenvoudig de overzet traptreden bekleden met de vloerplanken. Als je traptreden gaat bekleden met bijvoorbeeld een breed PVC vloer dan profiteer je ook nog eens van de voordelen van een verlijmde PVC vloer. Verlijmde PVC vloeren zijn slijtvast en hebben daarnaast ook een geluiddempende werking. Heb je een hele gehorige trap? Dan kan het dus handig zijn te overwegen om je trap te bekleden met een plak PVC vloer. Genoeg redenen dus om jouw trap te bekleden met bijvoorbeeld een Visgraat PVC vloer. Deze methode is alleen geschikt voor een plak PVC vloer en is dus niet van toepassing op Klik PVC vloeren.

Met een PVC vloer als trap overzettrede kun je heel veel verschillende kanten op. Andere mogelijkheden van overzettreden? Je zou zelfs kunnen experimenteren en kiezen voor een Tegel PVC vloer als trapbekleding. Houd hierbij dus wel rekening met het feit dat je een plak PVC tegel gebruikt. Klik Tegel PVC vloeren zijn zoals eerder vermeld niet geschikt om te verzagen en als trapbekleding te gebruiken. Heb je nog geen vloer uitgezocht en wil je ze nog allemaal een keertje bekijken? Bestel dan het Floer collectieboek. Je kunt hiernaast altijd binnenkijken bij de dichtstbijzijnde Floer dealer of een proefstaal bestellen om hem bij jou thuis te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen