• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~4 minuten

Deze keer een blog over, hoe kan het ook anders, een nieuwe vloer van Floer. Vandaag in de spotlight: Breed Laminaat. Size really does matter. Toch? Je kan de blogs van Floor tegen het einde van elke maand verwachten op onze social media en website.

Een Floer voor Floor

Een vloer kopen doe je niet zomaar dus ik duik achter mijn laptop en Google me suf. Omdat ik mijn huis ruimer wil laten lijken, ben ik deze keer aan het onderzoeken of breder laminaat daarbij zou helpen. Naast het visgraatpatroon zijn brede laminaat planken de vloeren trend van het moment. Ik kan er een heel aantal artikelen over vinden.

Waarom kies jij voor een brede plank? In welke ruimte komt juist breed laminaat vloer tot zijn recht? Welke breedte kun je kopen? Ik duik in de wereld van vloeren, de verschillende breedtes en in de wereld van Floer.

Minder spleet bij extra breed 😉

Het gebruik van brede planken in relatief kleine huizen wordt sterk aangeraden.
Doordat er minder groeven zijn omdat de planken breder zijn dan normaal laminaat, oogt het groter. Er wordt daardoor meer één geheel gevormd. En dat heeft weer een positief effect op de ruimtelijkheid. Oké, dit is een onderzoek waar ik blij van word. Het laminaat wat ik nu heb liggen, een redelijk goedkoop lichtgrijs laminaat is niet iets wat ik zelf had gekozen. Het lag erin toen ik samen met mijn dochter van toen 2 jaar oud verhuisde naar dit aller schattigste huisje. Inmiddels is het 4 jaar later en dat de vloer er al een tijdje in ligt is wel te zien. Tijd voor verandering dus.

Breed laminaat zorgt voor één geheel

Nou ben ik niet echt zo’n getrainde doe-het-zelver. Een gat boren, behangen, verven, een bed in elkaar zetten, daar red ik me nog wel mee. Dat laatste liever wel met instructies trouwens, want ik heb laatst het stapelbed van mijn dochter in elkaar gezet zonder en dat was op z’n zachts gezegd nogal een uitdaging. Maar een vloer leggen zie ik mezelf nog niet doen. Een bijkomend voordeel van brede planken is dat ik er letterlijk minder nodig heb. En dat klinkt als muziek in mijn oren.

Floer landhuis laminaat lichte eik scandinavisch interieur ruimtelijk effect met breed laminaat
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Er zit nogal een verschil in de beschikbare breedtes. Normaal gesproken heeft laminaat een breedte van negentien cm, maar omdat ik ervoor wil zorgen dat mijn huis ruimer lijkt, kies ik voor een brede plank. Bij Floer hebben we verschillende mogelijkheden in breedte, zo zijn er in de collectie ‘Steden Laminaat’ ook bredere planken beschikbaar van 24 cm. De collectie is beschikbaar in verschillende soorten. En alhoewel deze collectie al mooi is, wil ik een ruimer ogend interieur. Bovendien geven brede planken een extra luxe uitstraling. De zoektocht gaat verder.

Wauw!

Speurend op de website van Floer kom ik de ‘Landhuis Laminaat’ collectie tegen, deze planken zijn extra breed. 32,8 cm en beschikbaar in 9 verschillende kleuren. Wauw! De planken zijn niet te onderscheiden van een echt houten vloer. Dit komt onder andere door de designs van de planken, deze worden met veel verschillende structuren geproduceerd en gelijke planken komen nooit naast elkaar te liggen. Dit in combinatie met de plank breedte maakt het geheel af en heeft het de uitstraling van een authentieke houten vloer. De planken zijn eenvoudig te leggen door de ‘Variclick’ verbinding. Samen met de hulp van de leg video van Floer, kom ik vast een heel eind. En uiteraard kan ik mijn collega’s voor extra hulp vragen. Dit moet goed komen. Ik ben in elk geval fan van de plank breedte. Dit gaat er voor zorgen dat mijn huisje groter lijkt.

Maar nu moet ik nog een kleur kiezen… De collectie bestaat uit negen verschillende kleuren, van Lichte Eik naar Rustiek Bruine Eik, van Onbehandelde Eik naar Diepbruine Eik. Oh nee. Wat past het beste in mijn huis? Welke kleur vloer past het beste bij welk interieur?

Lees het de volgende keer bij Floor van Floer.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen