• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Duik samen met Floer de wondere wereld in en ontdek de vele mogelijkheden van Visgraat PVC. In deze blog vertellen wij jou de verschillende soorten Visgraat PVC vloeren, legverbanden en alle kleuren van de Floer visgraat regenboog.

Visgraat PVC leggen

Visgraat PVC leggen is een uitdagende klus. Maar met voldoende kennis en informatie kan jij dit klusje ook aan! Ben je benieuwd hoe het leggen van een PVC visgraat vloer gaat? Ontdek het in onderstaande video! PVC visgraat vloeren worden met lijm geplakt op de ondergrond. Hierdoor wordt een plak PVC vloer als het ware een onderdeel van het huis en wordt de vloer dus niet zwevend gelegd.

Heb je een mooie Visgraat PVC vloer op het oog, maar wil je hem eigenlijk enkel om de kleur hebben? Dat is geen probleem! PVC vloeren die verlijmd worden gelegd zijn namelijk ook in andere verbanden te leggen. Hierdoor is het mogelijk om een XL PVC vloer of een van de andere PVC vloeren in een elleboog patroon, blok patroon of een halfsteensverband leggen. Maar het leggen van een walvisgraat PVC vloer in recht verband kan dus ook! Dit komt doordat de vloeren geen klikverbinding hebben en je daardoor niet vast zit aan een bepaald vloer patroon.

PVC visgraat met band en bies

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Bies-en-band-visgraat-vloer welke vloer past bij een romantisch interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen, een PVC visgraat vloer met band en bies. Deze manier van een vloer leggen bestaat al heel lang en is nog vaak terug te vinden in oude herenhuizen en kastelen. De band en bies voegen een stijlvolle en luxe afwerking toe aan een visgraat vloer die al uniek is, maar op deze manier nog unieker wordt. Vroeger werd dit vaak gelegd bij eiken visgraat parket vloeren, maar tegenwoordig is dit dus ook al een geruime tijd mogelijk met een plak PVC vloeren. Deze legmethode is ook te gebruiken bij een Walvisgraat PVC vloer. Wil je meer over deze vloer weten? Lees dan zeker verder😉.

Het is helaas niet mogelijk om vloeren met een klikverbinding met band en bies te leggen. Klik PVC en laminaat vloeren zijn daardoor niet te leggen met een band en bies. Wil je graag een vloer met band en bies leggen? Ga dan voor een lijm PVC vloer of een eiken houten visgraat vloer.

Walvisgraat PVC

Ben je helemaal weg van het visgraat patroon maar kan het voor jou wel iets groter? Wij hebben de perfecte vloer voor jou! Het XL visgraat PVC is namelijk extra lang en extra breed visgraat PVC. De vloerplanken van deze unieke vloeren zijn meer dan 91 cm lang en 15 cm breed. Dit is dan ook dé reden waarom we het Walvisgraat PVC vaak de ‘grote broer’ van de visgraat PVC vloer noemen. Er zitten naast het verschil in grootte nog een aantal verschillen tussen de twee vloeren. Wil je alle verschillen weten? Lees dan het blog over het verschil tussen walvisgraat en visgraat PVC vloer.

Visgraat click of plak PVC

Je kunt bij visgraat PVC vloeren kiezen uit verschillende verbindingen. De vloeren zijn namelijk verkrijgbaar als dryback PVC en een klikverbinding. Bij deze vloeren is niet alleen de aan- of afwezige verbinding, maar ook de opbouw van de vloer verschillend. Plak PVC vloeren zoals het Tegel PVC zijn namelijk vrij flexibel en daardoor makkelijk op de grond te verlijmen terwijl Klik PVC vloeren erg stabiel zijn. Door deze klik verbinding zijn de vloerdelen eenvoudig aan elkaar te klikken, waardoor het mogelijk is om de vloer zelf te leggen. Het wil nog wel eens voorkomen dat Click PVC vloeren verward worden met klik laminaat vloeren. De reden hiervoor is dat beide typen vloeren voorzien zijn van een klikverbinding en beide vaak doe-het-zelf vloeren worden genoemd. Goed om te weten dus dat PVC click vloeren en laminaat vloeren beide totaal verschillende producten zijn!

Plak PVC vloeren leggen vragen iets meer expertise om te leggen dan een Visgraat Click PVC vloer. In de meeste gevallen moet je de ondergrond eerst egaliseren voordat een plak PVC vloer er op kan liggen. In sommige gevallen is de ondergrond namelijk ongelijk, zitten er oneffenheden in en bestaat er de mogelijkheid dat dit uiteindelijk terug te zien is in de vloer. We hebben het vaak over een ‘realistische structuur’ in veel vloeren, maar je wil natuurlijk niet het gevoel hebben dat je over een schelpenpad loopt. Wil je meer weten over de verschillen tussen de click PVC versus plak PVC vloeren? Dat kan!

Floer-Visgraat-PVC-zwarte-keuken-Cremewit-Eiken-keuken-zwart
Floer Visgraat PVC – Crèmewit Eiken

Eiken Visgraat vloer

Als je uiteindelijk de beslissing hebt gemaakt of je voor een plak of een click PVC vloer wilt gaan dan kom je aan bij wellicht de leukste stap. Namelijk een kleur uitkiezen die het beste bij jouw interieur past! Heb je al jouw meubels en accessoires al besteld en moet je alleen nog een vloer uitkiezen? Of wil je eerst kijken voor een vloer en pas je daar de rest op aan? Het zou in principe niets uit moeten maken, want je hebt genoeg keuze uit verschillende eiken designs! Huh wacht, eiken? Ik dacht dat dit een artikel over PVC vloeren ging? Ja! De Visgraat PVC vloeren zijn namelijk voorzien van eiken designs. Dit zorgt ervoor dat jij een super realistische eiken vloer in jouw huis kan hebben, terwijl je geniet van alle voordelen van PVC vloeren.

Een interieur met Visgraat PVC

Denk jij erover om een PVC vloer visgraat in het interieur te leggen? Dankzij de verschillende kleuren en mogelijkheden kan je met deze type vloeren alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een bijzonder sfeervolle Onbehandeld Eiken Visgraat Laminaat vloer waarmee je eenvoudig een botanisch interieur kunt creëren in je woonkamer. Heb je een zwarte keuken en wil je dit liever combineren met een licht eiken visgraat vloer? Er is voldoende keuze dankzij het Walvisgraat PVC in de klein Balein Beige, Visgraat PVC Crèmewit Eiken of Eems Natuur Eiken. Hierdoor leg je zelf eenvoudig de basis voor een eclectisch interieur. Liever zwart visgraat PVC? Ook dat is er! Welke visgraat PVC vloer je ook kiest, de juiste vloer zorgt in jouw woning voor de perfecte basis in huis. Kun je wel wat extra interieur tips en inspiratie gebruiken? Bekijk dan de inspiratie pagina en we helpen je een begin te maken!

Ontdek alle vloeren

Kun je geen genoeg krijgen van alle vloeren? Ontdek dan het volledige assortiment! Wil je wel graag een PVC vloer, maar een keertje iets anders dan een houtlook vloer? In de Tegel Klik PVC collectie vind je unieke PVC vloeren met betonlook. Juist op zoek naar XL laminaat? Ontdek het extra breed laminaat uit de Landhuis Laminaat vloeren collectie en ontdek je favoriet! Alle vloeren graag thuis zien? Bestel dan de vloeren catalogus of bestel een proefstaal en bekijk de vloer in het echt. Je kunt hiernaast ook altijd binnenkijken bij een van de Floer dealers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *