• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Keuzes, keuzes, keuzes! Naast dat je kunt kiezen uit verschillende soorten vloeren is het ook mogelijk om een bepaalde vloer op verschillende manieren te leggen. Visgraat, recht, halfsteens of elleboog? Dit zijn allemaal patronen waarin vloeren gelegd kunnen worden. In dit artikel lees je alles over de verschillende legpatronen van een PVC vloer!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Visgraat legpatroon PVC vloer

Het visgraat patroon is al jarenlang één van de meest populaire patronen om in een woning te leggen. Het vloerpatroon geeft een prachtig optisch effect en accentueert de ruimte waarin het gelegd wordt. De meeste PVC vloeren zijn in een visgraat patroon te leggen, maar dat geldt niet voor alle vloeren. Heb je een plak PVC vloer? Dan kun je ervan uitgaan dat je deze vloer in een visgraat patroon kunt leggen. Als je wilt weten hoe een plak PVC vloer eruitziet in het visgraat patroon, dan kun je eens een kijkje nemen in de Visgraat PVC collectie. Deze vloeren worden over het algemeen in dit indrukwekkende patroon gelegd. Fan van het visgraat patroon en wil je graag een brede plank? In de Walvisgraat PVC collectie vind je visgraat patroon vloeren met een extra brede plank. Zowel visgraat als walvisgraat PVC vloeren kunnen tevens in een recht patroon gelegd worden.

Naast de breedte zijn er nog een aantal verschillen tussen de twee visgraat plak PVC vloeren. De vloeren uit de walvisgraat PVC collectie zijn afgewerkt met een voelbare structuur en de visgraat PVC collectie is voorzien van een zogenaamde ‘register embossing’. De voelbare structuur bij de walvisgraat vloeren zorgt voor een subtiele afwerking die het eiken design benadrukt. De register embossing bij de visgraat PVC collectie loopt gelijk met wat je voelt en ziet. Door deze afwerking krijgen de vloeren een super realistisch en natuurgetrouw uiterlijk waardoor ze niet te onderscheiden zijn van een echte eiken houten vloer. Wil je meer verschillen en eventuele overeenkomsten tussen de twee visgraat PVC vloeren ontdekken? Lees dan de Floer blog ‘Wat is het verschil tussen een walvisgraat en een visgraat PVC vloer?

Floer-Dorpen-PVC-Grolloo-Grijsbeige-Eiken-topdown-3
Floer Dorpen PVC – Grolloo Grijsbeige Eiken

Recht legpatroon PVC vloer

Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een recht patroon kiezen! Bij dit patroon heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden. Ga je voor een normaal formaat of een extra brede PVC vloer? Een eigenschap waar alle PVC vloeren van voorzien zijn is een 100% waterbestendigheid. Je kunt dus met een PVC vloer genieten van een eiken design terwijl het niet uitmaakt of je er eens een glas water op morst. Net zoals bij visgraat vloeren kun je ook voor een rechte PVC vloer kiezen met extra brede plank. De breed PVC vloeren uit de Bossen collectie zijn maar liefst 151,6 cm lang en 24,1 cm breed! Doordat de planken voorzien zijn van een voelbare structuur zijn ze haast niet te onderscheiden van echte houten vloeren. Wil je alle voordelen van een breed PVC vloer weten? Lees de Floer blog ‘8 voordelen van een breed PVC vloer‘ en ontdek ze allemaal!

Tegel patroon PVC vloer

Wat maakt een tegel PVC vloer anders dan de bovengenoemde eiken design vloeren? Naast dat deze vloeren natuurlijk een heel ander design hebben worden ze ook vaak op een andere manier gelegd. Tegel vloeren leg je namelijk over het algemeen in een halfsteensverband en rechte eiken design vloeren vaak in wildverband. Wil je het op een andere manier? Dat kan! Alle plak PVC vloeren kunnen op beide manieren gelegd worden dus je bent zelf volledig vrij om te kiezen. Is het mogelijk om een visgraat tegel vloer te leggen? Het is zeker mogelijk om een tegel PVC vloer in een visgraat patroon te leggen. De tegel vloerplanken zijn wel erg groot, dus het resultaat is wel heel anders dan bij een eiken design plank van normaal formaat.

Floer-Natuur-Click-PVC-Berner-Bruin-perspectief-sfeer
Floer Natuur Click PVC – Berner Bruin

Legmethode Klik PVC

Wil je een klik PVC vloer leggen? Dan moet je met andere zaken rekening houden dan bij het leggen van een plak PVC vloer. Klik PVC vloeren zijn namelijk voorzien van een klik verbinding waardoor je ze niet allemaal op dezelfde mogelijkheden kunt leggen als een plak PVC vloer. Wel zijn de klik PVC vloeren beschikbaar in verschillende varianten, dus kun je ze op allerlei manieren leggen! De Natuur Klik collectie bestaat uit rechte planken die je dus onder andere in een wildverband kunt leggen.

Wil je een visgraat PVC vloer met een klik verbinding? Dan is de visgraat klik PVC collectie de perfecte keuze! Deze visgraat PVC vloeren zijn voorzien van een handige Unidrop verbinding waardoor het de ideale doe-het-zelf visgraat vloer is. Ook als je een tegel vloer wilt dan kun je kiezen voor een klik PVC vloer. De Tegel Click PVC collectie combineert namelijk tegel vloeren met een super handige klik verbinding. Weten wat het verschil is tussen een plak PVC en klik PVC vloer? Lees het in de blog ‘De verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren‘.

Overige legpatronen

Eerder in dit artikel hebben we al benoemd dat je zowel klik- als plak PVC vloeren in een halfsteensverband kunt leggen. Naast dit legpatroon kunnen PVC vloeren tevens in een elleboog- of ladder patroon gelegd worden. Wil je weten hoe de verschillende legpatronen van een PVC vloer eruitzien? Bekijk dan onderstaande afbeelding. De afbeelding is eigenlijk gemaakt voor visgraat laminaat, maar alle PVC vloeren zijn ook op deze manieren te leggen!

Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen
Eventuele legpatronen van een PVC vloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen