• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

Vloeren met bijzondere afmetingen, het is helemaal de trend van nu. Heb je extra breed laminaat al eens ontdekt? Of het unieke Walvisgraat PVC? En wil jij het thuis ook breed hebben? Ga voor een breed PVC vloer! In deze blog lees je 8 voordelen van een breed PVC vloer en waarom jij er thuis een moet hebben. 

1. Extra breed PVC

Floer Bossen Plak PVC Sterrebos Onbehandeld Eiken-de-6-voordelen-van-een-breed-pvc-vloer
Floer Bossen PVC – Sterrebos Onbehandeld Eiken

We vallen direct maar met de Floer in huis en benoemen gelijk het grootste voordeel van breed PVC vloeren. Dit is namelijk, je verwacht het niet, de breedte van de PVC plank! De extra brede PVC vloeren uit de populaire Bossen PVC collectie zijn maar liefst meer dan 24 cm breed en voorzien van een realistische houtstructuur. Deze unieke combinatie zorgt voor een vloer die direct opvalt wanneer je binnenkomt. Wil je een extra brede vloer met eiken houtlook en graag profiteren van alle voordelen van PVC vloeren? Dan is een XL PVC vloer uit de Bossen collectie de perfecte vloer voor jou!

2. Ruimtelijk effect

Door te kiezen voor een extra breed PVC vloer kun je de ruimte optisch breder laten lijken dan hij werkelijk is. Zie het een beetje als een soort vergrootglas. Wanneer je kiest voor een vloer dat breder is dan normaal wordt het vloeroppervlakte rustiger, hierdoor oogt een ruimte zoals een woonkamer groter dan het daadwerkelijk is. Dit is één van de redenen dat het extra breed laminaat, extra groot visgraat PVC zoals het Walvisgraat PVC en ook het XL PVC uit de Bossen PVC collectie zo ongekend populair zijn!

3. 100% duurzaam PVC

Het Bossen PVC is een ecologisch verantwoord geproduceerde PVC vloer. Dit houdt in dat er geen schadelijke weekmakers worden gebruikt tijdens het productieproces van deze verlijmde PVC vloeren. Dit tonen we aan door diverse keurmerken zoals het REACH certificaat en het Emissieklasse A+ keurmerk. Maar wat wordt er dan gebruikt in deze PVC vloeren? Tijdens het productieproces van extra breed PVC wordt er als weekmaker (het middel dat PVC planken flexibel maakt) olie uit sojabonen gebruikt. De Floer Bossen PVC collectie is dus helemaal 100% veilig en 0% schadelijk voor jouw gezondheid of die van anderen.

“Betekent dit dat bijvoorbeeld Click PVC minder veilig is?”
Nee! Alle PVC vloeren van Floer zijn duurzaam geproduceerd, 100% veilig en niet schadelijk voor de gezondheid! Hoe kan jij dit zien? Aan de keurmerken op de PVC vloeren! Iedere PVC vloer van Floer is voorzien van het REACH certificaat en het Emissieklasse A+ keurmerk. Alle Floeren zijn ftalaarvrij en vrij van andere vluchtige organische stoffen (VOS). Hierdoor kan jij zonder zorgen genieten van een schone PVC vloer!

Floer-Bossen-PVC-Plak-Midwolderbos-Rustiek-Eiken
Floer Bossen PVC – Midwolderbos Rustiek Eiken

4. Eiken design PVC

Dit is zo’n voordeel van breed PVC dat we gewoon niet voorbij kunnen laten gaan: het eiken design op de PVC vloeren extra breed. Ze zijn zó realistisch dat de vloeren niet te onderscheiden zijn! Is het eiken parket? Is het laminaat? Het is PVC! Houtvervangende vloeren worden steeds realistischer. Hierdoor krijgen de vloeren PVC zo’n natuurgetrouw eiken uiterlijk dat zelfs deze vloeren op echt eiken houten vloeren lijken! Neem eens een kijkje bij één van de Dorpen PVC vloeren, ontdek het ultra realistische uiterlijk van Visgraat PVC of neem PVC vloeren extra breed onder de loep en ervaar het prachtige eiken uiterlijk zelf.

5. Waterbestendig

Door het materiaal waar het extra groot PVC uit de Bossen collectie gemaakt is zijn deze vloeren 100% waterbestendig. Het maakt bij PVC vloeren dus eigenlijk niet zoveel uit of je een keer wat water uit een glas op de vloer laat vallen. Ben je zelf wat klunzig? Met een PVC vloer hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Door de waterbestendigheid en ultra hoge gebruiksklasse van een PVC vloer met brede vloerplanken is het geen probleem om ze in de keuken of een badkamer te leggen. Dit geldt voor zowel klik PVC als plak PVC vloeren!

Liever laminaat? Het kan! Laminaat in de keuken is daardoor zeker een mogelijkheid. In het assortiment vind je ook een uitgebreid assortiment aan waterbestendig laminaat met klik verbinding.

6. Lage warmteweerstand van PVC

PVC vloeren die verlijmd worden hebben een zeer lage warmteweerstand die ervoor zorgt dat de vloeren erg makkelijk warmte doorlaten. Heb je een vloerverwarming in je huis liggen? Dan is een PVC vloer zoals het extra breed Bossen PVC erg geschikt! In de zomer zorgt deze lage warmteweerstand er juist voor dat de vloer een verkoelend gevoel geeft. Zo heb je dus in de zomer én in de winter optimaal voordeel bij het gebruik van deze vloeren en haal je het maximale uit jouw vloerverwarming. Dit scheelt ook weer op de energierekening! Iets waar we tegenwoordig flink rekening mee moeten houden.

Floer-Bossen-PVC-Plak-Speulderbos-Beige-Eiken-Sfeer
Floer Bossen PVC – Speulderbos Beige Eiken

Het is nog wel even belangrijk om te melden dat niet alleen plak PVC, maar ook PVC vloeren met klik verbinding een uiterst lage warmteweerstand hebben! In principe zijn zelfs alle vloeren uit het assortiment geschikt voor het leggen op een vloerverwarming. PVC vloeren, zowel PVC click als PVC plak, zijn uiterst geschikt voor deze manier van verwarmen.

7. Geluiddempende vloer

Een geluiddempend effect is één van de voordelen van PVC van groot formaat. De geluiddemping van PVC vloeren van groot formaat zorgt ervoor dat er onder andere minder geluid geproduceerd wordt tijdens het lopen. PVC vloeren extra breed liggen niet zwevend maar verlijmd op de ondergrond, dit zorgt ervoor dat er minder ruimte is voor het doorlaten van geluid. Heb je een vloer nodig die voor de bovenverdieping of wil je gewoon een stille vloer op de benedenverdieping? Dan is een grote PVC vloer wellicht de ideale keuze.

Wil je de vloer op een slaapkamer of een badkamer op een bovenverdieping leggen bij jou in huis? Dan hoef je geen rekening te houden met deze eis en kun je de vloer gaan leggen. In een appartement met onderburen zal je dit wel goed moeten controleren. Het kan namelijk zijn dat de VvE hier eisen over heeft opgesteld. Neem dus altijd even contact op met jouw VvE over de eisen en omstandigheden die op jouw appartement van toepassing zijn.

8. Onderhoudsvriendelijke vloeren

Floer-Bossen-PVC-Voorsterbos-Donker-Eiken-Interieur
Floer Bossen PVC – Voorsterbos Donker Eiken

Na al die voordelen van breed PVC, zijn we aangekomen bij het laatst benoemde voordeel van deze blog. Als je het liefst een mooie eiken houten vloer wilt hebben maar eigenlijk geen zin hebt in het onderhoud ervan, is een vloer PVC erg geschikt. Echte eiken parket vloeren zijn natuurlijk erg mooi maar hebben net iets meer onderhoud nodig dan andere vloeren, hier biedt een PVC vloer de perfecte uitkomst. Je hoeft een PVC vloer alleen af en toe even te stofzuigen of schoonmaken, gebruik voor het schoonmaken van deze vloer geen allesreiniger of schoonmaakmiddelen die hierop lijken!

Alle voordelen van breed PVC op een rijtje

Wij maken het jou graag iets makkelijker en daarom zetten we nog even alle voordelen van breed PVC voor je op een rijtje.

  1. Extra brede planken
  2. Ruimtelijk effect
  3. Ecologisch verantwoorde PVC vloer
  4. Eiken design
  5. Waterbestendigheid
  6. Lage warmteweerstand
  7. Geluiddempende vloer
  8. Onderhoudsvrije vloer

Alle andere vloeren in het assortiment hebben natuurlijk ook zo hun voordelen. Vloeren met een klik verbinding zoals het Walvisgraat Klik PVC zijn heel eenvoudig zelf te leggen door de handige verbinding. Wil je liever een waterbestendige houten vloer met een klik verbinding? Bekijk dan eens een van de laminaat vloeren uit het assortiment. Toch graag een echte houten vloer? Dan kun je kiezen voor een Hybride Hout vloer. Fan van het visgraat patroon? Hybride Hout Visgraat combineert deze twee kenmerken! Visgraat patroon vloeren zijn tevens verkrijgbaar in een aantal andere materialen. Zo is er ook het Visgraat Klik PVC, een visgraat pvc vloer met een klik verbinding. Benieuwd naar alle collecties? Vraag het gratis collectieboek aan of bestel een proefstaal van jouw favoriete vloeren en ervaar de voordelen zelf!

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen