• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zo kunnen we voorstellen dat hetzelfde geldt voor vloeren. Laminaat, click PVC, Plak PVC, Parket en ga zo maar door. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleuren en de motieven. Om je een beetje op weg te helpen houden we twee Click PVC collecties tegenover elkaar. Dus ga er goed voor zitten en ontdek de verschillen tussen Landhuis Click PVC en Natuur Click PVC.

Floer-Landhuis-Click-PVC-Creme-Eik-sfeer-perspectief-akupanel
Floer Landhuis Click PVC – Crème Eik

Afmetingen Click PVC

Een van de opvallendste verschillen tussen deze twee collecties is de afmeting. Natuur Click PVC heeft afmetingen van 121 x 22,8 centimeter. Dit formaat is iets kleiner en heeft vaak een meer verfijnde uitstraling. De kleinere planken kunnen een moderne en strakke look creëren, vooral in kleinere ruimtes. Aan de andere kant is Landhuis Click PVC groter van formaat, met afmetingen van 150 x 30,5 centimeter per plank. Deze grotere XXL afmeting creëert vaak de uitstraling van brede eiken parket vloeren na, waardoor ze een ruimtelijke uitstraling geven aan iedere ruimte.

Eiken Klik PVC

Een ander verschil tussen de Click PVC collecties is het design. Beide collecties zijn voorzien van de unieke MEGAMAT afwerking, waardoor je geen last meer hebt van vervelende lichtreflecties. Het onderscheid zit voornamelijk in de houtdesigns en kleuren die worden aangeboden in de collecties. De meeste vloeren van Natuur Click PVC hebben designs die overeenkomen met de bekende Walvisgraat Click PVC collectie. Sommige van deze designs zijn ook beschikbaar in andere collecties. Aan de andere kant zijn alle Landhuis Click PVC vloeren overeenkomend met een van de Dorpen PVC vloer. Wil je de verschillende vloeren in dezelfde kleur ontdekken? Neem dan een kijkje op de desbetreffende productpagina’s voor meer informatie.

Floer-Natuur-Click-PVC-Niederhorn-Nootbruin-sfeer-front-akupanel
Floer Natuur Click PVC – Niederhorn Nootbruin

Klik PVC vloer zelf leggen

Een van de voordelen van de Floer click PVC vloeren is de handige klikverbinding. Hierdoor zijn de vloeren heel gemakkelijk zelf te leggen. De Natuur Click PVC vloeren hebben een Variclick verbinding, terwijl de XXL Klik PVC vloeren uit de Landhuis collectie een i4F verbinding hebben. Bij het leggen van deze vloeren is het nodig om ze nog een laatste tikje te geven met een rubberen hamer, zodat de vloer perfect in elkaar klikt. Vergeet overigens niet een ondervloer te plaatsen bij Klik PVC vloeren.

Wat is de beste ondervloer voor click PVC?

De vloerdelen zijn extra zwaar omdat ze voorzien zijn van een rigid mineraal kern. Om de vloer goed te beschermen, is het belangrijk om een ondervloer te gebruiken met een hoge kPa-waarde. De Rigid click PVC ondervloer heeft bijvoorbeeld een waarde van 440 kPa, waardoor de Klik PVC vloeren de benodigde bescherming krijgen.

Floer-Landhuis-Click-PVC-Witte-Eik-sfeer-topdown
Floer Landhuis Click PVC – Witte Eik

Meer Click PVC

Kort samengevat zijn er niet veel verschillen tussen de twee klik PVC vloeren; het hangt er gewoon van af waar je van houdt. Als je van een groter formaat houdt, zijn de Landhuis vloeren misschien iets voor jou. Als je liever iets bescheidener hebt, dan zijn de Natuur Click PVC vloeren meer geschikt. Als je helemaal een andere richting wilt inslaan, dan zijn de Walvisgraat of Tegel Click PVC vloeren wellicht de juiste keuze voor jou. Ontdek alle collecties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen