• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Iruna
Leestijd: ~4 minuten

We houden allemaal van een PVC-vloer van goede kwaliteit. De duurzaamheid en veelzijdigheid ervan hebben het tot een populaire keuze gemaakt. Maar met de jaren komen er steeds meer technologieën en innovaties bij. MEGAMAT PVC is daar een voorbeeld van. Het kwam sterk opzetten en is al snel een belangrijke speler op de markt geworden. Als je nog steeds een beetje in de war bent over wat het is en hoe het verschilt van gewoon PVC, dan kunnen we je helpen! In dit blog vertellen we je er meer over en onderzoeken we de belangrijkste verschillen tussen standaard PVC en MEGAMAT PVC.

Floer-Walvisgraat-PVC-MEGAMAT-vergelijking-verschillen-standaard-megamat-pvc
MEGAMAT PVC vs standaard PVC

Glansniveau en uiterlijk

Laten we eerst eens kijken naar wat MEGAMAT PVC echt mega-mat maakt. Over het algemeen komt het neer op het glansniveau van het PVC, dat wordt bepaald door de PU-laklaag. En als je iets over glansgraden weet, heb je waarschijnlijk de vuistregel gehoord: hoe lager de glansgraad, hoe matter de vloer. Standaard PVC heeft een glansgraad tussen 3 en 5. Terwijl ons MEGAMAT PVC een glansgraad van 2 heeft, waardoor de vloer extreem mat wordt. Vraag je je af waarom hoe matter de vloer, hoe beter? Wel, hoewel een hoger glansniveau in sommige gevallen aangenaam kan zijn, wil in de meeste situaties niemand een raamreflectie op de vloer zien 😉 .

Sterker nog, de MEGAMAT afwerking elimineert niet alleen reflecties, maar versterkt ook het eiken uiterlijk waardoor een subtielere en verfijndere uitstraling ontstaat! Bovendien heeft standaard PVC de neiging om vuil en andere krassen op je vloer wat meer te laten zien, terwijl de MEGAMAT afwerking alledaagse slijtage minder opvallend maakt.

Duurzaamheid en onderhoud

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Cetus-Creme-interieur-woonkamer
Floer Walvisgraat PVC – Cetus Crème

Hoewel standaard PVC populair is om zijn duurzaamheid, kunnen slijtageplekken door het oppervlak van het standaard PVC wat gemakkelijker opvallen. Daarom is regelmatig onderhoud vaker nodig om het er op zijn best uit te laten zien. MEGAMAT PVC daarentegen tilt duurzaamheid naar een nog hoger niveau. De PU-afwerking in deze coating is uitgerust met keramische pareltechnologie, wat eenvoudig gezegd betekent dat er microscopisch kleine keramische deeltjes in de toplaag van het PVC zijn ingebouwd. Deze technologie maakt de vloer nog beter bestand tegen krassen en algemene slijtage, waardoor het een uitstekende keuze is voor druk belopen ruimtes omdat het minder onderhoud vergt. En we weten zeker dat je liever een ontspannend weekend hebt dan dat je je vloer schoonmaakt 🤭.

Ontwerp veelzijdigheid

Standaard PVC biedt veel mogelijkheden aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om elk materiaal na te bootsen dat je maar wilt. Voor wie echter op zoek is naar een meer verfijnde look, is PVC met een MEGAMAT-afwerking misschien een betere keuze. Deze afwerking versterkt de realistische structuur nog meer, waardoor de vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden is! Het is daarom geschikter voor wie een elegant en minimalistisch interieur wil.

Floer-Landhuis-Click-PVC-Grijze-Eik-perspectief-akupanel
Floer Landhuis Click PVC – Grijze Eik

Een veilige vloer, een gelukkig leven…

Floer-Click-Tegel-PVC-vloer-Tankenberg-Leemgrijs-perspectief-sfeer
Floer Tegel Click PVC – Tankenberg Leemgrijs

Hoewel al onze PVC vloeren duurzaam geproduceerd zijn, hebben de MEGAMAT PVC vloeren nog meer keurmerken en certificeringen. Bij Floer willen we er altijd zeker van zijn dat je nieuwe vloer net zo veilig is als een kinderspeelgoed!

MEGAMAT PVC vloeren

Sinds de lancering van onze MEGAMAT PVC hebben we steeds meer vloeren met deze speciale coating toegevoegd. En we hebben een behoorlijke collectie opgebouwd, zodat iedereen kan vinden wat hij zoekt! Ben je verliefd op het visgraatmotief en wil je dit graag met de MEGAMAT afwerking? Kijk dan eens naar onze XL Visgraat PVC collectie die ook verkrijgbaar is met een klikverbinding of ons onlangs gelanceerde Hongaarse punt PVC. Heb je liever rechte planken? Bekijk dan onze Dorpen PVC, Landhuis of Natuur Click PVC vloeren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanvragen

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen