• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Iruna
Leestijd: ~4 minuten

Je hebt net besloten om Hongaarse punt PVC te nemen voor jouw volgende vloerproject, maar je weet niet zeker hoe je het moet stylen. Geen zorgen! Hoewel het Hongaarse punt patroon een tijdloos ontwerp is, kan het stylen ervan een hele uitdaging zijn. Om het je wat makkelijker te maken, geven we je in dit blog alle handige tips die je nodig hebt om Hongaarse punt PVC te combineren met de keuze van je interieur.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Akupanel-Onbehandeld-Eiken-2-de-interieur-trends-van-2023-en-suite-badkamer-vloer
Floer Akupanel XL Wandpanelen – Onbehandeld Eiken

Houd het eenvoudig en gebalanceerd

Als het gaat om het combineren van Hongaarse punt PVC vloeren met de rest van je interieur, is een van de belangrijkste tips om het eenvoudig te houden. Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, is dit patroon al vrij gedurfd. Gebruik je dus opvallende meubels, dan ziet de kamer er alleen maar drukker uit. In ieder geval raden we je aan om te kiezen voor subtiele meubels en accessoires die het Hongaarse punt patroon versterken in plaats van ermee te concurreren. Laat de vloer de ster van de show zijn ⭐️.

En als je je afvraagt of je een harmonieus interieur kunt creëren met Hongaarse punt vloeren, dan kan dat zeker! Kies gewoon neutrale kleuren zoals wit, beige of grijs. Want zelfs met een gedurfd patroon zoals Hongaarse punt kan je die harmonieuze uitstraling krijgen die je zoekt. Onze Akupanel Wandpaneel collectie biedt bijvoorbeeld veel verschillende neutrale tinten die je kunnen helpen bij het creëren van die naadloze mix van kleuren!

Floer-Hongaarse-Punt-PVC-Onbehandeld-Eiken-sfeer-front
Floer Hongaarse punt PVC – Onbehandeld Eiken

Kleur coördineren

Inzicht in de kleuren van je interieur kan de sleutel zijn tot het succesvol integreren van vloeren met Hongaarse punt patroon. Als je kamer neutrale tinten heeft en je wilt het rustige gevoel van je ruimte behouden, kies dan voor zachte tinten zoals beige of taupe. Je kunt zelfs verschillende tinten van dezelfde kleur gebruiken om een gecoördineerde en verfijnde uitstraling te creëren. Onze beide Hongaarse punt PVC kleuren Onbehandeld Eiken en Natuur Eiken zijn bijvoorbeeld een perfecte keuze om die rustige en samenhangende sfeer te creëren 😉. Als je echter iemand bent die graag een statement maakt met je interieur, probeer dan een contrast te creëren met je kleurenschema. Als je Hongaarse punt vloer bijvoorbeeld in een lichte tint is, zullen donkere meubels en accessoires zeker voor een opvallend en boeiend resultaat zorgen.

Speel met verlichting

Verlichting wordt vaak onderschat, maar in werkelijkheid speelt het een grote rol bij het verbeteren van de algehele sfeer van een kamer. Er zijn zoveel manieren om met licht te spelen en de schoonheid van Hongaarse punt vloeren naar voren te brengen. Hanglampen of vloerlampen kunnen het Hongaarse punt patroon bijvoorbeeld vanuit verschillende hoeken verlichten, waardoor het patroon en de beweging worden benadrukt. Of, als je de voorkeur geeft aan natuurlijk licht, kun je spiegels gebruiken en die op bepaalde plekken plaatsen om zonlicht te weerkaatsen. Dit zal de kamer opfleuren en het patroon van je prachtige Hongaarse punt vloer naar voren brengen. Al met al kan strategische verlichting boeiende visuele effecten creëren, dus onderschat nooit de kracht van licht!

Floer-Hongaarse-punt-PVC-vloer-Natuur-Eiken-sfeer-front
Floer Hongaarse punt PVC – Natuur Eiken

Denk aan de kamer

Tot slot moet je rekening houden met de kamer waarin je je Hongaarse punt vloeren wilt leggen. Kenmerken zoals grootte en vorm kunnen van invloed zijn op de Hongaarse punt stijl die het beste zal werken. Kies in kleinere kamers voor een Hongaarse punt patroon in lichtere tinten, die de illusie van ruimtelijkheid kunnen wekken. In grotere kamers daarentegen kunnen donkere Hongaarse punt vloeren een gevoel van warmte en intimiteit geven. En voor degenen die al een kamer hebben gekozen en hun interieur willen houden zoals het is, raden we gewoon aan om ervoor te zorgen dat je nieuwe Hongaarse punt vloer niet botst met andere designelementen. Het doel is tenslotte om de uitstraling van de kamer te verbeteren en een omgeving te creëren die je persoonlijke stijl weerspiegelt 😋.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanvragen

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen