• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

Een vloer uitkiezen is zeker geen gemakkelijke klus. Je wordt overrompeld met de vloervariaties. Visgraat, Hongaarse punt, Tegels, rechte plank, ga zo maar door. Ben je al een klein beetje verder in jouw vloerkeuze en ben je op zoek naar een extra brede vloer? Dan kan dit blog je wellicht een stapje dichterbij helpen naar jouw droomvloer. We behandelen de magnifieke XXL vloercollecties. Ontdek hieronder de verschillen tussen Landhuis Laminaat en Click PVC!

Floer-Landhuis-Laminaat-Lichtbruine-Eik-sfeer-topdown-groot
Floer Landhuis Laminaat – Lichtbruine Eik

Verschillen in afmetingen

De Landhuis Laminaat en Landhuis Click PVC vloeren staan bekend om hun ongekende breedte. Ondanks dat het beide landhuis collecties zijn, verschillen ze in afmetingen. Maar wat zijn die verschillen precies? De XXL vloeren uit de laminaatcollectie hebben een afmeting van 32,8 cm, waardoor ze als de breedste vloeren kunnen worden beschouwd. De Landhuis Click PVC vloeren zijn iets minder breed, met een breedte van 30,5 cm. Hoewel dit maar een paar centimeter verschil is, zal het misschien niet met het blote oog waarneembaar zijn. De afmetingen worden ook op een andere manier benadrukt, zoals we hieronder zullen uitleggen.

V-groef vs microvelling

Een ander verschil tussen de Landhuis Laminaat en Click PVC vloeren is de plank-afwerking. De Landhuis Laminaat vloeren zijn voorzien van een tweezijdige V-groef. Daarnaast beschikken ze over een doorlopend patroon, waardoor de vloerdelen eindeloos lang lijken. De Landhuis Click PVC vloeren daarentegen beschikken over een vierzijdige microvelling, waarmee de plankafmeting subtiel wordt benadrukt. Deze planken zijn dan ook niet voorzien van een doorlopend patroon.

Floer-Landhuis-Click-PVC-Natuur-Eik-sfeer-perspectief
Floer Landhuis Click PVC – Natuur Eik

Waterbestendigheid

Een technisch aspect waar ook verschil in zit is de waterbestendigheid van de vloer. PVC vloeren staan bekend om hun volledige waterbestendigheid, zo ook bij de extra brede PVC vloeren. Maar is laminaat ook waterbestendig? Het antwoord daarop is ja. Maar let wel op dat de laminaatvloeren niet volledig waterbestendig zijn. Zo zijn de Landhuis Laminaat vloeren, net als de Steden Laminaat vloeren 4 uur waterbestendig. Er zitten dus wel verschillen in landhuis laminaat en click PVC als je kijkt naar de waterbestendigheid. Wil je dus een Landhuis vloer in de badkamer? Ga dan voor Click PVC.

Welke vloer is het beste voor vloerverwarming?

De Click PVC vloeren hebben ten opzichte van laminaatvloeren een lagere warmteweerstand. Hierdoor zijn ze efficiënter in combinatie met vloerverwarming. Al heeft Landhuis Laminaat een warmteweerstand van 0,07 m2K/W, waardoor ze ook geschikt zijn voor vloerverwarming.

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed-laminaat-plank-vervangen
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Overige verschillen Landhuis Laminaat en Click PVC

Het leggen van beide vloertypen hebben enige overeenkomsten, zo worden ze beide zwevend geplaatst. Hoewel ze verschillende klikverbindingen hebben, zijn ze allebei gemakkelijk te installeren. Het is echter van essentieel belang om de juiste ondervloer te kiezen voor het specifieke type vloer. Elke ondervloer heeft zijn eigen specificaties. Als je kiest voor Landhuis Click PVC, is het raadzaam om de Rigid Click PVC Ondervloer te gebruiken.

Kortom, het is belangrijk om te kijken naar je eigen wensen en behoeften. Hoewel de vloeren verschillen hebben, hebben ze ook overeenkomsten. Zo ben je zeker met beide vloeren dat je een vloer in huis haalt die een optisch ruimtelijk effect creëert in iedere ruimte. Kan het jou dus niet breed genoeg? Ga voor Landhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen