• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Iruna
Leestijd: ~4 minuten

In de wereld van interieurinrichting zet de vloer de toon voor de hele ruimte. Eén materiaal valt daarbij altijd op door zijn veelzijdigheid: plak PVC. Dit materiaal biedt eindeloze mogelijkheden om creatief te zijn en jouw persoonlijkheid tot uiting te brengen. Van extra lang walvisgraat PVC tot betonlook tegel PVC, je hebt de vrijheid om je huis precies zo te transformeren als jij wilt. Wil je een kunstzinnig project starten maar weet je niet waar te beginnen? Geen probleem, wij helpen je 😉. In deze blog bespreken we vijf interessante manieren om unieke vloerontwerpen te creëren met plak PVC.

Creatieve en unieke vloerontwerpen met plak PVC

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Unieke-vloerontwerpen
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Spelen met patronen

Een van de populairste manieren om je vloer te personaliseren is door een patroon te kiezen. Als je een fan bent van de traditionele eiken look met een vleugje tijdloze elegantie, dan is het basketweave patroon echt iets voor jou. Hoewel dit dessin als behoorlijk ‘old school’ wordt beschouwd, geloven we dat de retro look bij iedereen in het oog springt. Met onze Walvisgraat PVC collectie kun je het mooiste basketweave patroon creëren dat je ooit hebt gezien, zelfs mooier dan de besket zelf 🤭. Vind je het basketweave patroon te druk, maar wil je toch een unieke uitstraling in je kamer? Probeer dan eens een diagonaal patroon. Deze stijl is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar kan je kamer ook groter doen lijken!

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Graniet-Donker-sfeer
Floer Tegel PVC – Graniet Donker

Willekeurige schoonheid

Als je wilt dat je vloer eruitziet als een kunstwerk, kun je dit zeker bereiken door je vloer in een willekeurig patroon te installeren. Begin met het kiezen van een PVC vloer en snijd het in zoveel maten en stukken als je wilt. En wat het leggen van de vloer betreft, zijn er geen regels. Laat je fantasie de vrije loop, het is tenslotte jouw vloer! Stel je het beeld voor dat je kunt creëren met verschillende tinten van de steenlook Tegel PVC. Je vloer zal eruitzien als een echt mozaïek!

Walvisgraat maar dan anders

Floer-Visgraat-PVC-Onbehandeld-Eiken-wand-muur-2-Unieke-vloerontwerpen
Floer Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

Je bent misschien bekend met de populaire visgraatpatronen, maar heb je er ooit aan gedacht om ze te maken met rechte planken? Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden om je eigen visgraatmotief te creëren. Onze Dorpen PVC collectie is bijvoorbeeld perfect om dit visgraatpatroon te realiseren. Met planken van 121,9 cm lang kun je een indrukwekkend XXL Walvisgraat ontwerp maken! Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en de PVC vloer doortrekken op de muur voor een naadloze overgang. En laten we niet vergeten dat ons Dorpen PVC de MEGAMAT afwerking heeft, als de kers op de taart 🍒.

Creativiteit met kleuren

Als je al een ontwerp in gedachten hebt, maar toch iets unieks aan je ruimte wilt toevoegen, kan experimenteren met kleuren de perfecte keuze voor je zijn. Overweeg om felle kleuren te combineren met natuurlijke tinten om een interessant contrast te creëren. Of kies voor alleen neutrale tinten en creëer een naadloos ombre-effect. De mogelijkheden zijn eindeloos! Welk kleurenpalet je ook kiest, het zal de sfeer van je kamer bepalen, dus denk goed na over het gevoel dat je in je ruimte wilt bereiken.

Wees gedurfd

Als je echt een statement wilt maken met je vloer, ga dan voor gedurfd! Kies een uniek patroon, combineer verschillende kleuren en creëer de meest unieke vloerontwerpen. Of het nu een opvallend zwart-wit dambord is of grote geometrische vormen in neutrale tinten, de mogelijkheden zijn eindeloos! Zorg er wel voor dat het past bij je gekozen interieur, anders kan het een beetje te druk worden 😜.

Hoe dan ook, met deze aanpak maak je een zelfverzekerd designstatement dat het middelpunt van je interieur wordt! Nu je de veelzijdigheid van plak PVC hebt gezien, hopen we dat we je wat ideeën hebben gegeven voor je volgende vloerproject. Als je nog meer inspiratie nodig hebt om je huis om te toveren tot een persoonlijk kunstwerk, neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Bekijk hoe andere klanten hun huis hebben getransformeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen