• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~3 minuten

Geef je woning een ruimtelijk effect met breed laminaat

Er zijn een aantal mogelijkheden om je huis ruimer te laten lijken. Kleurgebruik, lichtinval en meubels hebben hier allemaal invloed op. Maar een brede laminaat vloer kan er ook voor zorgen dat jouw woning ruimer lijkt. De kleur van de vloer, het patroon en de breedte van de plank spelen hierbij een grote rol. Creëer een ruimtelijk effect met een vloer van breed laminaat! Wil je meer weten over de voordelen van brede laminaat vloeren? Ontdek het hier!

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breedBrede laminaat vloeren

Breed laminaat is hip! Deze vloeren geven een woning een prachtige uitstraling en zijn in veel verschillende eiken kleuren verkrijgbaar. Bij Floer hebben we een aantal brede laminaat vloeren in verschillende afmetingen. Zo bestaat het Steden Laminaat uit brede vloeren van 24,4 cm. Ook het Sloophout Laminaat heeft ook bijzondere vloeren met deze grote afmeting in de collectie. Maar de vloeren gaan van groot, groter door naar grootst. Als je een brede laminaat vloer zoekt moet je het Landhuis Laminaat zien. Deze laminaat planken zijn maar liefst 32,8 cm groot en hierdoor extra breed te noemen! Bovendien is de kans groot dat ook jouw favoriete Floer in deze collectie zit door de grote hoeveelheid keuze.

Ook voor de niet zo ervaren doe-het-zelver

Een voordeel van een vloer van breed laminaat is dat je letterlijk minder planken hoeft te leggen. Hoe langer of breder de laminaat delen zijn, hoe minder je nodig hebt om het oppervlakte te bedekken. Ideaal, ook voor de niet zo ervaren doe-het-zelver! Bovendien zijn de laminaatvloeren extra eenvoudig zelf te leggen met de verschillende legmethoden van de Variclick verbinding.

Ruimtelijk effect door breed laminaat

Floer landhuis laminaat lichte eik scandinavisch interieur ruimtelijk effect met breed laminaat
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Wil je gaan voor een ruimtelijk effect? Kies dan voor laminaat planken die zowel lang als breed zijn! Doordat je minder planken hoeft te gebruiken zijn er ook minder groeven. Het zorgt ervoor dat een vloer meer een geheel lijkt en het maakt de ruimte optisch groter. Er zijn brede laminaat vloeren met een V-groef rondom de plank en een groef alleen aan de lange zijden. Als je kiest voor een V-groef rondom geeft het de vloer een extra rustieke uitstraling, het accentueert namelijk het formaat van de plank. Wil je ruimtelijkheid in de diepte creëren? Kies dan voor een brede laminaat vloer met een V-groef aan de lange zijn, ook wel 2 V-groef genoemd en doorlopend patroon. Een aantal vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie hebben deze twee prachtige voordelen. Breed laminaat met een doorlopend patroon zorgen daardoor voor een extra eindeloos ruimtelijk effect!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Bies-en-band-visgraat-vloer
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Brede PVC vloeren

Heb je de voorkeur voor een PVC vloer? Bij Floer zijn er verschillende brede PVC vloeren verkrijgbaar. Bekijk bijvoorbeeld de Dorpen PVC collectie of de Bossen PVC vloeren. Beide vloeren hebben PVC stroken met een breedte van bijna 23 cm! Op zoek naar een visgraat vloer? Ontdek de extra grote visgraat vloeren in de Walvisgraat PVC collectie! Deze visgraat vloeren is groter en breder dan normaal visgraat PVC en zorgen hierdoor voor een stijlvol en ruimtelijk geheel.

Meer Floer blogs lezen? Lees bijvoorbeeld meer over het verschil tussen plak PVC en click PVC.