• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~4 minuten

Big, bigger, biggest! De breedste laminaat vloer uit het assortiment wordt extra in het zonnetje gezet. In deze blog lees je alle voordelen van de vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie. Hoe je jezelf omtovert tot ware illusionist en hoe makkelijk je deze vloer kunt leggen. Je ontdekt het allemaal in ‘De voordelen van breed laminaat’.

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed-recht-vs-visgraat-laminaat
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Creëer jouw eigen optische illusie

Met een breed laminaat vloer creëer je eenvoudig een uniek effect in iedere kamer waarin je hem legt. De laminaat vloer met brede plank is breder dan de standaard laminaat vloeren waardoor er minder groeven aanwezig zijn in het oppervlak. Het feit dat er minder groeven aanwezig zijn zorgt ervoor dat de ruimte snel breder lijkt dan wanneer er een plank met normale breedte gebruikt wordt. De planken zijn voorzien van een 2-V groef wat inhoudt dat er zich alleen aan de zijkanten een groef bevindt. Hierdoor kunnen de planken aan elkaar gelegd worden zonder dat je kunt zien dat het twee verschillende planken zijn. Op deze manier kun je eindeloos lange banen creëren wat nog meer bijdraagt aan een optisch effect.

Wist je dat je met het Landhuis Laminaat ook brede en smalle planken kunt combineren? De extra brede laminaat vloeren zijn namelijk te bestellen als variatie bundels. In het pakket zitten brede en smalle vloerplanken die afwisselend gelegd dienen te worden. De brede planken zijn 32,8 cm breed en de smalle planken hebben een breedte van 19,8 cm. Door de planken met verschillende maten af te wisselen creëer je een nog unieker optisch effect bij jou in huis.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-vloer-Bultrug-Bruin-interieur
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

Waterbestendig breed laminaat

De Landhuis Laminaat vloeren zijn voorzien van een waterbestendige coating aan de bovenkant en in de groef van de vloerplank. Door deze watervaste coating zijn de breed laminaat vloeren voorzien van een ‘waterproof’ label. Wat houdt waterproof in bij deze vloeren? Het label geeft aan dat er tot maximaal 4 uur lang (kleine) plasvorming mag liggen op de laminaat vloeren zonder dat dit schade aanricht. Let er wel altijd op dat de vloer goed is gelegd. Als de vloer namelijk niet op de juiste manier is gelegd dan kan het zijn dat er water onder de vloer komt. Naast de vloeren uit de Landhuis collectie is tevens de Steden Laminaat collectie voorzien van een waterproof keurmerk.

Als je fan bent van brede vloeren ben je trouwens niet gebonden aan een laminaat vloer. In de Floer Bossen PVC collectie vind je namelijk ook vloeren met een extra brede afmeting. Deze vloeren zijn net als het breed laminaat voorzien van vele voordelen, maar dan gemaakt van PVC. Wil je alle voordelen van deze vloeren weten? Lees dan de Floer blog waarin alle voordelen van breed PVC uitgebreid beschreven worden. Één voordeel doe we je alvast cadeau. Ze zijn namelijk 100% waterbestendig!

Eenvoudig te leggen

De Floer Landhuis Laminaat collectie is voorzien van een Variclick verbinding om de delen met elkaar te verbinden. Deze klik verbinding is één van de beste op de markt en zorgt ervoor dat je de vloeren snel en strak aan elkaar kunt leggen. Hiernaast zijn de planken extra breed waardoor je uiteindelijk minder vloerdelen nodig hebt om een vloer te bedekken. Al met al zorgen deze eigenschappen ervoor dat de laminaat brede plank vloeren eenvoudig te leggen zijn. Natuurlijk zijn we de minste niet en helpen we je graag een handje als het niet helemaal lukt. We hebben namelijk ooit een video opgenomen en een blog geschreven over hoe je deze breed laminaat vloeren legt. Ga er dus lekker voor zitten, lees de blog en bekijk de bijbehorende FloerTube video zodat jij komt te weten hoe je een extra breed laminaat vloer legt.

Super sterke brede laminaat vloeren

De breed laminaat vloeren zijn voorzien van een fabrieksgarantie van maar liefst 20 jaar. Dit is niet zomaar, want de vloeren zijn namelijk ijzersterk! Geloof je ons niet? Bekijk de FloerTube video in de blog over extra breed laminaat voor het bewijs. Vanaf 1 minuut en 36 seconden zie je dat je zelfs met een motor over de vloer heen kunt rijden 😉. De bovenkant van de vloer is voorzien van een anti-kras laag en wordt geleverd met een AC4 gebruiksklasse. Dit houdt in dat de vloeren perfect geschikt zijn voor intensief huishoudelijk en normaal commercieel gebruik.

Wist je dat PVC vloeren ook super sterk zijn? Net zoals de breed laminaat vloeren zijn de PVC vloeren voorzien van een hoge gebruiksklasse. Dit maakt de vloeren perfect voor een huishouden met bijvoorbeeld kinderen. Tevens een van de voordelen van breed laminaat. Lees de floer blog met zes voordelen van PVC vloeren om erachter te komen welke voordelen je allemaal bij deze vloeren geleverd krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *