• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~6 minuten

Hotel chic met visgraat PVC

Floer-Walvisgraat-PVC-Vloer-Orka-Onbehandeld-klantfoto-@huisje.in.parkzijde-7
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld ©huisje.in.parkzijde

Hotel chic; het is een interieurtrend die we dit jaar veel hebben gezien. Maar deze trend zal ook zeker niet gaan verdwijnen in het volgende jaar! Een hotel chic interieur staat in het teken van luxe en stijl; denk aan luxe zachte materialen, neutrale kleuren, zwart staal, lampen met goudtinten en strakke lijnen. Maar welke vloer combineer je met een hotel chic interieur? Een visgraat PVC vloer natuurlijk! Lees snel verder, want in deze blog laten wij jou weten hoe je hotel chic met visgraat PVC combineert.

Visgraat PVC combineren met hotel chic

Als je voor een hotel chic interieur gaat, zal natuurlijk het merendeel van je interieur met deze stijl moeten matchen. In veel hotellobby’s kom je grote tegels tegen, deze benadrukken de grootte en de luxe van de ruimte. Daarnaast zijn patroonvloeren (waaronder het visgraat patroon) ook zeer gewild, dit komt vooral door hun rijke geschiedenis; visgraat vloeren stralen namelijk stijl en welvaart uit en werden daardoor vroeger gebruikt in indrukwekkende paleizen zoals Versailles. Nu is het een stuk makkelijker om aan een visgraat vloer te komen, wat een van de redenen is waarom mensen graag eentje in huis nemen!

Maar waarom een PVC visgraat vloer in een hotel chic interieur? Reden nummer 1: omdat ze super mooi zijn natuurlijk! Schoonheid is niet de enige reden waarom jij jouw woning zou moeten vloeren met een visgraat vloer, maar het is zeker een van de grootste redenen. Reden nummer 2? Visgraat PVC vloeren zijn stevig en enorm sterk. In een hotellobby lopen veel mensen dus de vloer moet tegen een stootje kunnen en een hoge gebruiksklasse hebben. PVC is hier een perfecte oplossing voor, omdat deze vloeren zeer sterk zijn. Wist je dat de Visgraat PVC vloeren van Floer zelfs geschikt zijn voor industrieel gebruik? Reden nummer 3: deze PVC vloeren zijn uiterst geschikt voor vloerverwarming door hun lage warmteweerstand. Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming zodat ze in de winter lekkere warme voeten hebben. Doordat PVC vloeren zo dun zijn houden ze ook een stuk minder warmte tegen. Een heerlijk gebakken visje dus!

Welke kleuren combineren met Visgraat PVC?

Als je in een hotel verblijft wil je niet dat de kamer spat van de felle kleuren. Felle kleuren werken namelijk niet helemaal samen met de luxe zen-vibe die we willen creëren. Binnen een hotel chic interieur worden vaak rustige en warme kleuren gekozen, waarnaast zwart als een accentkleur wordt gebruikt. 

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-ton-sur-ton
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Deze matzwarte kleur vind je voornamelijk terug in de deuren, kozijnen en de jaloezieën. Er wordt, naast deze zwarte accentkleur, veel gebruik gemaakt van tinten beige en grijswaarden met hier en daar een tintje goud voor extra luxe. Zie je het al voor je? Een licht grijze bank met neutrale tinten op de muren, neutrale accessoires zoals vazen en beeldjes en een gouden tint in de luxe hanglamp. Zorg er ook voor dat de vloer matcht met de kleuren die je in huis neemt. Gelukkig zijn er meerdere kleuren XL visgraat PVC, zo is er voor elk interieur iets! Voor degene die echt niet zonder kleur in huis kunnen; geen zorgen! Je kan je woning een hintje kleur geven door een warme donkere blauwe of groene tint op de muren te verven. Zo behoud je de neutrale en kalme sfeer van de kamer terwijl je ook een speels element toevoegt.

Accessoires hotel chic interieur

Waar denk je aan wanneer je denkt aan een hotel? Het is al vaker naar voren gekomen, maar dat is natuurlijk luxe! Hoe fijn zou het zijn als je elke dag in een luxe hotel wakker zou kunnen worden? Elke ochtend je dag beginnen met een bakje koffie op een grote zachte bank in een strakke en ruime kamer. Heerlijk toch! Maar hoe ziet de rest van de kamer er uit? Naast neutrale kleuren is het aantal accessoires in een hotel chic interieur ook zeer belangrijk. Je wilt namelijk geen rommelige woning creëren door teveel accessoires toe te voegen. Kies daarom voor een aantal grote accessoires, zoals een statement vaas met kleurrijke zijdebloemen. Zo kan je toch nog een kleurtje toevoegen aan je neutrale woonstijl, zonder dat dit een doorn in het oog is 😉 En een voordeel van zijdebloemen? Ze zullen voor altijd mooi blijven! Nog plek over voor wat kleine accessoires? Kies voor organische beeldjes in neutrale kleuren, of een abstracte vaas voor droogbloemen. Iets gevonden dat je aanstaat, maar is het niet de goede kleur? Pak een spuitbus erbij en ga lekker aan de slag! Door een nieuw kleurtje kan een accessoire meteen een hele andere look krijgen.

Hotel chic inspiratie

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Onbehandeld-Eiken-interieur-slaapkamer
Floer Akupanel Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Het is misschien nogal een commitment, maar waarom niet de volledige woning in een hotel chic stijl uitrusten? Zo heb je elke dag het gevoel dat je in een hotelletje verblijft, heerlijk! Voor de keuken gaat dezelfde vuistregels op als bij de woonkamer: neutrale kleuren, zwarte en gouden accenten, zachte stoffen en niet teveel accessoires. Momenteel is een mat zwarte keuken helemaal in, en laat zo’n keuken nou super goed samen gaan met een neutrale visgraat vloer. In de keuken kan je mooie gerookte lampen toevoegen, zodat je keuken dag en nacht prachtig in de schijnwerpers staan. Zorg er in ieder geval voor dat je de rest van de kleuren in de keuken neutraal houdt! Mocht je wel kleur willen toevoegen, houd dan in het achterhoofd dat deze niet te druk moet ogen. Kleed je keuken gezellig verder aan met accessoires zoals velours stoelen met stalen of gouden poten. Een vaas met droogbloemen en wat kaarsen en voilà, klaar! Wat betreft de slaapkamer gaat dezelfde vuistregel op. Kies voor een heerlijke luxe boxspring met rijk beddengoed, en een rustige ambiance in de slaapkamer. Voeg een Akupanel toe aan je slaapkamer voor een verbeterde akoestiek, wel zo fijn tijdens het slapen! Vloer daarnaast de slaapkamer met een bijpassende vloer, zodat het plaatje helemaal compleet wordt. Weet je niet wat voor vloer je in de slaapkamer moet leggen? In onze blog vind je onder andere 5 tips voor de slaapkamer vloer, en nog veel meer interieurtips en tricks! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *