• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~3 minuten

Ongeveer een half jaar geleden werden de Akupanel wandpanelen toegevoegd aan het assortiment. We zijn nu dus eventjes verder en het is tijd voor een grote update! Er zijn niet 1, niet 3, maar 5(!) nieuwe Akupanel wandpanelen vanaf heden te bestellen! Dit houdt in dat het akupanelen assortiment wordt verdubbeld van 5 naar maar liefst 10 verschillende panelen.

Floer-Akupanel-Wandpaneel-Onbehandeld-Eiken-Grijs-Sfeer
Floer Akupanel Wandpaneel – Onbehandeld Eiken Grijs

Nieuwe Akupanel wandpanelen

De nieuwe wandpanelen hebben exact dezelfde afmeting als de panelen die al een tijdje op de website stonden. Mocht je dus een van de panelen hebben en deze graag willen vervangen door een van de nieuwe panelen. Dan hoef je niet alles weer opnieuw af te meten, je kunt gewoon rekening houden met dezelfde afmetingen. Zijn er dan wel verschillen? Zeker! De Akupanel in de kleur Onbehandeld Eiken Grijs is als enige aan de achterkant voorzien van vilt in een grijze kleur. Alle andere panelen zoals de nieuwe Beton Grijs kleur zijn namelijk voorzien van een zwarte laag vilt aan de achterkant, maar de onbehandeld eiken dus van een laag grijs vilt.

Het vilt aan de achterkant van de wandpanelen heeft een akoestische functie en elimineert mede hierdoor het galmende effect in een ruimte. Wil je naast deze functie van de wandpanelen nog meer voordeel ontdekken? Lees dan de Floer blog ‘De voordelen van wandpanelen in huis‘ om ze allemaal te weten te komen. Hiernaast lees je in de blog ook waaruit de Akupanels precies bestaan. Doe er dus vooral je voordeel mee!

Floer-Akupanel-Wandpaneel-Lino-Zwart-Sfeer
Floer Akupanel Wandpaneel – Lino Zwart

Linoleum wandpanelen

De wandpanelen in de kleuren Lino Zwart, Lino Olijfgroen en Lino Grijsbruin hebben niet per toeval allemaal ‘lino’ in de productnaam gekregen. De houten lamellen aan de voorkant van het paneel zijn namelijk voorzien van een linoleum toplaag. Wat houdt dit precies in? Aan de bovenkant van de houten lamellen bevindt zich een laag linoleum die een aantal extra voordelen aan de wandpanelen toevoegt. De twee belangrijkste voordelen zijn de flexibiliteit en duurzaamheid van het materiaal. Hoe draagt een linoleum toplaag precies bij aan extra duurzaamheid? Linoleum wordt geproduceerd uit lijnzaadolie en is daardoor een natuurlijk product. Het vilt aan de achterkant van de panelen is tevens voor minimaal 50% geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Super duurzaam! En het draagt dus bij aan een gezond binnenklimaat.

Floer-Floertube-Akupanel-wandpanelen-bevestigen
Je bevestigt een wandpaneel eenvoudig zelf met kit of schroeven

Hoe bevestig je wandpanelen?

Net zoals alle andere wandpanelen zijn de nieuwe toevoegingen aan het assortiment ook super eenvoudig te installeren! Wil je weten hoe? Lees de Floer blog over het monteren van een Akupanel wandpaneel en bekijk de bijbehorende FloerTube video. In de video legt Guido je uit hoe je stap voor stap zelf een paneel aan de muur kunt bevestigen en wat je hier precies bij nodig hebt. Hiernaast vind je tussen alle Floer blogs ook tips hoe jij een Akupanel wandpaneel eenvoudig schoon kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *