• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

De meeste mensen houden van een schoon en opgeruimd interieur. Schoon tafeltje, schone Visgraat Click PVC vloer. Maar denk je er ook aan om de rest goed schoon te houden? In deze blog lees je alles over hoe je akupanel XL wandpanelen moet schoonmaken. Dus trek die handschoentjes maar uit de kast en schoonmaken die boel! Heb je nog geen Floer Akupanel in huis? Lees dan waarom je dit moet doen en ontdek de voordelen van wandpanelen in huis.

Waarom is schoonmaken belangrijk?

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Mokka-Zwart-Eiken-interieur-akupanels-schoonmaken
Floer Akupanel XL Wandpanelen – Mokka Zwart Eiken

De Floer Akupanel Wandpanelen hebben naast een prachtig design ook een geluidsabsorberende functie. Als iets lang gebruikt wordt dan kan het natuurlijk altijd vies worden. Net zoals bij bijvoorbeeld een Walvisgraat PVC vloer kunnen akoestische panelen dus ook vies worden. Als de grote wandpanelen vies worden dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor de geluidsabsorberende functie van de panelen. Het is daarom dus altijd goed om hier rekening mee te houden en ze regelmatig schoon te maken.

Wat heb je nodig bij het schoonmaken van wandpanelen?

  1. Stoffer of stofzuiger
  2. Een emmertje
  3. Lauwwarm water
  4. Een doekje

De grootste boosdoener bij het schoon houden van wandpanelen is stof. We weten natuurlijk allemaal hoe hinderlijk het is om een tijdje ergens niet naar om te kijken en er ons vervolgens een dikke stofwolk tegemoetkomt. Stofvorming kunnen we helaas niet tegengaan, maar het verminderen kunnen we wel! Door af en toe eens een stoffer of stofzuiger erbij te pakken voorkom je dat zich hele grote stofpluimen ophopen op jouw akoestische wandpanelen.

We raden het aan om altijd een stofzuiger en een stoffer te gebruiken om zeker te weten dat de meeste stofdeeltjes verdwenen zijn. Kom je er namelijk niet bij met de stofzuiger? Dan kun je altijd gebruik maken van de stoffer om zo op de moeilijke plekken te komen. Ben je toch bezig met het stofzuigen van de XL panelen? Dan kun je net zo goed ook even de stofzuiger over jouw Visgraat Parket vloer heen halen. Twee Floeren in één klap! Gebruik een zacht, van natuurlijk haar opzetstuk bij het stofzuigen zodat je de houten wandpanelen niet beschadigd.

Floer-Akupanel-wandpaneel-licht-eiken-zwevend
Floer Akupanel XL Wandpaneel – Licht Essen

Schoonmaken met water

Wil je jouw Akupanel een complete APK beurt geven? Dan is het handig om er even een emmertje, wat water en een doekje bij te pakken. Hiermee laat je de wandpanelen weer shinen als nooit tevoren! Zorg er wel voor dat je het doekje goed uitwringt zodat het meeste water uit het doekje is verwijderd. De panelen zijn natuurlijk deels gemaakt van hout en kan daarom water absorberen. Het is mooi om een realistische extra groot houten wandpaneel aan de muur te hebben. De ‘look’ is mooi, maar het is waarschijnlijk iets minder praktisch om de letterlijke ‘feel’ van een tropisch regenwoud in huis te hebben. Wil je graag een natuurlijke look toevoegen aan je woning? Bekijk dan eens de breed PVC vloeren uit de Bossen collectie. Deze plak PVC vloeren zijn meer dan 24 cm breed!

Wist je trouwens dat de PVC vloeren uit de Dorpen en Bossen PVC collectie wel 100% waterdicht zijn? Alle plak PVC vloeren zoals het populaire Visgraat PVC zijn waterdicht waardoor het niet erg is als je er een beetje water op morst. Wil je graag een waterbestendige vloer, maar heb je toch liever een houten vloer? Laminaat vloeren zoals het Steden Laminaat zijn waterproof tot in de groef! Dit houdt in dat er (kleine) plasvorming ongeveer 4 uur lang op deze laminaat vloeren mag liggen zonder dat het de vloerplanken aantast.

Wat moet je niet gebruiken bij het schoonmaken van de akupanel?

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Onbehandeld-Eiken-interieur-slaapkamer-schoonmaken
Floer Akupanel XL Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Het is belangrijk om te weten wat je moet doen, maar weten wat je juist niet moet doen is wellicht minstens zo belangrijk. Aangezien houten akupanel aan de wand hangen en niet zoals een breed laminaat vloer op de grond worden ze over het algemeen niet zo vies. Althans, we gaan er vanuit dat je de houten wandpanelen op de muur plaatst. Ze kunnen natuurlijk ook aan het plafond geplaatst worden! Gebruik zoals hierboven vermeld bij het schoonmaken van de Floer Akupanel Wandpanelen niet meer dan een lauwwarm uitgewrongen doekje.

Gebruik voor het schoonmaken van de extra grote houten wandpanelen geen schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of producten waar schuurmiddelen in verwerkt zitten. Het kan namelijk zijn dat de chemische stoffen en schuurmiddelen ervoor zorgen dat de panelen onherstelbaar beschadigd worden. In de ergste gevallen kan dit zelfs zorgen voor kleurverschil en doffe plekken. Ain’t nobody got time for that!

Schoonmaak tips

Ben je benieuwd hoe je deze wandpanelen zelf moet installeren aan de muur? Ook deze easy peasy klus doe je zelf! Het monteren van de akupanel wandpanelen is super eenvoudig! Je vindt op de Floer blog pagina dit en anderee talloze artikelen waaronder over het schoonmaken van jouw vloer. Het maakt dus niet uit wat voor Floer jij in huis hebt, met alle tips maak je onder andere een Click PVC tegel vloer eenvoudig schoon. Betonlook vloeren zijn tevens verkrijgbaar als verlijmbare PVC tegels vloeren. Wil je graag een PVC vloer met klikverbinding, maar dan een met houtlook? Ga dan voor de natuurlijke Click PVC vloeren. Wil je een van de Floeren thuis bekijken? Bestel dan een proefstaal of het collectieboek en ontdek het bij jou in huis! Je kunt ook altijd binnenkijken bij de dichtstbijzijnde dealer.

2 reacties - “Akupanel wandpanelen schoonmaken”

  • Hoi, Hebben jullie ook een tip om beschadigingen aan zwart eiken akuplanels te herstellen? Zou ik daar een soort beits voor moeten gebruiken?
    Mvg, Gerard

    • Hoi Gerard, Bedankt voor je bericht! Vervelend om te horen dat je beschadigingen hebt op je akupanel wandpaneel. De Floer Akupanel Wandpanelen zijn gemaakt van onbewerkte houten lamellen, wat ze een natuurlijke uitstraling geeft. Een mogelijke oplossing voor de beschadigingen zou kunnen zijn om een geschikte olie te gebruiken die speciaal bedoeld is voor eikenhout. Hiermee kun je de beschadigde plekken mogelijk wegwerken. Als je meer vragen hebt, horen we het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen