• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Eindelijk is het zo ver! Een nieuwe woning, een prachtige nieuwe Floer gelegd en daarna lekker de ruimte vullen met je favoriete meubeltjes en spulletjes! Maar dan hoor je het… Na al je harde werk galmt de ruimte. Het is ten eerste ongezellig en ten tweede krijgt je gezellige ruimte een hol gevoel. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit probleem op te lossen, waaronder met houten akupanel! Je hebt het misschien weleens voorbij zien komen: prachtige houten wandpanelen aan de muur. Iedereen is er fan van en dat is niet zo gek, bij Floer zijn we ook fan! In deze blog vertellen we jou alles over dit stijlvolle product gecombineerd met een Floer. Zo ontdek je alles over de voordelen van houten wandpanelen!

Wat zijn wandpanelen?

Floer-Akupanel-wandpaneel-onbehandeld-eiken-sfeer
Floer Akupanel Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Ze zijn de trend van nu, ze zien er mooi uit en daarnaast zijn ze ook nog eens functioneel: akoestische wandpanelen. Aan de akoestische kracht van deze houten muurpanelen dankt het product ook de naam. Ze staan namelijk ook wel beter bekend als aku panelen! De houten wandpanelen zijn gemaakt op een laag gerecycled vilt met bovenop lamellen van MDF met houtfineer. Het zachte vilt zorgt in combinatie met de MDF latjes voor een prettige akoestiek in je ruimte, waarnaast de houtfineer latjes de ruimte een stijlvolle uitstraling geven.

Hoe ontstaat een galm van een kamer?

We kennen het allemaal; galmende ruimtes. Hierbij denk je al snel aan grotere ruimtes, maar het kan ook ontstaan in je woonkamer! Dit komt doordat geluid in een ruimte duizenden keren kaatst tussen de vloer, het plafond en de wanden. Wanneer het geluid weerkaatst wordt het ook minder luid, waardoor het geluid uiteindelijk verdwijnt. Zachte materialen dempen het geluid beter dan hardere materialen. Je kan je dus al bedenken dat een ruimte met weinig meubels en accessoires snel gaat galmen. Maar wat nou als je van een minimalistische woonstijl houdt, of simpelweg een ingevulde ruimte hebt die alsnog galmt? Dan kan je kiezen voor de collectie Floer Akupanel wandpanelen in verschillende hout soorten: Licht Essen, Mokka Zwart Eiken, Onbehandeld Eiken en Mahonie Naturel!

De voordelen van akoestische panelen

De naam zegt het al: één van de grootste voordelen van de aku panel wandpanelen is dat ze de akoestiek in de ruimte verbeteren door de zachte viltlaag achter de MDF lamellen. Naast het beter opvangen van geluid is de combinatie van het vilt en de lamellen ook nog eens geluidsabsorberend. Een huis vol mensen, een luide televisie of rennende kinderen zullen minder storend zal zijn voor buren of andere huisgenoten door de geluidsabsorberende kracht van de wandpanelen. 

Benieuwd naar alle voordelen van deze houten wandpanelen? Bekijk de video en ontdek ze allemaal!

Wandpanelen plaatsen

De akoestische wandpanelen worden in panelen geleverd, waardoor je altijd een consistente en uniforme uitstraling zal hebben. Daarnaast zijn de panelen makkelijk te bevestigen op muren waar bijvoorbeeld scheurtjes of andere oneffenheden op te zien zijn, zonder dat je deze hoeft op te vullen. En als kers op de taart: de panelen zijn zowel naast elkaar als boven elkaar te bevestigen. Al zal dit laatste waarschijnlijk niet nodig zijn. Hierdoor kan je ook een hoek of een bedekken met deze luxe muurpanelen. Het plaatsen van een houten wandpaneel is bovendien super makkelijk, hiervoor kan je Floer High Tack kit gebruiken of de panelen vast schroeven met zwarte schroeven. Even kitten en de wandpanelen zitten muurvast! Dit, in combinatie met een stijlvolle Floer zoals extra breed laminaat of sfeervol visgraat laminaat maakt de opties in jouw interieur eindeloos. Voor ieder wat! 

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Mokka-Zwart-Eiken-interieur-woonkamer-5-tips-voor-de-slaapkamer-vloer
Floer Akupanel Wandpanelen – Mokka Zwart Eiken

Akupanel & Floer; a match made in heaven!

And now for the big question: welke vloeren en interieurstijlen kan je het beste combineren met een houten muurpaneel? Omdat de voordelen van wandpanelen houten erg eenvoudig zijn qua design passen ze eigenlijk bij elke vloer! Neem bijvoorbeeld het walvisgraat PVC, deze extra grote PVC visgraat vloeren zijn perfect te combineren in ieder interieur. Wil je liever een normale visgraat PVC vloer? Ook dat kan! Door de diverse keuzes in kleuren zijn ook click PVC vloeren prachtig te matchen met de luxe sfeer van de wand houten panelen. Bovendien zijn akupanelen ideaal met allerlei materialen en kleuren in de ruimte passend te maken, van natuurlijke tinten tot een rijk kleurenpalet. The sky is the limit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen