• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~3 minuten

Bij Floer trekken we graag aan het ‘extra langste eind’ 😉. De vloeren uit de Authentiek Laminaat collectie stonden al bekend als extra lang, maar hebben er nu zelfs extra lengte bijgekregen. Oh ja, bijna vergeten. Ze zijn ook nog eens breder geworden! In deze blog lees je alles over de afmetingen, kleuren en alles wat je verder moet weten van de nieuwe XL laminaat vloeren.

Floer-Authentiek-Laminaat-Zwart-Geolied-sfeer-topdown
Floer Authentiek Laminaat – Zwart Geolied

Nieuwe Authentiek Laminaat vloeren

De Authentiek Laminaat collectie heeft dus een grote ‘upgrade’ gekregen. Het assortiment bestond uit 6 vloeren en daar komen nu 6 nieuwe voor in de plaats. De collectie bestond uit vloeren met zowel een lichte als een donkere kleur. Daar is gelukkig niets in veranderd! De nieuwe XL vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in het wit, naturel en in het zwart. Ben je op zoek naar een witte laminaat vloer? Ga dan voor een vloer in de kleur Gerookt Wit of Wit Geolied. Liever een vloer met een naturel kleur? Dan kun je het beste gaan voor een vloer in de kleur Onbehandeld, Naturel Geolied of Bezaagd Naturel. Zelfs als je graag een zo donker mogelijke vloer wilt hebben is er een vloer voor jou! De Zwart Geolied laminaat vloer is namelijk de vloer met de donkerste kleur uit de collectie.

Floer-Authentiek-Laminaat-Wit-Geolied-sfeer-topdown
Floer Authentiek Laminaat – Wit Geolied

Grotere laminaat planken

Zoals eerder vermeld zijn de nieuwe Authentiek Laminaat planken nog langer en breder dan dat ze al waren. De nieuwe XL laminaat vloeren hebben een lengte van maar liefst 220 cm en een breedte van 24,3 cm. Doordat de planken aan alle zijden zijn voorzien van een V-groef wordt het formaat van de plank nog meer benadrukt. Hierdoor is de plank nog beter zichtbaar in het totale vloeroppervlak. De lengte van de plank zorgt er tevens voor dat een ruimte sneller is gevuld, waardoor je de vloer dus eigenlijk sneller legt. Wil je het nog breder dan 24 cm? Kijk dan eens bij de vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie. Deze vloerplanken hebben een breedte van maar liefst 32 cm.

Floer-Authentiek-Laminaat-Bezaagd-Naturel-sfeer-topdown-1
Floer Authentiek Laminaat – Bezaagd Naturel

Levenslange garantie

Wat? Levenslange garantie? Je leest het inderdaad goed! Bij de nieuwe Authentiek Laminaat vloeren krijg je een fabrieksgarantie die maar liefst levenslang geldig is. Hoe dit kan? Omdat het gewoon ijzersterke vloeren zijn natuurlijk! De vloeren zijn aan de bovenkant tevens voorzien van een anti-kras laag die ervoor zorgt dat de planken extra lang meegaan. Mocht je het nog steeds niet geloven dat deze vloeren echt wel tegen een stootje kunnen dan wijzen we je graag op de gebruiksklasse. Dit is namelijk de klasse AC 5. Deze klasse geeft aan dat de vloer geschikt is voor intensief huishoudelijk en intensief commercieel gebruik. Hiernaast zijn de vloeren net zoals alle andere extra lange vloeren voorzien van een waterproof coating. De coating zorgt ervoor dat de planken bij een plaatsing op de juiste manier tot wel 48 uur lang waterbestendig zijn.

2 reacties - “Nieuwe Authentiek Laminaat vloeren | Nieuw bij Floer”

  • Leuke info en mooie vloeren! Zag dat de vloeren ook dikker zijn dan standaard laminaat. Zijn ze dan nog wel geschikt voor vloerverwarming?

    • Hi Leonie, bedankt voor je reactie. Ondanks dat de vloeren iets dikker zijn dan standaard laminaat zijn ze zeker geschikt voor vloerverwarming! Het Authentiek Laminaat heeft een warmteweerstand van 0,048 m² K/W. In combinatie met bijvoorbeeld de Floer Contactloos Ondervloer zit je dan nog ruim onder de maximum weerstand van 0,15 m2 K/W die door de meeste leveranciers aangehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen