• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~5 minuten

Bij Floer staat het nieuwe jaar in het spotlight. Naast de interieur en woontrends voor 2022 zijn er nog meer trends om rekening mee te houden. De vloerentrends van 2022! Tegen het einde van het jaar kijken we allemaal reikhalzend uit naar de trends van 2022. Wat zijn de ontwikkelingen qua vloeren in het aankomende jaar? Komen er nog verassende trends aan? Welke vloeren zijn in de mode? In deze video vertellen we alles over de eiken parket, laminaat en PVC vloeren trends van 2022.

Visgraat op de vloer, muur en in de badkamer

Het kan geen verassing meer zijn. Het visgraat patroon, we zien het overal. Niet alleen voor op de vloer is het visgraat patroon populair maar ook op de badkamer muur, in meubels, stoffen en accessoires. Het visgraat patroon is gewild en deze trend zien we in 2022 niet verdwijnen.

Is een standaard visgraat vloer niet iets voor jou? Geen probleem, er zwemmen meer vissen in de zee. We merken dat de populariteit van het visgraat patroon iets aan het verschuiven is. Er is namelijk een leuke toevoeging dat steeds meer opkomt! De vraag naar uitzonderlijke vloeren stijgt en dat zien we ook bij visgraatvloeren. Ben je fan van het visgraat patroon maar wil je iets unieks? Het bijzondere extra grote Walvisgraat PVC is de perfecte keuze, wel een visgraatpatroon maar niet de standaard afmetingen. 

Doe maar lekker duurzaam

Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-vloer-interieur-1Duurzaamheid is geen trend meer maar een levenswijze. Denk aan afval scheiden, zonnepanelen plaatsen en bewuste keuzes maken in energie- en gas verbruik. Duurzaam wonen is een belangrijk onderdeel van deze tijd geworden en een duurzame vloer speelt daardoor ook een belangrijke rol.

Wat is een duurzame vloer? Een aantal factoren bepalen of een vloer duurzaam is. Dit zijn gebruiksklasse, garantie op de vloerdelen, het materiaal en onderhoud. De gebruiksklasse van een vloer zegt iets over hoe een vloer gebruikt kan worden. Dit bestaat uit 3 onderdelen: huishoudelijk gebruik, commercieel gebruik en industrieel gebruik. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe meer je van de vloer mag verwachten. Bij een duurzame vloer krijg je daarnaast een lange garantie op de vloerdelen, zoals bij het Floer Visgraat Laminaat waarbij je 35 jaar garantie krijgt!

Klein is niet meer zo fijn

Vloeren in bijzondere afmetingen zijn de trend van nu. Deze trend blijft zich ook aankomend jaar verder ontwikkelen. Bijzonder laminaat van meer dan 32 cm zoals het Landhuis Laminaat of de unieke lange planken van het Authentiek Laminaat met een lengte van maar liefst 184 cm! Een vloer met een andere afmeting dan de standaard 19 cm breedte is gewild en populair. Naast deze unieke collecties zijn er ook extra breed PVC vloeren. Zowel in klik PVC als plak PVC zie je vloeren met bijzondere afmetingen. Hierdoor kan jij volledig voldoen aan deze trend en zal er vast en zeker een favoriete Floer met unieke eigenschappen voor jou zijn.

Stoer beton

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Marmer-Lichtgrijs-nieuw-pvc-vloeren-Wie heeft een gratis Floer gewonnen?

Vloeren met een eiken design zijn erg gewild en populair. Maar naast vloeren met een realistische houten uiterlijk zijn ook tegel vloeren in betonlook helemaal de trend van nu. Betonlook PVC tegels in de keuken en badkamer heb je vast al eens voorbij zien komen. Heb jij een industriële stijl in huis en wil jij een stoere vloer? Kies een klik PVC of plak PVC tegel vloer. Door het stenen design maakt het deze woonstijl helemaal af. Dankzij het aanbod in diverse kleuren zijn deze vloeren met iedere woonstijl perfect te combineren.

Naast deze vloeren trends van 2022 zijn er nog meer nieuwe ontwikkelingen op de markt. Door de voordelen van plak PVC zijn er eindeloze mogelijkheden met deze vloerdelen. Naast de verschillende legpatronen is een plak PVC vloer ook heel geschikt voor de bekleding van een trap! Een trap bekleden met dezelfde vloer als de woonkamer zien we steeds vaker. Het draagt bij aan de stijl van het hele interieur en is ideaal toepasbaar bij een open trap in de woonkamer.

Heb je een laminaat vloer op het oog en wil je het interieur afmaken met een bijpassende trap? Ontdek de overzet trap treden, bijpassend aan de populairste Landhuis Laminaat vloeren.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur-stalen-deur-vloeren-trends-2022Vloeren van PVC zijn here to stay. De onderhoudsvriendelijke vloeren zijn super gebruiksvriendelijk, voelen zacht aan de voeten en zijn perfect in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast zijn deze vloeren beschikbaar in allerlei diverse kleuren, patronen en afmetingen. Een simpel sopje en de stofzuiger erbij en de Floer oogt weer als nieuw! Door de super matte afwerking en het eiken design oogt jouw PVC vloer zelfs natuurgetrouw. Kortom: het enige wat jij kan doen van jouw nieuwe vloer is genieten! En deze voordelen ontdekken steeds meer klanten. Deze vloeren zijn verkrijgbaar als tegels, rechte eiken vloeren en het visgraat PVC vloer. De voordelen blijven ongekend!

Dit zijn de belangrijkste vloeren trends van 2022. Benieuwd naar één van de Floeren? Vind jouw dichtstbijzijnde dealer en bekijk jouw favoriete Floer. Wil je meer FloerTube video’s zien? Bekijk alle informatieve, interieur en inspiratie video’s over vloeren.