• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~4 minuten

Kerstboom opgetuigd, Sinterklaas weer naar Spanje. Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Wij delen graag de 5 woontrends voor 2022 met je om rekening mee te houden bij het inrichten van je woning. Dit scheelt jou weer uitzoekwerk. Pak een kop warme chocolademelk en ga er goed voor zitten want, dit is jouw belangrijkste decemberlijstje!

De 5 woontrends voor 2022

Wij geven je de 5 trends, jij hoeft hier niets voor terug te doen. Te mooi om waar te zijn? Nee!

  1. Natuurlijke materialen en kleuren
  2. Vintage
  3. Multifunctionele ruimtes
  4. Duurzame materialen
  5. Combinatie van stijl en sfeer

1. Natuurlijke designs en kleuren

Interieur ontwerpers wereldwijd hebben hun glazen bol er weer bij gepakt en verwachten dat we in de woontrends voor 2022 veel natuurlijke designs en kleuren terug gaan zien. Volgens deze experts is te zien dat mensen steeds vaker kiezen voor een natuurlijk ogend interieur met een langere levensduur. Ben je nou geen fan van al die huisplanten aan de muur of op tafel? Dan zijn er gelukkig andere manieren om je huis zo natuurlijk mogelijk aan te kleden. Alle soorten vloeren in het assortiment zijn voorzien van een hout- of betonlook in verschillende kleuren. Met behulp van deze vloeren creëer je een uniek design in huis, om die reden zou je ‘natuurlijk’ 😉  al een kijkje moeten nemen in het assortiment. Of kom eens een keertje binnenkijken bij een van onze dealers.

Floer Eiken Visgraat Parket Vloeren Verouderd Wit Geolied Sfeer-woontrends-voor-2022

2. Vintage

Vintage is een trend die niet alleen in de modewereld is terug te vinden. Ook in interieurdesign is het creëren van een vintage look helemaal in! Neem online eens een kijkje tussen het Eiken Hout of Sloophout Laminaat vloeren. Deze rustieke vloeren zijn met hun verouderde, geoliede of gerookte look uitermate geschikt om de perfecte vintage look te creëren samen met bijvoorbeeld vintage design meubels. Benieuwd naar de meest populaire licht eiken hout vloeren in het assortiment? Leg dan alles aan de kant en bekijk snel de top 10 licht eiken hout vloeren!

3. Multifunctionele ruimtes

De afgelopen tijd heeft geleerd dat thuis niet per se alleen een plek hoeft te zijn waar we onszelf na een lange dag werken terugtrekken om rust op te zoeken. Veel woningen werden naast een plek om tot rust te komen ook juist een plek waar professionaliteit en creativiteit gestimuleerd moeten worden. De één wordt gestimuleerd door een drukke en de ander juist weer door een rustige omgeving. Met bijvoorbeeld een minimalistische look creëer je een rustige omgeving. Inspiratie opdoen om je huis zo goed mogelijk naar jouw wensen in te richten? Neem dan eens een kijkje bij de Floer Inspiratie!

4. Duurzame materialen

Power to the planet! Duurzaam leven wordt een steeds belangrijker agendapunt in veel huishoudens. Bij Floer zijn we hier van bewust en daarom bieden wij jou de mogelijkheid om zo een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van onze planeet en dit te showen in je huis. De eiken visgraat parket is meermaals achteraf te schuren. Dit zorgt ervoor dat de vloer jarenlang meegaat en erg duurzaam is. Eén van de voordelen van bijvoorbeeld plak PVC vloeren is dat deze in de winter makkelijker warmte doorgeven en in de zomer een verkoelend gevoel geven. Scheelt weer bij de energierekening 😉

5. Combinatie van stijl en sfeer

Floer-Bossen-PVC-Plak-Waterloopbos-Lichtbruin-Eiken-woontrends-voor-2022

De ultieme combinatie in je woning is natuurlijk een perfecte balans tussen stijl en sfeer. Ook in de 5 belangrijke woontrends voor 2022 zal dit een belangrijk thema blijven. Neem bijvoorbeeld een onbehandeld eiken look, dit past erg goed bij een zwarte keuken. Zo creëer je naast een stijlvol interieur ook een intieme sfeer in huis. Tips nodig om voor jezelf de perfecte combinatie te creëren tussen deze twee? Hier vind je handige styling tips om jezelf op weg te helpen! Ben je er al helemaal over uit welke vloer je graag in huis wilt hebben? Dan kun je alvast beginnen met het aantal m2 vloer berekenen die je nodig hebt of bestel een proefstaal om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt!

Psssst. Gratis advies als kerstcadeautje van ons?

Het XL laminaat beschikt over authentieke houtdesigns, dus erg handig om te gebruiken bij het creëren van een vintage of natuurlijke look. Ook het Tegel Klik PVC, beschikbaar in verschillende grijstinten, is uitermate geschikt om te verwerken in de bovengenoemde woontrends. Daarnaast zijn ze door een uiterst sterke slijtlaag erg duurzaam. Kan je net zoals wijzelf ook niet genoeg krijgen van onze vloeren? Bekijk dan ook eens de Visgraat PVC en Walvisgraat PVC vloeren, de broertjes onder de vloertjes. Naast normale PVC vloeren hebben wij ook breed PVC in het assortiment.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen