• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten
Floer-Bossen-PVC-Plak-Voorsterbos-Donker-Eiken
Floer Bossen PVC – Voorsterbos Donker Eiken

Zowel een bij en zijn honing, patat met mayo als Asterix en Obelix. Al deze dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar nu vroegen wij ons af, welke vloer er eigenlijk bij licht eiken meubels hoort. Je leest het antwoord in deze blog! Ontdek onder andere of je moet kiezen voor een donkere vloer, een lichte vloer of wellicht iets totaal anders.

Donkere vloer bij licht eiken meubels

Door licht eiken meubels te combineren met een donkere vloer creëer je eenvoudig een contrast in jouw interieur. Een donkere vloer in combinatie met lichte meubels is een populaire keuze die daarom ook terug te vinden is in veel woningen. Een manier om jouw interieur te stylen is door rekening te houden met natuurlijke overgangen. In de natuur zie je vaak dat de grond donker is en de lucht vaak heel licht. Tenzij je buiten staat om 1 uur ‘s nachts, dan is de lucht waarschijnlijk ook heel donker. In een interieur kun je dit effect creëren door een donkere vloer te kiezen en zo met steeds lichtere kleuren naar boven te werken. Dit kleureneffect is rustig voor de ogen en werkt zeer kalmerend. Combineer hier de donkere vloer en licht eiken meubels met een witte kleur op de muur om het effect te realiseren.

Donkere vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kun je vloeren krijgen met donkere grijstinten, maar zijn er ook genoeg vloeren met een donkerbruine of zwarte kleur. Kijk vooral naar de rest van het interieur voordat je een definitieve keuze maakt voor een vloer. Een grijze tegel PVC vloer staat wellicht minder goed bij een bepaald interieur dan een PVC vloer met een eiken design. Verder zal er bij het uitzoeken van een vloer natuurlijk ook altijd rekening gehouden moeten worden met de ruimte waarin hij uiteindelijk komt te liggen. Een PVC tegel vloer is in sommige gevallen wellicht wel beter om te leggen in een badkamer.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Licht-Eiken
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

‘Wellicht’ een lichte vloer?

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de lichtere vloeren. Deze geven een compleet ander effect dan zijn donkere tegenhanger, maar zijn minimaal net zo mooi om te gebruiken. Je kunt met een lichte vloer gaan voor een helemaal licht interieur of ga voor afwisseling met donkere elementen. Zoals in de vorige alinea al is besproken kun je door een tegengestelde kleur te gebruiken eenvoudig een contrast creëren. Door lichte meubels te combineren met een lichte vloer wordt er meer een doorlopend effect in het interieur gecreëerd. Hiernaast zorgt een witte vloer in combinatie met witte meubels er tevens voor dat een kamer al snel een stuk lichter oogt. Heb je weinig daglicht in huis? Dan is het wellicht handig om te kiezen voor een lichte vloer in combinatie met lichte meubels.

Varieer er op los

Om wat variatie toe te voegen in een licht interieur kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een aantal donkere accessoires. Heb je een lichte kleur bank? Maak hierbij dan bijvoorbeeld gebruik van donkere kussens om het effect te ‘breken’. Je kunt het nog groter aanpakken door te kiezen voor donkere gordijnen of jaloezieën. Kies wel voor een kleur die goed bij het interieur past zodat het niet alle aandacht naar zich toetrekt. Niemand wil dat een gordijn of jaloezie het middelpunt van een interieur wordt. Dit kan namelijk v…… Ga ik hem maken? Ach, waarom ook niet. Dit kan namelijk veel jaloezie oproepen bij de andere accessoires in de kamer.

Zoals je ziet kun je dus meerdere kanten op als je voor een lichte vloer met lichte meubels wilt gaan. Doe vooral veel inspiratie op en maak op basis daarvan een goed doordachte keuze. Zo voorkom je weer een hele hoop cognitieve dissonantie 😉.

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Narwal-Nootbruin-interieur-5-tips-voor-de-slaapkamer-vloer
Floer Walvisgraat PVC – Narwal Nootbruin

Licht eiken meubels in een kleine ruimte

Ben je van plan om licht eiken meubels in een kleine ruimte te plaatsen? Overweeg dan eens om hiervoor een iets andere vloer uit te kiezen. Als er in een kleine ruimte een aantal meubels geplaatst worden dan kan het als snel heel vol lijken. Om de ruimte wat groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is kun je een visgraat of een breed laminaat vloer leggen. Deze beide vloeren geven een optisch effect aan de ruimte waardoor deze groter oogt. Een visgraat vloer creëert door het unieke patroon de optische illusie dat een ruimte groter lijkt. Terwijl een breed laminaat vloer dit juist doet door de breedte van de planken. Ben je op zoek naar een visgraat vloer voor in een kleine ruimte als een wc? Een visgraat PVC vloer is voor jou dan wellicht de perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen