• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~4 minuten

Steeds vaker wordt een lichte vloer gekozen als de basis van een interieur. Op Instagram vliegen de prachtigste plaatjes om je oren met alle interieur en styling inspiratie. Leuk om naar te kijken en om inspiratie op te doen. Volg jij ook een aantal interieur inspiratie pagina’s? Dan heb jij het vast ook voorbij zien komen: een lichte vloer. Het valt op dat steeds meer mensen kiezen voor een lichte of witte vloer. Maar wat zijn de voordelen van een lichte vloer?

Een lichte vloer kiezen

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-MEGAMAT-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Waarom zou je kiezen voor een witte of lichte vloer? Een vloer is letterlijk de basis van je woning. Het zorgt er voor dat jouw huis een thuis wordt. Daarnaast draagt het voor een groot deel bij aan de stijl van de inrichting. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en twijfel je? Misschien is een lichte vloer dan iets voor jou. Deze vloeren zijn eenvoudig te combineren met elke woonstijl. Combineer het met een industrieel interieur waar gebruikt wordt gemaakt van robuuste meubels en stoere kleuren, een lichte vloer springt er daardoor prachtig uit. Is het je doel om een stijlvol Scandinavisch interieur te krijgen? In een woning met deze inrichting staat de kleur wit centraal en andere lichte kleuren. Een lichte vloer combineren met een Scandinavische woonstijl zorgt voor een prachtig geheel.

Wil je een uitstraling creëren van rust en eenheid? Combineer een witte vloer met lichte meubels. Heb je de voorkeur voor een houten vloer? Het voordeel van eiken parket vloeren is dat ze volledig gepersonaliseerd kunnen worden. Het uiterlijk van een houten parket vloer wordt bepaald door de houtbehandelingen, houtsorteringen en verschillende oliën. Op zoek naar een lichte houten vloer? Kies bijvoorbeeld voor Wit Geolied!

Een vloer maakt van jouw huis een thuis

De voordelen van een lichte vloer

Floer Steden Laminaat Zeist Zijdewit voordelen van een lichte vloer
Floer Steden Laminaat – Zeist Zijdewit Eiken

Een lichte vloer heeft een aantal voordelen! Een lichte of witte vloer laat je huis ruimer lijken. Dat wordt gezien als een groot pluspunt van een lichte vloer. Het geeft een optisch effect en zorgt er voor dat jouw woning groter lijkt. Heb je weinig daglicht in huis? Dan raad ik je aan om een vloer te kiezen in een lichte kleur. Een witte of lichte vloer reflecteert het licht, dit zorgt voor extra verlichting van de ruimtes. Extra licht in huis, wie wil dat nou niet? Lichte vloeren zijn eenvoudig te combineren met verschillende interieur stijlen, ook daarom zijn deze kleuren erg populair.

  • Een lichte vloer laat jouw woning ruimer lijken
  • Een witte of lichte vloer zorgt voor extra licht in huis
  • Eenvoudig te combineren met elke woonstijl

De nadelen van een lichte vloer

Zijn er ook nadelen aan een lichte vloer? Een egaal witte vloer oogt sneller ‘vies’. Een kruimel of een vlekje zijn bij een vloer met een egale kleur niet te missen. Dit geldt dus ook voor vloeren die egaal zwart, grijs, bruin of dergelijke zijn. Dit voorkomen je door een vloer te kiezen die geen egale kleur heeft. Lichte vloeren met verschillende tinten gaan dit namelijk tegen. Zoals de vloeren op de foto’s. Door de noesten, structuur en verschillende tinten in de kleur lijken deze lichte vloeren niet sneller vies.

Welke lichte vloeren zijn er?

Nu jij de voordelen en nadelen van lichte vloeren weet, is het tijd om te kijken naar de mogelijkheden bij Floer. Zoek je een witte vloer? Bekijk het Floer Visgraat PVC in de kleur Krijtwit Eiken. Deze vloer heeft verschillende tinten en een houtstructuur. Een mooie plak PVC vloer in het populaire visgraatpatroon. Of kies voor een lichte XL visgraat vloer, ook wel Walvisgraat PVC genoemd als de basis in jouw woning. Liever geen visgraat? Dan is het echt de moeite waard om het Horsterwold Wit XL te bekijken. Geen plak PVC maar een click PVC vloer, je legt deze vloer zelf omdat het niet wordt verlijmd op de ondergrond. Liever licht laminaat? De Lichte Eik uit de collectie Landhuis Laminaat is één van onze absolute top vloeren, extra breed en met doorlopend patroon. Deze stoere, licht eiken vloer wordt vaak gecombineerd een industrieel interieur, zoals op de klantfoto hieronder.

Floer-Landhuis-Laminaat-Lichte-Eik-Klantfoto-Industrieel-Inrichting zwart in je interieur voordelen lichte vloer
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Meer Floor blogs lezen of FloerTube video’s bekijken? Wil jij weten wat de verschillen zijn tussen laminaat en PVC vloeren? Of ben je op zoek naar tips voor het kiezen van een vloer? Bekijk de Floertube video & lees er meer over! Bekijk alle vloeren uit het assortiment. Je vindt hier onder andere laminaat vloeren en PVC vloeren. PVC vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in Klik PVC, breed PVC en PVC tegel.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen