• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~7 minuten

Het is nog maar twee weken wachten tot 2023, het jaar is snel voorbij gegaan! Aangezien het nieuwe jaar pal voor de deur staat delen wij graag de interieurtrends van 2023. Scheelt jou weer uitzoekwerk en geeft jou tegelijkertijd meer tijd om deze interieurtrends toe te passen binnen je eigen woning! Dus, warme chocolademelk ready? We gaan beginnen!

De interieurtrends van 2023

  1. Sereniteit
  2. Duurzaamheid 
  3. Multifunctioneel
  4. Comfort
  5. Beige, zwart en messing

1. Sereniteit

Floer-Landhuis-Laminaat-Vloer-Lichte-Eik-klantfoto-@cynterior_designs-2-een-japandi-interieur-de-interieur-trends-van-2023
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik ©Cynterior_Designs

Veel woontrends uit 2022 zal je ook terugzien in het komende jaar. Een van deze interieurtrends is de sereniteit van de natuur naar binnen halen. Sinds de pandemie zijn we ons een stuk bewuster geworden van hoe ons huis onze emoties en gevoelens kan beïnvloeden waardoor het is een stuk belangrijker geworden om kritisch te kijken naar je inrichting. Zoals Marie Kondo ooit zei: ‘Does it spark joy?’ Nee? Wellicht is het dan tijd om alles eens uit te zoeken en dingen die weg kunnen naar de kringloop te brengen. Zo ‘de-clutter’ je het huis, en is er weer plek voor nieuwe herinneringen en spulletjes!

En deze ‘de-cluttering’ is belangrijk voor deze eerste woontrend! Sereniteit is momenteel veel terug te vinden in verschillende woonstijlen, waaronder de Japandi woonstijl of de Scandi woonstijl. Bij deze ‘rustige’ woonstijlen horen ook rustige accessoires en vormen. Een woontrend die nu populair is zijn ronde abstracte vormen met organische lijnen. Laten we maar zeggen dat hoeken een beetje verleden tijd zijn 😉 De enige hoeken die wel binnen een sereen interieur passen zijn de hoeken op de vloer. Juist, de hoeken van een visgraat vloer. Want ook deze vloeren zullen niet snel verdwijnen uit de interieurtrends van dit decennia. Een visgraat vloer te druk voor een kleine ruimte? Het kan, maar het hoeft zeker geen probleem te zijn! Door te kiezen voor de ‘grote broer’ van het visgraat laminaat, namelijk het Walvisgraat Laminaat, creëer je een rustiger vloeroppervlakte zonder het visgraat patroon te missen. Deze XL visgraat laminaat vloer is beschikbaar in vier natuurlijke kleuren, die binnen elk interieur zullen passen. Daarnaast zijn ze eenvoudig zelf te leggen, tot 4 uur lang watervast en zijn ze niet te onderscheiden van echt hout.

Floer-Visgraat-Click-PVC-Reitdiep-Wit-sfeer-topdown-de-interieur-trends-van-2023
Floer Visgraat Click PVC – Reitdiep Wit

2. Duurzaamheid

Ook in 2023 zullen we veel terugzien van de duurzaamheidstrend. Dit is logisch, aangezien we de afgelopen jaren veel bewuster zijn geworden van onze ecologische voetafdruk die we achterlaten. Daarom is duurzaamheid niet een nieuwe binnen de interieurtrends van 2023, maar eentje die terug zal blijven komen tijdens de aankomende jaren. Kringlopen zijn weer enorm hip, gebruikte meubels krijgen een makeover en worden opnieuw en opnieuw gebruikt en we letten op wat we gebruiken en weggooien. Het is binnen de duurzaamheidstrend belangrijk dat je goed oplet op wat je koopt, zodat je het voor een langere tijd kan gebruiken. ‘Fast furniture’ is uit, en stevige meubels die wel een tijdje mee gaan zijn helemaal in. Naast dat de meubels een stuk steviger zijn gaan we er ook voorzichtiger mee om. Ook binnen Floer vinden wij het belangrijk dat we duurzaam te werk gaan, en daarom gaan wij graag mee met deze trend!

3. Multifunctioneel

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Akupanel-Onbehandeld-Eiken-2-de-interieur-trends-van-2023
Floer Akupanel XL Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Nog een trend die we meeslepen vanuit de pandemie: multifunctionele aspecten binnen je interieur. Zoals hierboven genoemd zijn we ons een stuk bewuster van de ‘vibe’ die onze kamer uitstraalt, zowel als dat we meer thuis zijn door, onder andere, thuiswerken. Omdat we meer tijd thuis spenderen is het belangrijk dat de ruimtes multifunctioneel zijn. Geen plek voor een werkkamer thuis? Ga voor een mooie scheidingswand in de woonkamer en creëer een gezellig werkhoekje achter de wand. Klaar met werken? Ruim de scheidingswand eenvoudig op voor de volgende keer! Andere voorbeelden van multifunctionele meubels zijn bedden met opbergruimtes, uitschuifbare eettafels en modulaire banken. 

Naast het feit dat een meubel het liefst multifunctioneel is, moet het er natuurlijk ook mooi uit zien! Een populaire woontrend die multifunctioneel en mooi is zijn houten wandpanelen! Veel personen voegen een houten wandpaneel toe aan de ruimte om deze knusser te maken, of om een lege muur te onderbreken. De Akupanel Wandpanelen van Floer zijn niet alleen mooi om te zien, ze creëren ook een verbeterde akoestiek in de ruimte. De geluidsabsorberende panelen zijn dus multifunctioneel en passen daarnaast in elk interieur. Weer eentje om van de woontrend lijst af te vinken, check!

Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld-5-tips-voor-de-slaapkamer-vloer-de-interieurtrends-van-2023
Floer Natuur Click PVC – Veluwe Onbehandeld

4. Comfort

De trend comfort is natuurlijk niet nieuw, maar over de jaren heen zijn veel materialen vervangen door comfortabele alternatieven. Een zitzak is niet meer gemaakt van goedkoop polyester, maar is nu een stijlvolle en comfortabele XL poef geworden met een prachtige corduroy stof. Grote multifunctionele banken die je om kan toveren tot een grote bedbank voor gezellige avondjes TV kijken zijn ook niet meer weg te denken. Naast dat comfort terug te vinden is in de materialen binnen het interieur, is het ook terug te vinden in het gemak dat meubels en aankleding voor je ruimte met zich meebrengen. 

Gemak is namelijk ook een groot onderdeel van comfort, en we weten allemaal hoe druk we het hebben tegenwoordig. Dan is gemak een gewilde eigenschap! Gemak is in allerlei vormen en maten terug te vinden, ook in vloeren! Vroeger was een vloer leggen een hele klus waar je wellicht dagen voor moest uittrekken; nu zijn ze gelegd in een handomdraai! Daarnaast zijn vloeren een stuk makkelijker te onderhouden, ook heel fijn binnen een huishouden waar niet veel tijd is voor.. eh… huishouden 😉 Neem bijvoorbeeld PVC vloeren; deze vloeren zijn volledig waterdicht, 100% veilig voor trouwe viervoeters of kleine kinderen en zijn daarnaast ook nog super realistisch! Een PVC vloer zorgt daarnaast voor een comfortabel voetgevoel en hebben de laagste warmteweerstand waardoor ze ideaal zijn om te combineren met vloerverwarming. En als we het dan toch over comfort hebben; ze zijn onderhoudsvrij! Deze vloeren hoeven alleen af en toe gestofzuigd en gedweild te worden en ze zijn weer als nieuw.

5. Beige, zwart en messing

Floer-Walvisgraat-PVC-Vloer-Orka-Onbehandeld-klantfoto-@huisje.in.parkzijde-7-de-interieurtrends-van-2023
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld ©Huisje.in.parkzijde

Last but not least; de kleuren van je interieur. We willen je er graag op wijzen dat kleurgebruik in een interieur de sfeer van de kamer bepaalt, dus sta hier even bij stil. Welke ‘vibe’ wil je aan de ruimte geven; een minimalistisch schoon gevoel, een luxe hotel-feel of een knusse en kleurrijke ervaring? Drie kleuren die zeker terug zullen komen in 2023 zijn beige, zwart en messing. Naast deze drie kleuren zal je ook zeker wit, grijs, blauw en goud terugvinden. Groen is een kleur die we ook veel terug zullen zien, vooral omdat het een van de kleuren van het jaar is! Daarnaast zien we groen terug in de planten die we toevoegen aan ons interieur. We hebben behoefte aan frisse lucht en leven in ons huis en planten kunnen deze behoefte vervullen! Een trend die we zeker terug zullen zien zijn mega planten in huis, zoals een torenhoge Strelitzia of een volgroeide Monstera plant. Naast groen zal je dus ook veel beige en zwart zien, met accenten in goud en messing. Deze metalen accenten geven je interieur een luxe uitstraling. Beige is een veelvoorkomende kleur, vooral bij muurkleuren of tapijten. Welke kleur je ook aan je interieur geeft, een onbehandeld eiken vloer zal nooit misstaan. Onbehandeld eiken PVC vloeren zijn eindeloos populair, geen wonder dat de Floer Orka Onbehandeld vloer het zo goed doet. Welk interieur je ook neemt, deze extra groot visgraat PVC vloer zal nooit vloeren met de kleuren op de muur. 


Dit waren de interieurtrends van 2023. We zijn benieuwd welke trends we (terug) zullen zien komen in het nieuwe jaar. Heb jij nog een favoriete interieurstijl waar wij absoluut iets over moeten schrijven? Laat het ons weten!

Floer wenst iedereen alvast een heel fijn kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *