• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Wanna see a magic trick? Door één simpele truc toe te passen kan jij iedere kleine ruimte groter laten lijken! En dit allemaal zonder vergrootglas. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een Visgraat PVC vloer en natuurlijk een kleine ruimte. In deze blog ‘Visgraat PVC in een kleine ruimte’ lees je hoe je een prachtig en indrukwekkend optisch effect creëert in iedere kleine ruimte bij jou thuis. Badkamer, toilet of inloopkast. Geen water te diep voor deze vis!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur-welke-vloer-past-bij-een-romantisch-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Visgraat PVC in een kleine ruimte

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is ‘hoe mooi iemand de vloer vindt’ vaak de doorslaggevende factor. De factor ‘hoe goed past de vloer in een bepaalde ruimte’ komt hier vaak onder te staan, terwijl deze eigenlijk minstens net zo belangrijk is. Een bepaalde vloer kan namelijk net zoveel effect hebben op de optische grootte van een ruimte als sommige kleuren muurverf of behang. Houdt dus altijd goed rekening met de grootte van de ruimte waarin de vloer komt te liggen en kies op basis hiervan jouw nieuwe vloer. Ga je een vloer in een kleine ruimte leggen? Dan is het goed om een PVC visgraat vloer mee te nemen als overweging. Wil je een keertje iets groters proberen? De XL visgraat vloeren uit de Walvisgraat PVC collectie zijn extra brede en extra lange PVC vloeren!

Visgraat vloeren kunnen namelijk door het indrukwekkende patroon een kleine ruimte groter laten lijken. Als je eenmaal voor PVC visgraat hebt gekozen dan kun je daarna ook nog bepalen in welke richting je de vloer wilt gaan leggen. Wil je de ruimte langer laten lijken? Dan kun je de vloer in de lengte van de kamer leggen. Zo creëer je het effect van een smallere en langere ruimte. Kies hiernaast voor plinten in dezelfde kleur als de vloer om de vloer nog groter te laten lijken. Wist je dat er voor iedere vloer plinten te bestellen zijn? In de accessoires categorie vind je gefoliede plinten met een bijpassend design voor alle PVC en laminaat vloeren.

Floer-Visgraat-PVC-Mat-Wit-Eiken-sfeer-front
Floer Visgraat PVC – Mat Wit Eiken

Visgraat PVC in de badkamer leggen

De ideale vloer voor in een badkamer? PVC! PVC vloeren zijn namelijk 100% waterbestendig en slijtvast waardoor ze dus uitermate geschikt zijn om in een badkamer te gebruiken. Bij een juiste plaatsing zal het niet mogelijk zijn voor water of stoom om deze vloeren te beschadigen. Als de vloer niet op de juiste manier geplaatst wordt dan bestaat de kans dat er vocht onder de vloer trekt waardoor er schade ontstaat. Zoals vermeld zijn PVC vloeren bestand tegen krassen en beschadigingen, kijk echter wel uit met het verschuiven van zware meubels. Ben je dus van plan om je zware badkuip te verplaatsen? Doe dit dan met voorzorg.

Kan een Visgraat PVC vloer ook in de douchecabine gebruikt worden? Het is zeker mogelijk om dit te doen. Denk er dan wel om dat alle randen tussen de vloer en de douchecabine goed afgekit worden. Zo voorkom je dat er water onder de vloer kan komen. Heb je een vloerverwarming in jouw badkamer? Nog een extra reden om te kiezen voor een PVC visgraat vloer! PVC vloeren hebben namelijk een uiterst lage warmteweerstand. Hierdoor laten ze warmte makkelijk door en zijn ze de perfecte vloer om op een vloerverwarming te leggen. Alle PVC vloeren in het assortiment hebben een zeer lage warmteweerstand. Dus net als plak PVC zijn ook klik PVC vloeren perfect voor het leggen op een vloerverwarming. Wil je alles weten over het leggen van PVC vloeren in een badkamer? Lees dan de Floer blog ‘PVC vloeren in de badkamer‘ en ontdek er alles over.

Floer-Click-Visgraat-PVC-Rijn-Gerookt-Wit click pvc vloer Kamer
Floer Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

Visgraat PVC op het toilet

PVC vloer op de wc? Wij zeggen zeker geen nee! Naast de slijtvastheid en waterdichtheid van de vloeren zijn ze super eenvoudig schoon te maken. Het schoonmaken van het toilet wordt vaak gezien als een minder leuke klus, maar met een PVC vloer is dit gedaan binnen no-time. Zo heb jij weer meer tijd voor andere activiteiten om je mee bezig te houden. Kun je wellicht eindelijk eens beginnen met een nieuw boek of een nieuwe serie. Of gewoon lekker naar de sportschool gaan. Je zou ook eens een kijkje kunnen nemen tussen alle Floer blogs. Hier vind je onder andere handige tips voor het schoonmaken en onderhouden van jouw vloer.

Andere vloeren in kleine ruimtes

Natuurlijk zijn er tal van alternatieve opties om te overwegen naast Visgraat PVC vloeren. Een andere veelgekozen vloer voor badkamers en toiletten is Tegel PVC. De keuze tussen deze twee vloertypes hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Daarom is het verstandig om voldoende informatie te verzamelen voordat je een definitieve beslissing neemt, zodat je zeker weet welk type vloer het beste bij je past. Als je wilt, kun je ook een bezoek brengen aan een van de Floer dealers om de vloermogelijkheden in het echt te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen